Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2012" (1)


Παρασκευή 27/7/2012: Χοροθέατρο.

Στον Πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού "Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης" από την ομάδα χορού της Νάξου "Motus Dance Studio", παρουσιάστηκε το έργο "Τραγείδωλον" και από την ομάδα χορού "Saltator" παρουσιάστηκε το έργο "Στο φως της ημέρας" σε συνεργασία με το συγκρότημα EleeKtroBalKana.

Σάββατο 28/7/2012: Βαλκανικοί χοροί.
ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.
Χορευτές του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. παρουσίασαν σε συνεργασία με το συγκρότημα "Ιστορίες για κρουστά" του Βασίλη Βασιλάτου Βαλκανικούς, παραδοσιακούς χορούς από τον Έβρο έως τον Δούναβη και η βραδιά έκλεισε με ένα μουσικό πανηγύρι από το συγκρότημα "Ιστορίες για κρουστά". 
Οι ημέρες χορού έκλεισαν την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 με Εργαστήρι Κρουστών για μικρούς και μεγάλους από το Βασίλη Βασιλάτο (καθηγητή του μουσικού τμήματος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου) και παραδοσιακών χορών στο Πλατσάκι. 

Βασίλης Βασιλάτος - Ιστορίες για κρουστά
Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνονται στον Κυνήδαρο οι "Ημέρες Χορού" σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ-ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε. (www.karpontinibros.gr). Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάτι ξεχωριστό στον Κυνήδαρο και πιστεύουμε ότι περιμένει κάθε χρόνο αυτές τις εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 500 θεατές και πολλά παιδιά παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και συμμετείχαν στα εργαστήρια κρουστών και παραδοσιακών χορών. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τους χορηγούς για τους οποίους θα γίνει ειδική αναφορά και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου για την οικονομική ενίσχυση.

Τετάρτη 8/8/2012: Παράδοση και Λαούτο
Μαθητές του Αριάδνειου Ωδείου Νάξου
Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο "Βάρδο του Αιγαίου" Γιώργο Κονιτόπουλο. Μαθητές του Αριάδνειου Ωδείου υπό την επιμέλεια του συγχωριανού μας μουσικού Βαγγέλη Κακλαμάνου, έπαιξαν τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου. Στο βιολί ήταν ο Στέλιος Ιωάννου Κουνάδης. 
Η βραδιά λαούτου περιλαμβάνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στις εκδηλώσεις των συλλόγων. Στον Γιώργο Κονιτόπουλο οφείλουμε βέβαια μια ξεχωριστή εκδήλωση οι πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού μας.  
Ο μικρός Λεωνίδας Τσακωνιάτης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού που είχε κατάλληλα διαμορφωθεί μετά από χαιρετισμό του προέδρου Στέλιου Λιαδάκη. Ο Βαγγέλης Κακλαμάνος έκανε μία μικρή αναφορά στην ζωή και τα τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου, διάβασε μήνυμα της Νάσιας Κονιτοπούλου και ο κόσμος διασκέδασε και σιγοτραγουδούσε μαζί με τους μουσικούς. Έκπληξη της βραδιάς ήταν ο μικρός Λεωνίδας Τσακωνιάτης που έπαιξε βιολί και τραγούδησε υπό το βλέμμα του πάππου του Λεωνίδα Τσακωνιάτη (Τσαγκάρης).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις