Ειδήσεις από το διαδίκτυο


  • Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) έχουν ένα εκτελέσουν ένα σημαντικό έργο και η προσφορά τους είναι μεγάλη για μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σκοπός είναι να παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης σ’ αυτούς τους μαθητές καθώς επίσης να πληροφορούν σωστά γονείς, εκπαιδευτικούς. Όπως διαβάσαμε στην ιστοδελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (www.e-naxos-eu) ξεκίνησε και στη Νάξο η λειτουργία του ΚEΔΔΥ που θα λειτουργεί στο δημοτικό σχολείο Εγγαρών και θα καλύπτει και ανάγκες των γύρω νησιών. Στο κέντρο αυτό προΐστανται ο συγωριανός μας δάσκαλος Κώστας Κλουβάτος. Στην ομάδα διάγνωσης του κέντρου είναι επίσης μία ψυχολόγος (Μαρία Θεοδοσίου) και μία κοινωνική λειτουργός (Σωτηρία Ζουρναντζή).
  • Στην υπ’ αριθμόν 183/11 απόφαση του Δήμου Ελευσίνας (28/6/2011) που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση static.diavgeia.gov.gr κατόπιν εισήγησης του κ. αντιδημάρχου Λινάρδου, αποφασίστηκε η ονοματοθεσία οδών και πλατειών της περιοχής «Παράδεισος» του Δήμου Ελευσίνας Μία από της πλατείες  (μεταξύ των Ο.Τ.359 και Ο.Τ.361 – Ο.Τ. 362 σύμφωνα με την εισήγηση) πήρε το όνομα του συγχωριανού μας γλύπτη Κώστα Κλουβάτου. Αναφέρει επίσης τα εξής:
    (1921–2007) Ελευσίνιος Γλύπτης, Μαθητής του Θανάση Απάρτη.
    Στα έργα του περιλαμβάνονται μνημεία όπως το άγαλμα του Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό στάδιο, του Λυκούργου Καλλέργη και άλλα.
    Στις χωροπλαστικές επεμβάσεις του, περιλαμβάνονται η του Ελαιουργείου και του Δημαρχείου Ελευσίνος.
    Τιμητικές διακρίσεις:
    - Α΄ Βραβείο BIENNALE γλυπτικής της Μόσχας
    - Γ΄ Βραβείο BIENNALE Σάο Πάολο
    - Τιμητική Διάκριση BIENNALE Αλεξανδρείας
    - Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνια Έκθεση Γλυπτικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις