Μουσικοχορολογικό Κέντρο "Γιώργος Κονιτόπουλος"

Συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μετά από πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού μας την Τρίτη 9/8/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη Μανώλη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Κυνηδάρου Φρόσω Τσακωνιάτη-Κουνάδη, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αγγελική Κλουβάτου-Κουνάδη, ο δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο πρόεδρος του Ν.Π. Ιάκωβος Ναυπλιώτης. Τους πολιτιστικούς συλλόγους εκπροσώπησαν οι πρόεδροι Λιαδάκης Στέλιος και Βαγγέλης Κακλαμάνος, ο γενικός γραμματέας και ο υπεύθυνος πολιτιστικού τομέα του συλλόγου Ιάκωβος Κ. Τσελέντης και Αντρέας Σκουλάξινος. Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους πολιτιστικούς συλλόγους, ζήτησε να μάθει τα αιτήματα τους και ο πρόεδρος Στέλιος Λιαδάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την αποδοχή της αίτησης των συλλόγων μας και ανέφερε ότι οι σύλλογοι είναι πολιτιστικοί και σκοπό έχουν το καλό και την πρόοδο του χωριού μας Κυνήδαρος, δεν λειτουργούμε ανέφερε ποτέ με κομματικά κριτήρια και μεταξύ των συλλόγων μας υπάρχει άριστη συνεργασία και από κοινού αποσκοπούμε για το καλό του Κυνηδάρου μέσα από τον πολιτισμό.
Μουσικοχορολογικό Κέντρο «Γιώργος Κονιτόπουλος»

Από το σύλλογό μας έγινε η εξής ενημέρωση:
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την ίδρυση αυτού του κέντρου τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και από την σημερινή. Είμαστε μέλη του Δ.Σ. αυτού του Ν.Π. και ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για συνεδρίαση ή να εκφράσουμε κάποιες απόψεις ή προτάσεις ή και να μάθουμε επιτέλους τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Λίγο πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν σχέδια και έχει γίνει μελέτη προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο οικονομικό πρόγραμμα επιχορήγησης. Έχει εκδοθεί ψήφισμα από την Ο.ΝΑ.Σ. και σε επιστολές που έχουμε στείλει στη σημερινή τοπική αρχή, καμία απάντηση δεν λάβαμε μέχρι σήμερα. Επίσης ζητήσαμε από τον κ. Κλουβάτο (πρόεδρο της τοπικής κοινότητας), να συζητηθεί το θέμα στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο δήμαρχος με τους κατοίκους του χωριού μας, όμως το θέμα προφανώς δεν συζητήθηκε αφού επίσης δεν πήραμε απάντηση. Ακόμα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρεται το παλιό Δ.Σ. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα σήμερα είναι μεγάλα σε όλα τα επίπεδα, πιστεύουμε όμως ότι η λειτουργία αυτού του κέντρου θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μας, του νησιού μας και γενικά του Νοτίου Αιγαίου. Όπως γνωρίζουμε από προφορικές συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες που παραχώρησαν το οικόπεδο στον Δήμο, ήδη προγραμματίζουν να το πάρουν πίσω αφού δεν γίνεται καμία προσπάθεια. [αυτό επιβεβαιώθηκε και από επιστολή που εστάλη από τον κ. Μιχάλη Κονιτόπουλο και ανάγνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος]. Ο σύλλογος μας είναι πολιτιστικός και βασικός σκοπός του είναι η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλουμε λοιπόν από την σημερινή μας συνάντηση να μάθουμε: α) Μετά την συνένωση των Δήμων όπου καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα ποια είναι τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής; β) Η νέα Δημοτική Αρχή τι σκέπτεται, τι προγραμματίζει, που θα το εντάξει; γ) Πώς θα προχωρήσει το κτιριολογικό, η λειτουργία του; δ) Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και σήμερα τι χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Νομικού Προσώπου; ε) Ποια τα σχέδια του νέου Δήμου στο θέμα αυτό;
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση από τους παρευρισκομένους και ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης αφού διάβασε την επιστολή του κ. Κονιτόπουλου Μιχάλη και ανάφερε ότι πρόσφατα ορίστηκαν τα σχετικά ΦΕΚ διορισμού των υπευθύνων στα Ν.Π. οπότε και θα λειτουργήσουν στο εξής καλλίτερα, έδωσε τον λόγο στην γραμματέα του κα Μαργαρίτη και στον κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη. Η κα Μαργαρίτη ανάφερε ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή παραλάβαμε το φάκελο της μελέτης που έχει εγκριθεί και αφορά μόνο το κτιριολογικό. Συγκεκριμένα υπάρχουν σχέδια κατόψεων μόνο των κτιρίων και των η/μ εγκαταστάσεων, δεν αναφέρονται πουθενά οι σκοποί λειτουργίας αυτού του κέντρου και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αφού βέβαια γίνουν γνωστές οι δράσεις του Μουσικοχορολογικού Κέντρου. Ο κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης ανάφερε ότι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε θα πρέπει να δούμε όλο το θέμα από την αρχή, να καταγραφούν οι απόψεις, προτάσεις, σκοποί κλπ του μουσικοχορολογικού κέντρου και να συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Νομικού Προσώπου.
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την πλευρά του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία και το θέμα να προχωρήσει σύντομα.

Σημείωση: Έχουμε πολλές παρατηρήσεις και συμπεράσματα για την συνάντηση οι οποίες θα καταγραφούν μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις