«ΝΑΞΙΑΚΑ»: Η πρώτη ναξιακή επετηρίδα στη δημοσιότητα


Κυκλοφόρησε η 1η Ναξιακή επιστημονική επετηρίδα και θα εκδίδεται μία φορά το χρόνο. 






Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας θα συμμετέχει στην παρουσίαση του 1ου τόμου των ΝΑΞΙΑΚΩΝ. 



Ο τόμος που είδε το φως της δημόσιας έκθεσης και προβολής φιλοξενεί 27 συγγραφείς και 33 εργασίες, που καλύπτουν 650 σελίδες. Αποτελεί έκδοση της Ο.ΝΑ.Σ. και των εκδόσεων Graphopress του Μιχάλη Φακίνου. Την επιμέλεια έχει Επιτροπή που συγκροτούν οι Γιαννούλης Γιαννούλης, Ειρήνη Κορρέ, Νίκος Μαϊτός, Κατερίνα Πολυμενοπούλου, Μανόλης Σέργης, Αναστασία Φιλιππουπολίτη και Βασίλης Φραγκουλόπουλος.

Οι 15 θεματικές ενότητες του τόμου εκτείνονται σε πολλά γνωστικά πεδία και αντικείμενα: στη λαογραφία, την ιστορία, τη γλωσσολογία, το θέατρο, τον τοπικό πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία, το Δίκαιο, την τοπική αυτοδιοίκηση, την οικονομία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις ναξιακές συλλογικότητες. Διατρέχουν τη ναξιακή ιστορική διαδρομή και το ναξιακό γίγνεσθαι με ανοιχτούς ορίζοντες και νεωτερική αντίληψη και εγκαινιάζουν νέα κεφάλαια στον δημιουργικό επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο. 
"Ζητούμε τη συνδρομή των Ναξιωτών και Κυκλαδιτών, πρωτίστως, στην ενίσχυση αυτής της νέας επιστημονικής και πολιτισμικής πρωτοβουλίας της Ο.ΝΑ.Σ, τη συμμετοχή τους στη διάπλαση και μεταλαμπάδευση αυτού του συλλογικού και επίμοχθου έργου, που θα συμβάλλει στην πολύπλευρη προσέγγιση του τόπου και της κοινωνίας, μέσα από τις μεθόδους και την οπτική διαφόρων επιστημονικών κλάδων και αντιλήψεων", σημειώνουν ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Ο.ΝΑ.Σ, κ.κ. Ν. Μαϊτός και Πέτρος Καραπάτης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της συντακτικής επιτροπής. 
Ο τόμος είναι διαθέσιμος στα γραφεία των ναξιακών συλλόγων, στα βιβλιοπωλεία της Νάξου και της Σύρου και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας. 
Επίσης μπορεί να αποσταλεί στους ενδιαφερομένους κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (τηλ. 6932785211 Νίκος Μαϊτός, 6944740020 Κων/νος Βερνίκος, 6945 369660 Πέτρος Καραπάτης και 6944198014 Σταύρος Κονδύλης). Η εκδήλωση παρουσίασής του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου, .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις