Μουσικοχορολογικό Κέντρο "Γ. Κονιτόπουλος"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"
Έχοντας υπόψη : α) Το υπ’ αριθμόν Φ.Ε.Κ. 1599/τεύχ.Β'/26-10-2004, β) Παλαιότερα έγγραφά μας προς το Δήμο Νάξου, γ) Το γεγονός ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας είναι στο Δ.Σ. του Μουσικοχορολογικού Κέντρου, δεν έχουμε απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία και την δράση αυτού του Νομικού Προσώπου. Όπως γνωρίζεται το Μουσικοχορολογικό Κέντρο «Γ. Κονιτόπουλος» είναι Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας και πιστεύουμε ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει στο να αποκτήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο, δίνοντας αξία στον πλούσιο πολιτισμό του νησιού μας. Μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί μόνο η πινακίδα που καθορίζει την θέση κατασκευής του Μουσικοχορολογικού Κέντρου και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στις 8/10/10 εστάλη έγγραφο από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου για επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης προϋπολογισμού 417.600,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Άλλη ενημέρωση δεν έχουμε από αρμόδιους φορείς. Η έδρα του Μουσικοχορολογικού κέντρου είναι ο Κυνήδαρος γιατί εκεί προσέφεραν τα παιδιά του αείμνηστου Γ. Κονιτόπουλου το ακίνητο για την ανέγερσή του. Το Μουσικοχορολογικό Κέντρο δεν ανήκει στον Κυνήδαρο, ανήκει στο νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα φωτίσει επιστημονικά όλη την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Από το 2009 δεν έχουμε ενημερωθεί, για καμία δραστηριότητα αυτού του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:
Η νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τι σκέπτεται και τι προγραμματίζει;
Πού θα το εντάξει;
Πώς θα προχωρήσει το κτιριολογικό, η λειτουργία του;  
Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και σήμερα τι χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Νομικού Προσώπου;
Ποια είναι τα σχέδια του νέου Δήμου στο θέμα αυτό;
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα την πολιτιστικής μας κληρονομιάς σας επισυνάπτουμε ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ. και έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νάξου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα παραπάνω.
Με Κυνηδαριώτικους χαιρετισμούς,


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι σήμερα καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει για το ανωτέρω θέμα παρόλο και το υπόμνημα που καταθέσαμε προς την ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο χωριό, ούτε από τον Δήμαρχο αλλά ούτε και από τους φορείς του χωριού μας. Γιατί;;
Αυτές οι δωρεές κ. αρμόδιοι του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας του Κυνηδάρου, που σκοπό έχουν την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας, οφείλεται να τις αντιμετωπίζετε με θάρρος και άμεσες ενέργειες χωρίς πολιτικές (;) ή τοπικιστικές (;) αντιλήψεις. Με πρωτοβουλία του συλλόγου θα προγραμματιστεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και θα εκδοθεί δελτίο τύπου στο τοπικό τύπο του νησιού μας.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις