Δημοτικό Σχολείο Κυνιδάρου


Από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εστάλη η παρακάτω επιστολή προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την αποκατάσταση στέγης του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Μέχρι σήμερα καμία έγγραφη απάντηση δεν έχουμε πάρει στα ερωτήματα που καταθέτουμε στην επιστολή, εκτός αν πάρουμε ως απάντηση την αναφορά της εφημερίδας "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" http://kykladiki.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html#more, στην οποία παραχωρείτε συνέντευξη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κυνιδάρου. Ευχή όλων μας είναι τα λόγια του προέδρου να "βγουν" αληθινά και τη νέα χρονιά τα παιδιά να πάνε στο Δημοτικό σχολείο του χωριού και όχι να φιλοξενούνται σε σπίτια, διαμερίσματα κλπ. Πιστεύουμε ότι στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ...όσοι παρευρεθούν από τους "αρμοδίους"... να έχουμε επίσημα νέα και να γίνει αναφορά επί του θέματος. 

Η επιστολή έχει ως εξής: 
Γαλάτσι 11/12/2012, 
Αρ. Πρωτ. 865, 
Προς: Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κύριε Δήμαρχε, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή στο μέσο της σχολικής χρονιάς και κατόπιν των συζητήσεων μας το καλοκαίρι, να σας υπενθυμίζουμε ένα σοβαρό θέμα που αφορά το χωριό μας και συγκεκριμένα τις εργασίες συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου.
Ο σύλλογός μας είναι πολιτιστικός, έχει έδρα το Γαλάτσι Αττικής και ένας από τους σκοπούς του συλλόγου μας είναι και η πρόοδος–ανάπτυξη του χωριού μας. Μπορεί να ζούμε στην Αθήνα όμως ποτέ δεν έπαψε η σκέψη και η καρδιά μας να είναι στον Κυνίδαρο. Η πρόοδος και η ανάπτυξη όπως γνωρίζεται, ξεκινά στηρίζοντας και βοηθώντας τους νέους μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να είναι κοντά στους μαθητές κυρίως σήμερα που τα προβλήματα είναι πολλά σε όλους τους τομείς. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα το πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου, νομίζουμε δεν είναι ο σωστός και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι μεγάλα.
Είναι απαράδεκτο να γίνονται μαθήματα σε δωμάτια σπιτιών και χώρους που δεν παρέχουν τις στοιχειώδης αρχές μάθησης αλλά και ασφάλειας των παιδιών–μαθητών. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυνιδάρου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε πάρει ουσιαστική απάντηση πέραν συγκεκριμένων φράσεων όπως «…όλα βαδίζουν ομαλά και σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα…, κάντε υπομονή…, όλοι θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας στα κοινά…κλπ».
Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά λαμβάνοντας υπόψη και την σύντομη ενημέρωσή σας το καλοκαίρι στο χωριό και ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου. 
Είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας και οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας υπεύθυνα και με συγκεκριμένες απόψεις και ενέργειες.
Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 5/8/2012, μας κοινοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας, ο προγραμματισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που υπογράφεται από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κον Ζουγανέλη Εμμανουήλ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό, η έναρξη των εργασιών θα έπρεπε να είχε γίνει στις 28/11/2012 ή να ξεκινήσουν το αργότερο στις 14/1/2013. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου, κανένας δεν μας έχει δώσει υπεύθυνη απάντηση και γι’ αυτό ζητάμε την ενημέρωσή σας.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συζητείται η πρόταση για δημοσιοποίηση του προβλήματος, άμεσες κινητοποιήσεις στο χωριό σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και γενικά τους κατοίκους του χωριού. Πιστεύουμε σε μια καλή συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πριν από οποιαδήποτε ενέργεια μας, κρίνουμε σκόπιμο να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση από εσάς.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και έχοντας υπόψη την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών και γενικά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και παρεμβάσεις στην επίλυση του προβλήματος που σήμερα απασχολεί το χωριό μας και περιμένουμε την ενημέρωσή σας επί του θέματος.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά. Ο νέος χρόνος να μας βρει όλους υγιείς, με ευτυχία και αισιοδοξία
Τα μέλη του Δ.Σ.
Στέλιος Ν. Λιαδάκης – Πρόεδρος, Ιάκωβος Κ. Τσελέντης – Γεν. Γραμματέας, Βαγγέλης Η. Σκουλάξινος – Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Β. Καρποντίνης – Ταμίας, Πόπη Ν. Τσελέντη – Αναπλ. Γραμματέας, Αποστόλης Γ. Κονιτόπουλος, Αντρέας Δ. Σκουλάξινος, Αποστόλης Ν. Καρποντίνης, Κώστας Γ. Καρποντίνης. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                                                   Ο Γεν. γραμματέας
Στέλιος Λιαδάκης                                           Ιάκωβος Τσελέντης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις