Μαθήματα Παραδοσιακών χορών


Μαθήματα παραδοσιακών χορών
Ξεκίνησαν και φέτος τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του συλλόγου μας (Δερβενακίων 20 – 11146 Γαλάτσι).
Στόχος μας είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών της χώρας μας, με σεβασμό στην παράδοση, αναδεικνύοντας την αξία του τοπικού μας πολιτισμού και της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης του «Απίκραντου» Κυνίδαρου.

Κάθε Σάββατο από 17:30 έως 19:00 μ.μ. μικρά παιδιά διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από την συγχωριανή μας Ευαγγελία Αποστόλου Κλουβάτου. Η Ευαγγελία δεν είναι δασκάλα χορού, τα πρώτα της «χορευτικά» βήματα τα έμαθε στο σπίτι της από Κυνηδαριώτες γονείς, συνέχισε στην αίθουσα του συλλόγου να μαθαίνει χορούς από όλη την Ελλάδα και φυσικά γνωρίζει την παράδοση του Κυνιδάρου. Η προσφορά της είναι μεγάλη. Εκτός από παραδοσιακούς χορούς τα μικρά παιδιά θα ακούσουν παλιά παραμύθια των παππούδων μας και θα παίξουν παιχνίδια που παλαιότερα έπαιζαν τα μικρά παιδιά στο χωριό μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με την παράδοση και να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας. Τα μαθήματα χορού διδάσκονται δωρεάν.

Κάθε Σάββατο από 19:00 έως 20:30 μ.μ. μεγαλύτερα παιδιά διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από την απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Μαρία Καμολίκη. Η Μαρία είναι άριστη στα καθήκοντά της και η συμμετοχή των παιδιών είναι μεγάλη. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να συνεχίσουν τα παιδιά να συμμετέχουν στα μαθήματα χορού, να διοργανώνονται εκδηλώσεις και συζητήσεις στην αίθουσα του συλλόγου μας. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι δίπλα τους γιατί ο σύλλογος έχει πολλά να προσφέρει στην νεολαία μας. Τα μαθήματα χορού διδάσκονται δωρεάν.

Κάθε Κυριακή από 17:00 έως 18:30 μ.μ. λειτουργεί τμήμα ενηλίκων με εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και τα μαθήματα χορού διδάσκονται από την συγχωριανή μας Μαρία Νικολάου Κλουβάτου. Η Μαρία έχει κάνει μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων, στη σχολή της Δώρας Στράτου, μέλος της χορευτικής ομάδας του συλλόγου μας για πολλά χρόνια και επίσης έχει διδάξει μαθήματα παραδοσιακών χορών στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους. Γνωρίζει την παράδοση του χωριού μας και με την εμπειρία της θα διδάξει παραδοσιακούς χορούς όχι μόνο της Νάξου αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο τμήμα ενηλίκων θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Στέλιος Λιαδάκης – πρόεδρος, Ιάκωβος Τσελέντης – Γραμματέας και Αντρέας Σκουλάξινος – υπεύθυνος χορευτικών ή στο τηλέφωνο της αίθουσα του συλλόγου 2102927231 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μετά τις 20:30 μ.μ.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις