Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012 - Κυνήδαρος

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κυνηδάρου συνεχίζοντας την προσπάθεια τους στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας και του τόπου μας γενικά, έχουν προγραμματίσει για το Καλοκαίρι 2012 τις παρακάτω εκδηλώσεις: 
Παρασκευή 27/7 - Χοροθέατρο.
Η ομάδα χορού στη Νάξο “Motus Dance Studio” θα παρουσιάσει το έργο «Τραγείδωλον» στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης». Επίσης την ίδια ημέρα η ομάδα χορού «Saltator» σε συνεργασία με το συγκρότημα EleKtroBalKana θα παρουσιάσουν το έργο «Στο Φως της Μέρας». Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και βιώσει ένα «Σύγχρονο Παραδοσιακό Πανηγύρι».
Ώρα έναρξης: 21:00

Σάββατο 28/7 - Παραδοσιακοί χοροί
Βραδιά αφιερωμένη σε Βαλκανικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Έβρο ως τον Δούναβη από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.) και το μουσικό σχήμα «Ιστορίες για κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου. Την ίδια μέρα Κυνηδαριώτες μουσικοί και χορευτές θα παρουσιάσουν Ναξιώτικούς χορούς και η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πανηγύρι με τον Βασίλη Βασιλάτο και τις «Ιστορίες για κρουστά».
Ώρα έναρξης: 21:00

Τετάρτη 1/8 έως Παρασκευή 10/8 - Έκθεση μαρμαρογλυπτικής 
Στο παλαιό ελαιοτριβείο του χωριού (Τροιό) θα λειτουργεί για 10 ημέρες έκθεση γλυπτικής της Όλγας Πλαστήρα.
Ώρες λειτουργίας : 18:00 έως 22:00

Πέμπτη 2/8 - Ημερίδα υγείας 
Ημερίδα Υγείας με θέματα Ψυχικής Υγείας. Ομιλητές ο ψυχίατρος Σκαρβέλης Ιωάννης και ο Σχολικός Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων Κώστας Γ. Κλουβάτος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού.
Ώρα έναρξης : 21:00

Τετάρτη 8/8 - Μουσική βραδιά
Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Παράδοση – Λαούτο» αφιερωμένη στο «Βάρδο του Αιγαίου» Γιώργο Κονιτόπουλο (Μωρό) από τους μαθητές του «Αριάδνειου Ωδείου Νάξου» υπό την επιμέλεια του Ευάγγελου Κακλαμάνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού.
Ώρα έναρξης : 20:30

Σάββατο 11/8 - Κυνηδαριώτικο Γλέντι
Κυνηδαριώτικο ξεφάντωμα με νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα της συγχωριανής μας Μαρίας Σκουλά. Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης».
Ώρα έναρξης: 21:30

Παρασκευή 17/8 και Σάββατο 18/8 - Εθελεντική Αιμοδοσία
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία». Η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κυνηδάρου «Ο Απίκραντος».
Ώρα: από 17:00 έως 21:00.

Κυριακή 19/8 - Εκδρομή στην Πάρο
Μονοήμερη εκδρομή στην Πάρο με επίσκεψη στο χωριό Λεύκες και συμμετοχή μας για γνωριμία στο νέο άθλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics «Μπότσε» με την ομάδα του χωριού Λεύκες.
Αναχώρηση από Νάξο το πρωί και επιστροφή το βράδυ με το πλοίο της γραμμής.

Τρίτη 21/8 - Παραδοσιακό πατητήρι
Παραδοσιακό πατητήρι και παραγωγή κρασιού με όλα τα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παραγωγή του κρασιού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλάτσα του χωριού. 
Ώρα έναρξης: 21:00

Τετάρτη 22/8 - Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η τέχνη του καμινιού με τα ξυλοκάρβουνα και οι καμινατόροι του Κυνιδάρου Νάξου», του συγχωριανού μας Μανόλη Αρτεμίου Κατσούρη. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού.
Ώρα έναρξης : 21:00

Παρασκευή 24/8 - Πολυχώρος Αθλητισμού & Πολιτισμού "Βασίλειος Απ. Αντωνάκης"
Αρχική παρουσίαση της μελέτης για την δημιουργία του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης» από τους μελετητές μηχανικούς Ιωάννη και Κώστα Τουμπακάρη. Η εκδήλωση θα γίνει στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης»
Ώρα έναρξης : 20:30 

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του blog ότι θα υπάρχει αναλυτική ανάρτηση (Δελτίο Τύπου) για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά. 
Καλό Καλοκαίρι!!
Πολιτιστικού Σύλλογοι Κυνηδάρου 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις