Συμμετοχή συλλόγου σε εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης ένας από τους σκοπούς του συλλόγου είναι η προβολή, η διάδοση και η διάσωση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να προβάλλουμε τα έθιμα του χωριού μας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμμετέχουμε. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας ο σύλλογος συμμετείχε στις παρακάτω εκδηλώσεις.
Αθλητικός Όμιλος ΚΟΡΩΝΙΔΑ
Ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός πάνε μαζί. Μετά από πρόσκληση του Α.Ο. Κορωνίδα, το παιδικό χορευτικό συμμετείχε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου, χορεύοντας συρτό, μπάλο, βλάχα και καλαμαθιανό.  








Τηλεοπτική εκπομπή "Το αλάτι της γης" στην ΕΤ 1
Λίγα λόγια για την εκπομπή "...Ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2012 και παρουσιάζεται από τον εθνομουσικολόγο και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, κάθε Κυριακή στις 1.00 το μεσημέρι. Περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται αφιέρωμα σε μουσικούς και τραγουδιστές της ελληνικής δημοτικής μουσικής παράδοσης, οι οποίοι μιλούν για τη ζωή τους και την παράδοση του τόπου τους. Στο δεύτερο μέρος οι μουσικοί συμπράττουν σε ένα γλέντι με την συμμετοχή καλεσμένων από τον τόπο καταγωγής τους με τραγούδι και χορό αλλά και παραδοσιακά φαγητά..."
Η εκπομπή περιλάμβανε αφιέρωμα στον συγχωριανό μας μουσικό Στάθη Κουκουλάρη. Ο σύλλογος συμμετείχε παρουσιάζοντας ένα Ναξιώτικο Κυνηδαριώτικο γλέντι με παρέες-παρέες να χορεύουν και να διασκεδάζουν. Τα κείμενα του γλεντιού παρουσιάζονται από τον καθηγητή κ. Σπηλιάκο Σταύρο που είναι ο ακαταπόνητος ερευνητής της τοπικής λαϊκής παράδοσης στο χορό και στη μουσική του Κυνηδάρου και της Νάξου γενικότερα. 
Τηλεοπτική εκπομπή "Στην Υγειά μας" της ΝΕΤ
Η εκπομπή παρουσίαζε χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί την Τσικνοπέμπτη 16/2/2012. Ο σύλλογος συμμετείχε για 10' περίπου λεπτά ...κάνοντας έκπληξη στον παρουσιαστή της εκπομπής Σπύρο Παπαδόουλο που έχει ρίζες Κυνηδαριώτικες, χορεύοντας ένα συρτό και βλάχα Κυνηδάρου μόνο με φουστανελάδες. 
Λαογραφικός Σύλλογος Θρακομακεδόνων "Αριστοτέλης"
Ο Λαογραφικός σύλλογος διοργάνωσε την αποκριάτικη χοροεσπερίδα του και ο σύλλογος μας παρουσίασε το έθιμο των φουστανελάδων. Συμμετείχαν 25 άτομα άντρες και γυναίκες από τους οποίους οι φουστανελάδες ήταν 7. Η είσοδος των φουστανελάδων, του βιολιού και του λαούτου, του μπαϊρακτάρη, των στρατιωτών και των παλιάτσων έγινε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους. Τα κορίτσια κρατώντας φαγητά και κρασί "έστρωσαν" το τραπέζι και το γλέντι άρχισε με τους φουστανελάδες να χορεύουν καλαματιανό. Ακολούθησε συρτός και μπάλος χορεύοντας όλα τα κορίτσια οι φουστανελάδες. Καθένας είχε το δικό του ρόλο, ο μπαϊρακτάρης, οι στρατιώτες κλπ. Το γλέντι τελείωσε αφού οι παλιάτσοι χόρεψαν βλάχα και οι φουστανελάδες το τελευταίο συρτό μετά το σύνθημα του μπαϊρακτάρη για αναχώρηση. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στα βιολιά, Κώστας Κατσιούλης-βιολί, Πασχάλης Κλουβάτος-Λαούτο και Χρήστος Τσελέντης-τραγούδι. Μετά τους φουστανελάδες διασκέδασαν με νησιώτικα τραγούδια τους παρευρισκομένους. Ο σύλλογος τους ευχαριστεί ιδιαίτερα που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή και έδωσαν μια ξεχωριστή νότα διασκέδασης αλλά και στην παρουσίαση του δρώμενου των φουστανελάδων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις