Μουσικοχορολογικό Κέντρο "Γιωργος Κονιτόπουλος"

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να πιέζει τους αρμόδιους φορείς για να "πάρει μπροστά" το Μουσικοχορολογικό Κέντρο "Γιώργος Κονιτόπουλος". Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για το θέμα αυτό όπως άλλωστε προέκυψε και από την συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Νάξου και Λικρών Κυκλάδων. Το μουσικοχορολογικό Κέντρο θα επιμένουμε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, του νησιού και του Νότιου Αιγαίου γενικότερα, διασώζοντας και προάγοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας. Αυτό εξάλλου αναφέρθηκε και προέκυψε και στην πρόσφατη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, τα μέλη που αποτελούσαν το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ  (1599/τεύχ.Β'/26-10-2004) θα συνταχθεί φάκελος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία κυρίως για ενημέρωση του Δήμου και του νέου Νομικού Προσώπου.
Παρακάτω επισυνάπτουμε παλαιότερες επιστολές μας προς το Δήμαρχο Νάξου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κυνηδάρου, για τις οποίες ποτέ δεν είχαμε απάντησεις στα ερωτήματα που υποβάλλονται.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
Γαλάτσι, 5/2/2011
Αρ. Πρωτ.: 737
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, χαιρετίζει με χαρά την σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση. Σε μια εποχή που οι δυσκολίες είναι πολλές σε οικονομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο, ο σύλλογός μας προσπαθεί, αναδεικνύει τον πολιτισμό μας και στηρίζει κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει το καλό του χωριού μας και θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του. 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η επισκευή του Δημοτικού σχολείου, η προσθήκη μίας ακόμα αίθουσας διδασκαλίας, επισκευές και συντήρηση του προαύλιου χώρου, είναι παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών. Είναι σημαντικό να μιλάμε για μια δυναμική σχολική μονάδα με 7 δασκάλους, 40 περίπου μαθητές και 10 νήπια (αριθμός πρωτοφανής για ένα ορεινό χωριό της Νάξου).
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ»
Το Μουσικοχορολογικό Κέντρο Νάξου «Γεώργιος Κονιτόπουλος» ως Νομικό Πρόσωπο, τι γίνεται τώρα με τον «Καλλικράτη»; Η νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τι σκέπτεται και τι προγραμματίζει; Πού θα το εντάξει; Πώς θα προχωρήσει το κτιριολογικό, η λειτουργία του;  Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του; Ποια είναι τα σχέδια του νέου Δήμου στο θέμα αυτό; Ο Κυνίδαρος φημίζεται για την πλούσια μουσικοχορευτική του παράδοση, δικαίως τον έχουν χαρακτηρίσει ΑΠΙΚΡΑΝΤΟ και πιστεύουμε ότι το Μουσικοχορολογικό Κέντρο, θα αναδείξει την παράδοση του χωριού και θα δώσει κάτι ξεχωριστό στο ορεινό χωριό μας κατά την τουριστική περίοδο. Θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων διασώζοντας και προάγοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας. Μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί ΜΟΝΟ η πινακίδα που καθορίζει την θέση του Μουσικοχορολογικού Κέντρου και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στις 8/10/10 εστάλη έγγραφο από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου για επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης προϋπολογισμού 417.600,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Άλλη ενημέρωση δεν έχουμε από τους αρμόδιους φορείς. Θα περιμένουμε από την νέα δημοτική αρχή απαντήσεις και πιστεύουμε να ευαισθητοποιηθεί  περισσότερο από την προηγούμενη.  
ΕΡΓΑ
Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, παρέμβαση και προτεραιότητα στα έργα που θα αποφασίσει η τοπική Κοινότητα του χωριού μας και πιστεύουμε η νέα Δημοτική Αρχή και κάθε αρμόδιος φορέας θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία.
Θα πρέπει όμως : α) Να προχωρήσει άμεσα η μελέτη περίφραξης του δημοτικού σχολείου και να γίνουν εργασίες συντήρησης του προαύλιου χώρου για την ασφάλεια των μαθητών, β) Να προεκταθούν τα όρια του οικισμού του χωριού, γ) Να βελτιωθούν οι δρόμοι Κυνήδαρος–Γαρίνου και Κυνήδαρος–Γεφύρι Μύλου–Άγιος Αρτέμιος. Τις περιοχές αυτές επισκέπτονται εκτός τους κατοίκους του χωριού και πολλοί τουρίστες κυρίως την θερινή περίοδο και η βελτίωση των δρόμων είναι αναγκαία για άμεση πρόσβαση και έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης που τροφοδοτείται η Χώρα Νάξου αλλά και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους των περιοχών αυτών, δ) Να ολοκληρωθούν οι πλακοστρώσεις στα σοκάκια του χωριού σύμφωνα με μελέτες και να αποφευχθούν πλακοστρώσεις με πλάκες Καρύστου.
Σας ευχαριστούμε!!!
Με Κυνιδαριώτικους χαιρετισμούς!!!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας
Στέλιος Λιαδάκης Ιάκ. Τσελέντης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2η
Γαλάτσι, 8/2/2011
Αρ. Πρωτ.: 738
Κύριε Δήμαρχε,
Έχοντας υπόψη
α) Το υπ’ αριθμό Φ.Ε.Κ. 1599/τεύχ.Β'/26-10-2004
β) Παλαιότερα έγγραφά μας προς το Δήμο Νάξου
γ) Το γεγονός ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας είναι στο Δ.Σ. του Μουσικοχορολογικού Κέντρου,
δεν έχουμε απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία και την δράση αυτού του Νομικού Προσώπου.
Όπως γνωρίζεται το Μουσικοχορολογικό Κέντρο «Γ. Κονιτόπουλος» είναι Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας και πιστεύουμε ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει στο να αποκτήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο, δίνοντας αξία στον πλούσιο πολιτισμό του νησιού μας.
Μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί μόνο η πινακίδα που καθορίζει την θέση κατασκευής του Μουσικοχορολογικού Κέντρου και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στις 8/10/10 εστάλη έγγραφο από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου για επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης προϋπολογισμού 417.600,00 ευρώ με Φ.Π.Α. Άλλη ενημέρωση δεν έχουμε από αρμόδιους φορείς.
Η έδρα του Μουσικοχορολογικού κέντρου είναι ο Κυνήδαρος γιατί εκεί προσέφεραν τα παιδιά του αείμνηστου Γ. Κονιτόπουλου το ακίνητο για την ανέγερσή του. Το Μουσικοχορολογικό Κέντρο δεν ανήκει στον Κυνήδαρο, ανήκει στο νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα φωτίσει επιστημονικά όλη την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου.
Από το 2009 δεν έχουμε ενημερωθεί, για καμία δραστηριότητα αυτού του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:
1.      Η νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τι σκέπτεται και τι προγραμματίζει;
2.      Πού θα το εντάξει;
3.      Πώς θα προχωρήσει το κτιριολογικό, η λειτουργία του;  
4.      Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και σήμερα τι χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Νομικού Προσώπου;
5.      Ποια είναι τα σχέδια του νέου Δήμου στο θέμα αυτό;
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα την πολιτιστικής μας κληρονομιάς σας επισυνάπτουμε ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ. και έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νάξου και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα παραπάνω.
Με Κυνηδαριώτικους χαιρετισμούς,
Κοινοποίηση:
Μέλη Δ.Σ.:
1)      Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κυνηδάρου
2)      Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Απίκραντος»
3)      Μιχάλης Κονιτόπουλος
4)      Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
5)      Πολυμενοπούλου Αικατερίνη
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας
Στέλιος Λιαδάκης Ιάκ. Τσελέντης


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις