Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης και η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις των συλλόγων, μας δίνει θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε. Φέτος στις ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ εκτός από παραδοσιακές ναξιώτικες παραστάσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χοροθεάτρου, μουσικές και χορούς αφιερωμένες στη Βραζιλία.
Αναλυτικότερα:
§         Παρασκευή 29/7/2011. Η ομάδα Βιωματικής Θεατρικής Έκφρασης ΝΕΛΕ Κυκλάδων, θα παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα. Την ίδια ημέρα η χορευτική ομάδα «Κι όμΩς κινείται», θα παρουσιάσει την χοροθεατρική παράσταση «il Parraiso 3». Τη μουσική της παράστασης έχουν επιμεληθεί και θα συνοδεύουν ζωντανά ο Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαϊνηδες και ο Κλέωνας Αντωνίου.
§         Σάββατο 30/7/2011. Βραδιά αφιερωμένη στην βραζιλιάνικη μουσικοχορευτική παράδοση με το σωματείο «Quilombo CentrCultural» να παρουσιάζει χορούς και μουσική Καποέιρα, Σάμπα, Μπόσσα Νόβα και Μπατουκάδα.
§         Τρίτη 2/8/2011. Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην παράδοση και στο λαούτο από τον μουσικό Ευάγγελο Κακλαμάνο και μαθητές λαούτου του «Αριάδνειου Ωδείου Νάξου».
§         Κυριακή 7/8/11. Παραδοσιακή βραδιά με δρώμενα, μουσική, τραγούδι και χορό από τον Αθλητικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ορμίνιο» Πορταριάς, χορευτικά συγκροτήματα του χωριού μας και από άλλα χωριά της Νάξου.
§         Σάββατο 20/8/2011. Κυνηδαριώτικο ξεφάντωμα με νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα της Αγγελικής και Στέλλας Κονιτοπούλου.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα γίνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Συμβάλλουμε και στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει την διάσωση του πολιτισμού μας όπως εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες που προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Για το σκοπό αυτό διοργανώνουμε:  
§         Από Πέμπτη 4/8 έως 8/8/2011, στο παλαιό ελαιοτριβείο του χωριού (Κάτω Τροιό), θα λειτουργεί έκθεση κατασκευών και δημιουργική απασχόληση για παιδιά από τον συγχωριανό μας κ. Απόστολο Κακριδώνη.
§         Δευτέρα 8/8/2011. Θα παρουσιάσουμε το βιβλίο του συγχωριανού μας Κων/νου Γεωργίου Κλουβάτου - Δάσκαλος με τίτλο: ΚΥΝΙΔΑΡΟΣ Ο «ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ» Κοινές και Ιδιότυπες – Πολιτισμικές  και Γλωσσικές Αποτυπώσεις. Η παρουσίαση θα γίνει στην πλατεία του χωριού.
§         Τρίτη 23/8/2011. Παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο «Πλατσάκι». Μια βραδιά παραμυθιού από την συγχωριανή μας Ιφιγένεια Κακριδώνη.

ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Προωθούμε το μήνυμα της αιμοδοσίας στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς μας, να συμμετέχουν στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος των συλλόγων μας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Δευτέρα 1/8/2011. Ημερίδα Υγείας με θέμα: «Οι Πρώτες βοήθειες–Αλλεργίες–Πνιγμός». Ομιλητής ο γιατρός του Νοσοκομείου–Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Γεωργίου Ιωάννης, Χειρουργός.
Τετάρτη 17/8 και Πέμπτη 18/8/2011. Εθελοντική Αιμοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
                 Στέλιος Λιαδάκης                           Ιάκωβος Τσελέντης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις