Χορευτικά Δρώμενα - Χοροθέατρο

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011, 8:30μμ
 
Πέρυσι (Αύγουστος 2010) σε συνεργασία με την εταιρεία “ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ–ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.” κάναμε ένα νέο βήμα προς την πολιτισμική ανταλλαγή, μέσω της μουσικής και του χορού διοργανώνοντας  τις «Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο».
Η διοργάνωση περιλάμβανε δυο δράσεις, η μία ήταν το Εργαστήρι Χορού και Ακροβατικών με δωρεάν συμμετοχή και η δεύτερη ήταν η παρουσίαση της Χοροθεατρικής Παράστασης «Arriba» της χορευτικής ομάδας «κι όμΩς κινείται». 
Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε, τόσο παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, αλλά και χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο, έτσι θα έχουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των απανταχού χορευτών και μουσικών. Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης και η συμμετοχή του κόσμου μας έδωσε θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε και φέτος αυτή την προσπάθεια.
Την Παρασκευή 29/7/2011 και ώρα 8:30μμ Α) Η Ομάδα Βιωματικής Θεατρικής Έκφρασης ΝΕΛΕ Κυκλάδων θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο "Συναντήσεις..." και Β) Η ομάδα "κι όμΩς κινείται" θα παροσιάσει την παράσταση "IL
paRЯaiso / προς τον παράδεισο". Μία παράσταση της οποίας τη μουσική έχουν επιμεληθεί και θα συνοδεύουν ζωντανά ο Δημήτρης Αποστολάκης και ο Κλέονας Αντωνίου από τους "Χαϊνιδες".

Σάββατο 30 Ιουλίου, 21:00μ.μ.
Βραδιά αφιερωμένη στη Βραζιλία και τους χορούς της: Καποέιρα, Σάμπα, Μπόσσα Νόβα και Μπατουκάδα.
Συγκεκριμένα η Καποέιρα θα παρουσιαστεί από την ομάδα “Banzo de Senzala Atenas” που είναι μέλος της ομοσπονδίας Capoeira “Senzala de Santos”, όπου επικεφαλής είναι ο  Master Sombra. Η ομάδα λειτουργεί σαν μια προέκταση της σχολής στη Βαρκελώνη, είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη της Καποέιρα στην Αθήνα, συντηρώντας την προέλευση και τις παραδόσεις αυτής της τέχνης.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό της http://www.banzodesenzala.com
Ο χορός και η μουσική Samba, Bossa Nova και Batucada θα παρουσιαστεί από το σωματείο “Quilombo Centro Cultural” που ιδρύθηκε το 2004, εδρεύει στην Αθήνα και λειτουργεί ως χώρος για πρόβες, μαθήματα μουσικής και χορού και σεμινάρια από Βραζιλιάνους δασκάλους με σκοπό τη διάδοση μουσικού και χορευτικού υλικού από διάφορα μέρη της Βραζιλίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπo της http://www.quilombo.gr/home.php 
Η βραδιά θα κλείσει με Dj set από τον Stamo Mendez (Καφεκούτι, Νηπιαγωγείο, Θηρίο, Follie) και συμμετοχή του κοινού στο χορό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις