Επιστολή προς τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Προς
Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κύριε Δήμαρχε.
Με την παρούσα επιστολή, σας υπενθυμίζουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στις 9 Αυγούστου 2011 με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού, την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κυνηδάρου και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα ερωτήματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση ήταν τα εξής:
α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την επισκευή του σχολείου;
β) Θα προχωρήσει ο Δήμος στην αντικατάσταση της στέγης;
γ) Έχει προγραμματιστεί η έναρξη των εργασιών και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου;
δ) Τι γίνεται με την νέα σχολική χρονιά;
ε) Το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης;
στ) Πότε θα αποφασιστεί αν θα γίνουν επισκευές ή αντικατάσταση της στέγης;
ζ) Σε ποιες αίθουσες-χώρους θα γίνονται τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς;
η) Συζητείται η περίπτωση τα παιδιά να μεταβαίνουν σε άλλο σχολικό συγκρότημα του δήμου;

Απαντήσεις και συμπεράσματα

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης παρουσία και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις και συμπεράσματα:
1.      Θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση της οροφής και υγρομόνωση χωρίς βέβαια να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο αντικατάστασης της στέγης.
2.      Πολλά σχολεία του νησιού έχουν το ίδιο πρόβλημα ή κάποιες άλλες εργασίες και αυτό είναι ένας παράγοντας της χρονοκαθυστέρησης.
3.      Έχουν γίνει αυτοψίες από μηχανικούς του Δήμου και βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πως θα προχωρήσουν οι εργασίες.
4.      Ο πρωταρχικός σκοπός είναι η ασφάλεια των μαθητών και θα γίνει ότι είναι δυνατόν για καλλίτερη λύση.
5.      Για τα χρονικά περιθώρια λύσης του προβλήματος: α) αν προχωρήσουμε σε επισκευή ο χρόνος των εργασιών προγραμματίζεται έως και τον 12ο του 2011 και β) σε περίπτωση αντικατάσταση της στέγης ο χρόνος θα παραταθεί για όλο το σχολικό έτος ίσως και περισσότερο.
6.      Αποκλείεται το ενδεχόμενο της συνένωσης με άλλο δημοτικό σχολείο εξαιτίας της δυναμικής που σήμερα έχει το σχολείο Κυνηδάρου και θα πρέπει να βρεθούν χώροι προκειμένου να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.
7.      Για το οικονομικό τονίστηκε ότι παρόλο τις δυσκολίες, θα γίνουν προσπάθειες γιατί επιβάλετε να προχωρήσουμε σύντομα.
8.      Το θέμα ολοκληρώθηκε και συμφωνήσαμε όλοι με την δική σας επισήμανση να εμπιστευθούμε την άποψη των ειδικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και την σιγουριά σας ότι παρόλο που οι δυσκολίες είναι πολλές και συνεχώς παρουσιάζονται και άλλες, σύντομα θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Στο Δ.Σ. του συλλόγου μας συζητείται η πρόταση για δημοσιοποίηση του προβλήματος, άμεσες κινητοποιήσεις στο χωριό σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και γενικά τους κατοίκους του χωριού.
Πριν όμως από οποιαδήποτε απόφαση κύριε Δήμαρχε θέλουμε να επισημαίνουμε τα εξής:
1.      Μετά από περίπου σαράντα πέντε ημέρες και ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η νέα σχολική χρονιά, παραμένουν τα ίδια ερωτήματα. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τρεις αίθουσες διδασκαλίας σε διαφορετικά σημεία στο χωριό και όπως μας ενημερώνουν συγχωριανοί μας δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών.
2.      Παρόλο που το πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, έχουν γίνει επανειλημμένα αυτοψίες από μηχανικούς του Δήμου και εργολάβους, έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ακόμα μέχρι σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης της βλάβης ή μελέτης (όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας), δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και καμία απάντηση επίσημα δεν έχει δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
3.      Όπως μας ενημέρωσε επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, σύντομα ο δήμος θα πάρει αποφάσεις επί του θέματος αφού άλλο ένα κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο την Δευτέρα 19/09/2011 και θα έχουμε πλήρη ενημέρωση.
Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας υπόψη την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών και γενικά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και παρεμβάσεις στην επίλυση του προβλήματος που σήμερα απασχολεί το χωριό μας.
Περιμένουμε την ενημέρωσή επί του θέματος.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Λιαδάκης                Ιάκωβος Τσελέντης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις