Δελτίο Τύπου

Η Ανατολή του Αιγαίου
Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για την Νάξο μας και το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 ήταν η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) που έγινε την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 σε ένα ελαιώνα στην Τραγαία δίπλα στην βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Δαμνιώτισσας.
Ο Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Η Ανατολή του Αιγαίου, Βυζαντινοί και λαϊκοί μουσικοί διάλογοι» της οποίας την επιμέλεια και παρουσίαση είχε για ακόμα μια φορά ο Δρ Χορολογίας Σταύρος Σπηλιάκος επίτημο μέλος του συλλόγου μας. 
Η εκδήλωση πιστεύουμε ήταν κάτι ξεχωριστό για το νησί μας και το κοινό (περισσότερα από 1200 άτομα) που την παρακολούθησε, μέσα από την παρουσίαση του κ. Σπηλιάκου, ενθουσιάστηκε και μπόρεσε να συνδέσει τη νησιώτικη με την βυζαντινή μουσική.
Είναι τιμή για τον Κυνήδαρο που για μια ακόμα φορά ο κ. Σπηλιάκος στις παρουσιάσεις του, προβάλλει το χωριό μας με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη μουσικοχορευτική μας παράδοση. Στο τέλος της εκδήλωσης χόρεψαν συρτό και μπάλο Κυνηδαριώτες χορευτές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συγχαίρει την Ομοσπονδία μας (Ο.ΝΑ.Σ.), τον Δρ. Σπηλιάκο Σταύρο για την επιστημονική και απόλυτα κατανοητή παρουσίαση και επιμέλεια της εκδήλωσης,  τους μουσικούς και ψάλτες που συμμετείχαν και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.
Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας που σήμερα βάλλεται από παντού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις