Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2012" (4)

Μελέτη δημιουργίας Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού "Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης".
Η ελιά στο κέντρο του Μοναστηριακού
Στις 24/08/2012 έγινε η παρουσίαση της μελέτης από τους μηχανικούς Ιωάννη Κων. Τουμπακάρη-αρχιτέκτονας και Κων/νο Ιωάν. Τουμπακάρη-πολιτικός μηχανικός, παρουσία συγχωριανών, του δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κου Μανώλη Μαργαρίτη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κου Κων/νου Ιακ. Κλουβάτου. 
Τον προγραμματισμό της εκδήλωσης είχε ο σύλλογος μας υπό την επιμέλεια του γενικού γραμματέα κ. Ιάκωβου Κων/νου Τσελέντη ο οποίος χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους έκανε μικρή αναφορά στην δωρεά των κων Σοφίας και Ειρήνης Αντωνάκη, τόνισε την σημασία της δημιουργίας αυτού του χώρου τόσο για το χωριό μας όσο και για το νησί γενικότερα. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλιος Νικ. Λιαδάκης κάνοντας την έναρξη της εκδήλωσης έκανε μικρό ιστορικό στη διαδικασία της δωρεάς προς τους συλλόγους του κτήματος, αναφέρθηκε στις δωρήτριες εκφράζοντας την εκτίμηση εκ μέρους όλων των Κυνηδαριωτών για την τεράστια όπως ανάφερε προσφορά τους και ζήτησε από τους συγχωριανούς και τις τοπικές αρχές να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση αυτού του έργου. 
Οι μηχανικοί παρουσίασαν μέσω προτζέκτορα, σχέδια κατόψεων και όψεων, σε τρισδιάστατη μορφή την πρόταση τους και οι παρευρισκόμενοι στο τέλος της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρατηρήσεις, προτάσεις και να καταθέσουν την άποψη τους προκειμένου να ληφθεί υπόψη πριν την οριστική μελέτη. 
Το κτήμα που θα γίνει ο πολυχώρος αθλητισμού και πολιτισμού, καλύπτει συνολική έκταση 7.500 τ.μ. περίπου, ανήκει στους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού και σύμφωνα με την μελέτη θα περιλαμβάνει ανοικτό θέατρο, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, μπότσε, θέσεις πάρκινγκ και λοιπά βοηθητικά κτίρια για τις ανάγκες του θεάτρου, των γηπέδων και άλλων εκδηλώσεων. Δεν καταστρέφονται τα δέντρα που υπάρχουν στο κτήμα  αλλά αντιθέτως διαμορφώνονται κατάλληλα οι χώροι δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ύπαρξή τους. 
Ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αφού έδωσε συγχαρητήρια στους μηχανικούς και στους πολιτιστικούς συλλόγους, αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που με τον "Καλλικράτη"  οι δυσκολίες είναι ακόμα περισσότερες. Δήλωσε ότι ο Δήμος κάνει προσπάθειες μετά και από αίτημα του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος, για την δημιουργία αθλητικού γηπέδου στον Κυνήδαρο, όμως παρουσιάζεται πρόβλημα λόγω ιδιοκτησίας αφού ο χώρος που θα διαμορφωθεί πρέπει να ανήκει στον Δήμο. Επίσης τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια των συλλόγων και με κάθε τρόπο θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. 
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση, δόθηκαν διευκρινήσεις από τους μηχανικούς, έγιναν προτάσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη για την οριστική μελέτη του έργου. 
Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε σε αυτή την προσπάθεια και το έργο να ξεκινήσει σύντομα. Υπάρχουν δυσκολίες, το έργο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα μετά όμως την κατάθεση της οριστικής μελέτης από τους μηχανικούς και την συμβολή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μπορούν κάποιες εργασίες να ξεκινήσουν και να αρχίσει δειλά-δειλά το έργο να υλοποιείται. 

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας και με την ευχή να προχωρήσουν όλα όπως τα έχετε σχεδιάσει.
    Επίσης εύχομαι οι προσπάθειές σας να πιάσουν τόπο αυτή τη φορά και το όνειρο αυτό να μην έχει την τύχη του προηγούμενου (Μουσικοχορολογικού Κέντρου)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις