Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών


Ο σύλλογός μας για άλλη μια χρονιά αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή και εκμάθηση με ποικίλους τρόπους της παράδοσης και του πολιτισμού του χωριού μας, κυρίως στη νεολαία με μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του συλλόγου.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μουσικοχορευτικό τμήμα, να διασώσουμε και να διαδώσουμε μέσα από παραστάσεις και συμμετοχές μας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.
Να γνωρίσουμε και άλλους χορούς και τοπικούς πολιτισμούς της χώρας μας.
Η νεολαία μας θα μπορέσει να οργανώσει γλέντια, συναντήσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό μας και θα έχει στο πλευρό της το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί ο σύλλογος έχει να προσφέρει πολλά στους νέους μας.
Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα σήμερα είναι πολλά σε οικονομικό, συλλογικό και σε κοινωνικό επίπεδο, μπορούμε όμως όλοι μας να στηριχτούμε στην παράδοσή μας, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και ο σύλλογός μας -να είστε σίγουροι ότι- θα προσπαθεί, θα στηρίζει και θα αναδεικνύει τον πολιτισμό μας μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες.
Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20-Γαλάτσι), ξεκινούν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17:30 το απόγευμα για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών με δασκάλα την συγχωριανή μας Ευαγγελία Αποστόλου Κλουβάτου και ώρα 19:00 το απόγευμα για παιδιά άνω των 12 ετών με δασκάλα την κα Μαρία Καμολίκη.
Συζητείται επίσης να δημιουργηθεί τμήμα ενηλίκων εκμάθησης παραδοσιακών χωρών και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον υπεύθυνο των χορευτικών συγκροτημάτων κ. Αντρέα Σκουλάξινο ή στο τηλέφωνο του συλλόγου 2102927231 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 8:00 έως 11:00 το βράδυ, προκειμένου να καθοριστούν η ημέρα και οι ώρες διδασκαλίας.
Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών είναι δωρεάν, θα διδάσκονται χοροί από όλη τη Ελλάδα και φροντίστε η αίθουσα του συλλόγου να γίνει στέκι για τη νεολαία μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις