Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου στις 9/1/2012

1. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
  • Έγινε ο απολογισμός της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στις 23/12/11 στην αίθουσα του συλλόγου. Η εκδήλωση είχε επιτυχία και τα μέλη και φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν σε ένα περιβάλλον που θύμισε "βιολιά" στο χωριό. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν οι μάγειρες με τα άριστα μεζεδάκια και φαγητά τους, το συγκρότημα του συγχωριανού μας Χρήστου Τσελέντη που έπαιξε αφιλοκερδώς (Γιώργος Κάβουρας-βιολί, Γιάννης Ρεφενές-λαούτο, Πασχάλης Κλουβάτος-λαούτο) και φυσικά η συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου που το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους για την προσφορά τους. 
2. Βιβλίο Κώστα Γ. Κλουβάτου
  • Το βιβλίο του συγχωριανού μας Κώστα Γεωργίου Κλουβάτου (Δάσκαλος) με τίτλο «Απίκραντος» Κοινές και Ιδιότυπες–Πολιτισμικές και Γλωσσικές Αποτυπώσεις πωλείται από τον σύλλογο στην τιμή των 15,00 ευρώ.




3. Συμπόσιο Μαρμαρογλυπτικής στον Κυνήδαρο
  • Η έγγραφη πρόταση της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ-ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε. έγινε ομόφωνα δεκτή. Αναλυτικότερα προτάθηκε η συνδιοργάνωση συμποσίου μαρμαρογλυπτικής στον Κυνήδαρο το Μάιο 2012 με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, την ανωτέρω εταιρεία και τον σύλλογό μας. Από τον σύλλογο ζητήθηκε να παραχωρηθεί ο Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού "Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης". Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν καλλιτέχνες όλοι τους κάτοικοι της Νάξου, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Δεν θα υπάρξει διαγωνισμός, όλοι οι καλλιτέχνες θα αμειφθούν εξίσου από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη συμμετοχή τους και η διάρκεια του συμποσίου θα είναι 20 ή 25 ημέρες ενώ και ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε όλους τους επισκέπτες. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί σε εποχή που τα σχολεία θα λειτουργούν, ώστε σε συνεννόηση με το Γραφείο Β' βάθμιας Εκπαίδευσης να οργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές των Γυμνασίων και Λυκείων στο χώρο και συνομιλίες με τους καλλιτέχνες. Τα έργα θα εκτεθούν όλα μαζί σε δημόσιο χώρο για την καλοκαιρινή περίοδο και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν το κάθε ένα σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, σχολεία κλπ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να παραχωρήσει τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού "Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης" για το σκοπό αυτό. 
4. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις 22/01/2012
  • Την Δευτέρα 16/01/2012 θα γίνει συνεδρίαση στην αίθουσα του συλλόγου, προκειμένου να καθοριστεί διαδικασία της εκδήλωσης (βράβευση, κέρασμα, βιολιά κλπ). Αποφασίστηκε να σταλεί πρόσκληση στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, στους Ναξιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αθήνας, στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας και φυσικά στον πρόεδρο της Κοινότητας Κυνηδάρου (Αρ. Πρωτ. εγγράφου 794/10-01-2012). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις