ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού μας, την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγχωριανού μας Κώστα Κλουβάτου–Δάσκαλος, με τίτλο Κυνίδαρος ο «Απίκραντος» Κοινές και Ιδιότυπες–Πολιτισμικές και Γλωσσικές Αποτυπώσεις, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού.
Την οργάνωση της παρουσίασης είχε ο γεν.γραμ. του συλλόγου Ιάκωβος Κ. Τσελέντης ο οποίος κατά την έναρξη της εκδήλωσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ανάφερε: «Ο συγχωριανός μας Κώστας Κλουβάτος είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά το βιβλίο του «ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» που αναφέρεται στην «ΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» του χωριού μας, συνεχίζοντας την πνευματική ανοδική πορεία του, συγγράφει 2ο βιβλίο που θα μας παρουσιάσουν σήμερα οι συμπατριώτες μας Ιωάννης Προμπονάς–Ομότιμος Καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθήνας, Μανώλης Σέργης–Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Θράκης και προσεχώς του Πανεπιστημίου Αθήνας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Εμείς συγχαίρουμε τον συγγραφέα Κώστα Κλουβάτο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».
Μετά το χαιρετισμό του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Κώστα Ιακώβου Κλουβάτου και των προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων κ.κ. Στέλιου Λιαδάκη και Βαγγέλη Κακλαμάνου, πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Μανώλης Σέργης που αναφέρθηκε και παρουσίασε το πρώτο μέρος του βιβλίου το οποίο και αφορά πολιτισμικά στοιχεία και στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Προμπονάς παρουσίασε το δεύτερο μέρος του βιβλίου που αφορά γλωσσικά στοιχεία.
Οι εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις και αναλύσεις των ανωτέρω ομιλητών έγιναν απόλυτα κατανοητές και προέτρεψαν τους ακροατές να αγοράσουν το βιβλίο το οποίο απευθύνετε στους απανταχού Κυνηδαριώτες.
Ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού αλλά και όσους συγχωριανούς τον βοήθησαν με την παροχή στοιχείων. Ζήτησε το λόγο και πήρε ο συγχωριανός μας Δημήτριος Κίμωνα Κλουβάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στον συγγραφέα αλλά και εξέφρασε τα καλύτερα λόγια για το νέο του βιβλίο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους ξεροτήγανα που έφτιαξαν η οικογένεια του συγγραφέα και ρακί που προσέφεραν οι σύλλογοι του χωριού μας.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Γεωργίου Κλουβάτο
Γεννήθηκε το 1967 στον Κυνίδαρο της Νάξου, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, επέστρεψε στη Νάξο ως δάσκαλος ειδικής αγωγής για να αφοσιωθεί στο εκπαιδευτικό λειτούργημα και στην εκπαίδευση των ΑμΕΑ. Έχει διατελέσει διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και ΕΕΕΕΚ, έχει αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία επιμόρφωσης, μετεκπαίδευσης και αυτομόρφωσης και έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία εκπαιδευτικού και λαογραφικού περιεχομένου. Πρόσφατα έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις