Εισερχόμενη Αλληλογραφία



Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή-χαιρετισμό που διαβάστηκε (20/1/2013) στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του συλλόγου μας Δερβενακίων 20, Γαλάτσι.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Νάξος,  18-01-2013
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ       
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                        αρ.πρωτ: 3
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΝΙΔΑΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση:84302 Νάξος                                                        
Τηλ:22850-31262
Φαξ:22850-31160
Κιν. 697 9826 921                                
E-mail : kostasklouvatos@yahoo.gr                                 Προς
                                                                   Σύλλογο Κυνιδαριώτων Νάξου
                                                                         «ο Αγιος Γεώργιος»
                                                                                  και μέλη
 Θέμα: Ευχές για την κοπή της πίτας
Κύριε πρόεδρε και διοικητικό συμβούλιο, Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και  φίλοι, 
Σας  μεταφέρω τις ευχές μου, διότι λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να βρίσκομαι κοντά σας. Εύχομαι λοιπόν  ολόψυχα Καλή Χρονιά, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία. Το 2013, να είναι μια χρονιά χαρούμενη και  γεμάτη υγεία για όλους. 
Με την παρούσα επιστολή θέλω να επανέλθω στο φλέγον  θέμα  του χωριού μας που είναι το δημοτικό σχολείο. Είμαι σίγουρος ότι θα δεχόμουν τις ερωτήσεις σας αν ήμουν εκεί. Γι αυτό λοιπόν να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με το τεχνικό χρονοδιάγραμμα του Δήμου, έχει ξεκινήσει  η προετοιμασία της αποθήκης κάτω από το νηπιαγωγείο για να αποθηκευτούν τα πράγματα του σχολείου και να γίνει η αποξήλωση της ταράτσας. Εγώ προσωπικά προβλέπω οι εργασίες στο σχολειό μας να ξεκινούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Γίνονται καθημερινά, υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να προσπερνάμε την γραφειοκρατία και να μπαίνουμε στην ουσία. Το έργο έχει μπει στην πορεία του και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά για να  είναι έτοιμο ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλος σάλος για το θέμα αυτό, τόσο  με επιστολές σας όσο  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχόλια και κριτικές που δεν αρμόζουν στην εικόνα του χωριού μας. Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για το χωριό, αλλά θα προτιμούσα να είχατε  δείξει ανάλογο ενδιαφέρον πριν 4-5 χρόνια όπου το υφιστάμενο πρόβλημα ήτανε γνωστό. Με στεναχωρεί όμως το γεγονός, ότι ενώ σας έχω ενημερώσει προφορικά, τόσο εγώ όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε εκδηλώσεις του συλλόγου, εσείς μας αμφισβητείτε και τους δύο και επιμένετε στο ότι δεν έχετε πάρει απάντηση κτλ.  Αν το πιστεύετε αγαπητοί μου αυτό που λέτε στην επιστολή που στείλατε στον Δήμαρχο, ότι: «Μπορεί να ζούμε στην Αθήνα όμως ποτέ δεν έπαψε η σκέψη και η καρδιά μας να είναι στον Κυνίδαρο.» … σας παρακαλώ  θερμά, να προσέξετε  τον τρόπο που εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα, διότι μπορεί να δημιουργήσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στο χωριό μας που τόσο πολύ αγαπάτε και δεν εννοώ τίποτα άλλο από το οριστικό κλείσιμο του σχολείου και την συγχώνευση του (και μεταφορά των μαθητών) σε κάποιο άλλο.
Παρακαλώ, η παρούσα επιστολή να διαβαστεί  στην κοπή της πίτας καθώς επίσης και η πρόσκληση για την  κοπής της πίτας της κοινότητας – ανοιχτή λαϊκή συζήτηση, που θα γίνει στο χωριό, θα περιμένω τα ερωτήματα σας για θέματα που αφορούν το χωριό μας και τις προτάσεις σας. 
Σας εύχομαι και πάλι Χρόνια Πολλά και Απίκραντο το 2013.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κων/νος Κλουβάτος 

  
Η απάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην επιστολή που εστάλη από τον σύλλογο μας. Αίτημα του συλλόγου ήταν να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του έργου στο Δημοτικό Σχολείο και να μας απαντήσει, γιατί δεν εφαρμόστηκε ο προγραμματισμός που μας εδόθηκε από την Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με τον οποίο το έργο θα ξεκινούσε το αργότερο στις 14/1/2013. 
Η επιστολή - απάντηση του Δημάρχου έχει ως εξής: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νάξος,                                                         14-01-2013
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                   Αρ. πρωτ. 440
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση:84300 Νάξος
Τηλ.:22853-60151
Φαξ: 22850-29049
Πληρ. : Αικ. Μαργαρίτη
E-mail : naxos@naxos.gov.gr
                                                                                                  Προς
                                                                                 Σύλλογο Κυνηδαριωτών Νάξου
                                                                                           «Ο Άγιος Γεώργιος»
Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Συλλόγου,
Σας εύχομαι το 2013 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Η ευαισθησία μου για τα θέματα παιδείας και η δέσμευσή μου απέναντι σε όλο το χωριό του Κινιδάρου για το σχολείο είναι δεδομένη. Πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κινιδάρου εξέθεσε το πρόβλημα της στέγης του σχολείου, τόσο η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. όσο και η Τεχνική Υπηρεσία παρότι επιβεβαίωσαν, μετά από αυτοψία, ότι η στέγη του σχολείου δεν είχε πρόβλημα στατικότητας, σεβόμενοι και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των γονιών, αποφασίστηκε να γίνει αντικατάσταση στέγης και ενίσχυση της τοιχοποιίας. Τόνισα όμως τότε, τη δυσκινησία της γραφειοκρατίας και τη χρονοτριβή που θα υπάρχει, και θα θυμάστε πολύ καλά ότι οι γονείς το αποδέχτηκαν. Το έργο έχει μπει στην πορεία του και σας βεβαιώ ακόμη μία φορά ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές του Κινιδάρου θα κάνουν μάθημα στο σχολείο τους. Δυσανασχετώ όμως με το γεγονός, ότι ενώ διά στόματός μου στο χωριό σας, τόσο σε εκδήλωση στο καφενείο, όσο και σε εκδήλωση του συλλόγου σας, δεσμεύτηκα για το χρονικό σημείο της επαναλειτουργίας του σχολείου, εσείς αμφισβητείτε και εμένα και τον πρόεδρό σας. Ας μην ξεχνάτε ότι το έργο της αντικατάστασης στέγης του σχολείου του Κινιδάρου εντάχθηκε στο γενικό πρόγραμμα του Δήμου, δηλαδή θα υλοποιηθεί με ίδιους πόρους του Δήμου.
Ως προς το άλλο που θίγετε στην επιστολή σας για το «…απαράδεκτο να γίνονται μαθήματα…» καλύτερα θα ήταν να προσέχατε τι λέτε και γράφετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσετε προβλήματα εκ του μη όντος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Εμμανουήλ Μαργαρίτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις