Δημοτικό Σχολείο Κυνηδάρου

Μέσω διαδικτύου (αφού καμία αρμόδια αρχή δεν είχε την διάθεση να μας ενημερώσει πλην του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού κ. Βαγγέλη Κακλαμάνου), μάθαμε επιτέλους τις εξελίξεις για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου. 
Την Τρίτη 11/10/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ανέθεσε την μελέτη αντικατάστασης στέγης του Δημοτικού σχολείου στην εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Στο ηχητικό απόσπασμα που μας παρέχει η http://www.naxos-news.gr/?aid=9032 ο εισηγητής παρουσιάζει το θέμα με ειρωνικό τρόπο (... θα μάθουν καινούργια γράμματα... , ...κάποιος είπε θα πέσει η στέγη στο κεφάλι των μαθητών... κλπ) χωρίς την αντίδραση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας. Ακούγεται επίσης να λέει ότι "...δεν είπε ο Δήμος στα παιδιά να πάνε σε άλλες αίθουσες..." 
Η αναγκαιότητα κύριε εισηγητή να μεταστεγαστεί το σχολείο, ήταν μεγάλη και κίνδυνος υπήρχε όπως σωστά επισημαίνει με έγγραφο της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 6/9/2011. Έπρεπε να το γνωρίζεται αφού κοινοποιείται και στο γραφείο Αντιδημάρχου. Χαρακτηριστικά αναφέρει "...θα πρέπει να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για προσωρινή μεταστέγαση του..."

Μπορεί κ. Πρόεδρε να έγιναν έργα βιτρίνας στο σχολείο (εσείς ξέρετε καλλίτερα), αλλά το νέο νηπιαγωγείο, η αντικατάσταση των κουφωμάτων και ο επικίνδυνος μαντρότοιχος (που πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί), δεν νομίζουμε ότι είναι έργα βιτρίνας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις