Δελτίο Τύπου

Πέρυσι (Αύγουστος 2010) σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ–ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.», κάναμε το πρώτο βήμα προς την πολιτισμική ανταλλαγή, μέσω της μουσικής και του χορού διοργανώνοντας  τις «Ημέρες Χορού στον Κυνήδαρο».
Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης και η συμμετοχή του κόσμου μας έδωσε θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε και φέτος για δύο ημέρες παρουσιάσαμε σύγχρονους χορούς και χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Αναλυτικότερα :
Η Παρασκευή 29 Ιουλίου ήταν αφιερωμένη στο χοροθέατρο.
Η «Ομάδα Βιωματικής Θεατρικής Έκφρασης Ν.Ε.Λ.Ε. Κυκλάδων» παρουσίασε το δρώμενο με τίτλο «Συναντήσεις....».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία: Σοφία Πολυκρέτη
Χορογραφίες: Μαργαρίτα Τσίγκου
Επιλογή ποιημάτων: Δανάη Παπανικολάου
Ποίηση: Οδ. Ελύτη, Κ. Καρυωτάκη, Α. Παπαδάκη, Κ. Καβάφη
Μουσική: Saountract 2046, Amelie
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστροκώστας
Επιλογή φωτογραφιών εκπαιδευόμενων ΚΕΕ: Καλλιόπη Κοτσώνα, Σοφία Πολυκρέτη
Παρουσίαση φωτογραφιών-επιμέλεια: Σοφία Σκυλάκη
Μέλη της ομάδας: Καλλιόπη Γιαμπουρά, Δανάη Παπανικολάου, Μαρίνα Μαργαρίτη, Σοφία Δρακοτού, Σωτηρία Ζουρνατζή, Κατερίνα Σιδερή, Νατάσα Παγώνη, Κική Ήμελλου, Κώστας Παγώνης, Κυριακή Κουφοπούλου.
Η χοροθεατρική ομάδα «κι όμΩς κινείται» παρουσίασε την παράσταση με τίτλο «Paraiso – Προς τον Παράδεισο».
Χοροθέατρο και ακροβατικά με την μουσική της παράστασης να επιμελείται ο Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαΐνηδες και ο Κλέωνας Αντωνίου.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου αφιερώθηκε στη Βραζιλία και τους χορούς της Καποέιρα, Σάμπα, Μπόσσα Νόβα και Μπατουκάδα.
Η παρουσίαση των χορών έγινε από την ομάδα «Banzo de Senzala Atenas» που είναι μέλος της ομοσπονδίας Capoeira «Senzala de Santos», με επικεφαλής τον Master Sombra. Ο χορός και η μουσική Samba, Bossa Nova και Batucada παρουσιάστηκε από το σωματείο «Quilombo Centro Cultural». Η βραδιά έκλεισε με τη συμμετοχή και του κοινού στο χορό.


Οι παραπάνω εκδηλώσεις αποτέλεσαν κάτι το ξεχωριστό για το χωριό μας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική και όλοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις χορευτικές παραστάσεις των θεατρικών και χορευτικών ομάδων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις