Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2012" (2)

Σάββατο 11/08/2012: Μουσικοχορευτική εκδήλωση
Ο πολυχώρος αθλητισμού & πολιτισμού με φόντο τον Άι Νικόλα
Για μια ακόμη χρονιά οι παρευρισκόμενοι στο Κυνηδαριώτικο γλέντι που διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, διασκέδασαν, χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι το πρωί με το συγκρότημα της συχωριανής μας Μαρίας Σκουλά που συμμετείχαν οι μουσικοί: Στάθης Κουκουλάρης (βιολί), Νίκος Ευβοιώτης (βιολί) και Νίκος Κονιτόπουλος (λαούτο, βιολί, τραγούδι). Επίσης οι Κυνηδαριώτες μουσικοί Πολυχρόνης Κορρές (βιολί-τραγούδι), Βασίλης Κουτελιέρης (τραγούδι) και Βαγγέλης Κακλαμάνος (λαούτο) που βρέθηκαν στην εκδήλωση, προσκλήθηκαν και διασκέδασαν τους παρευρισκομένους. 

Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου μας κος Λιαδάκης Στέλιος κάνοντας για άλλη μια φορά ειδική αναφορά στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού και συγκεκριμένα για την βραδιά αναφέρθηκε με ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συγχωριανούς που προσέφεραν προϊόντα και υπηρεσίες για την πραγματοποίηση της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης. Ευχαρίστησε επίσης το σύλλογο των Εγγαριτών για τα τραπεζοκαθίσματα. 

Νίκος Κονιτόπουλος και Βαγγέλης Κακλαμάνος
Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κυνηδάρου Κώστας Ιακ. Κλουβάτος, ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. Νίκος Μαϊτός, τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. Σοφία Μάρκου, Κώστας Βερνίκος και άλλοι. 
Η μουσικοχορευτική εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στο χωριό μας, σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων και ο εθελοντισμός και η προσφορές των μελών τους είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου. Για άλλη μια φορά πολλοί συγχωριανοί βοήθησαν, προσέφεραν προϊόντα και υπηρεσίες συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και στην διασκέδαση των συμμετεχόντων. Καλούμε τα μέλη μας να είναι κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους για το καλό του χωριού μας και την διατήρηση του πλούσιου πολιτισμού μας.
Μέλη του συλλόγου στην κουζίνα...
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, εύχεται σε όλα τα μέλη και φίλους του Καλό Φθινόπωρο και του χρόνου.








Παρασκευή & Σάββατο 17 18/8/2012: Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου στο χωριό, πραγματοποιήθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας για ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου. Προσφέρθηκαν συνολικά τριάντα επτά φιάλες αίμα.
Αξιολογώντας την συμμετοχή των εθελοντών, την χαρακτηρίσουμε μη επιτυχημένη αφού στην προηγούμενη αιμοδοσία στην αίθουσα του συλλόγου στο Γαλάτσι, συγκεντρώθηκαν τριάντα τρεις φιάλες για τέσσερις ώρες που διήρκεσε η αιμοληψία. Εκτιμάται ότι στο χωριό τις ημέρες αυτές υπήρχαν περίπου χίλια πεντακόσια άτομα, αλλά δυστυχώς η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία δεν ήταν ικανοποιητική.
Η τράπεζα αίματος που διατηρεί ο σύλλογός μας αποτελεί σημαντική δραστηριότητα. Θα κάνει ότι είναι δυνατόν να διατηρηθεί η τράπεζα αίματος, θα εξετάσει όλα τα παραπάνω προκειμένου να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες.
Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς και φίλους του συλλόγου που στήριξαν την εθελοντική αιμοδοσία και φυσικά το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" για άριστη συνεργασία μέχρι σήμερα. 

21/8/2012: Πάτημα (λιώσιμο) των σταφυλιών, Παραδοσισακό Πατητήρι
Η μεταφορά των σταφυλιών στη ληνού
Στην "Πλάτσα" του χωριού πολλοί συγχωριανοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν το πάτημα (λιώσιμο) των σταφυλιών, την παραγωγή αρχικά του μούστου για κρασί.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των μελών των Δ.Σ. Αντρέα Σκουλάξινο και Αντώνη Κλουβάτου.
Είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης, την διαμόρφωση του χώρου, το στήσιμο της εξέδρας-πατητήρι με την συμπαράσταση πολλών εθελοντών συγχωριανών μας που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση παρουσίασης παραγωγής του μούστου.
Αντρέας Σκουλάξινος & Γιώργος Καπετανάκης - Το πάτημα στη ληνού
Παρουσιάστηκαν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα όπως λαϊνι, στάμνα, μεθύρα, καντάρι, κόφες, καφάσια, τουλούμια, σαρωνιές, νεπόντης, ξύλινα βαρέλια, κλήματα για την στροφιλιά, πολύμι κ.λ.π. ακόμα και τα γαϊδούρια για την μεταφορά των σταφυλιών.
Γιώργος Κουνάδης - Το στύψιμο της στροφιλιάς
Ο χώρος στην "Πλάτσα" είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και ο συγχωριανός μας Δημήτριος Κίμωνα Κλουβάτος ανέπτυξε με κατανοητό τρόπο την ιστορία του σταφυλιού, του αμπελιού, της παραγωγής του κρασιού κλπ, καθ' όλη την διάρκεια που συγχωριανοί μας "πατούσαν" τα σταφύλια στην "Ληνού".

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους, στα μέλη που ανέλαβαν και είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης καθώς και σε όσους συγχωριανούς βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις