Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2012" (3)

Τετάρτη 22/8/2012: Παρουσίαση του βιβλίου "Η τέχνη του καμινιού με τα ξυλοκάρβουνα και οι καμινατόροι του Κυνιδάρου Νάξου".
Πολλοί συγχωριανοί και φίλοι συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου που συγγραφέας είναι ο συγχωριανός Μανώλης Κατσούρης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γραμματέας του συλλόγου Ιάκωβος Κων. Τσελέντης ο οποίος ανάφερε ότι ...η τέχνη του καμινιού αποτελεί άλλη μία πτυχή της ιστορίας και της λαογραφίας του Κυνηδάρου, που σήμερα για πολλούς και κυρίως τους νέους είναι άγνωστη. Είναι λοιπόν καλό και χρήσιμο, να μάθουν οι νεότεροι Κυνηδαριώτες αλλά και ο άλλος κόσμος μέσα από το βιβλίο, πως με κόπους και αγώνες γίνονταν τα κάρβουνα από τους πατεράδες και παππούδες μας... 
Ιωάννης Βερώνης
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Βερώνης επίτιμος δικηγόρος από τον Δαμαριώνα συγγραφέας και πρόεδρος της εταιρείας «Ναξιακά Γράμματα» και ο συγχωριανός μας κος Ιωάννης Τουμπακάρης αρχιτέκτονας. Ο πρόεδρος του συλλόγου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην συγγραφική δουλειά και στις γνώσεις του Μανώλη Κατσούρη καθώς και στην συμβολή του συλλόγου μας ως εκδότης και σε άλλα έργα του. 
Ιωάννης Τουμπακάρης
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου "Ο Απίκραντος" με επιστολή του ζήτησε συγνώμη για την απουσία του και εξέφρασε τα συγχαρητήρια στον συγγραφέα του βιβλίου για την αστείρευτη πηγή ενέργειας που διοχετεύεται από συγγραφικό του έργο. Στην εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Κώστας Βερνίκος το μέλος του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. Σοφία Μάρκου.


Παρέμβαση επίσης έκαναν οι συγχωριανοί μας Δημήτρης Κίμωνα Κλουβάτος αναφερόμενος στη σημασία του βιβλίου για τον Κυνίδαρο και οι Δημήτρης και Φωφώ Τσελέντη που αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας του καμινιού. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα των παρευρισκομένων με ρακί και λουκούμι.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές για την προσφορά τους, τον συγγραφέα του βιβλίου και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Πέμπτη 2/8/2012: Ημερίδα υγείας 
Η ψυχική υγεία είναι «μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας», είναι επίκαιρο ζήτημα λόγω της οικονομικής ύφεσης, που έχει δραματικές επιπτώσεις στον πληθυσμό σε επίπεδο ανεργίας, κατάθλιψης, άγχους κλπ. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις εισηγήσεις των  Κων/νου Σκαρβέλη - ψυχολόγου και του Κων/νου Κλουβάτου - σχολικού συμβούλου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας φέτος η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη. Από όσους την παρακολούθησαν είχαν μόνο θετικά σχόλια να μας πουν. Η συμβολή βέβαια των εισηγητών στην επιτυχία αυτή ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε με τα καλλίτερα λόγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις