Αναζήτηση στο Blogs μας

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα Ο.ΝΑ.Σ.

Την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Νάξου, την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών, την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και ενίσχυση του εξοπλισμού του νοσοκομείου με απαραίτητο μηχανολογικό και ιατρικό υλικό, ΖΗΤΑ η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) με ψήφισμα που εκδόθηκε στις 11/ Φεβρουαρίου 2013. Το ψήφισμα έχει ως εξής: 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Μάρνη  33, Αθήνα 10432, Τηλέφωνο–Φαξ:210 52 34 576, email: onas.naxos@yahoo.gr
                                                                                   
                                                                                                          Αθήνα   11  Φεβρουαρίου  2013

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, από την ίδρυση της, υπήρξε ανάμεσα στους φορείς του νησιού μας που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για τη δημιουργία Νοσοκομείου στη Νάξο. Με την ίδια ευαισθησία και αγωνιστική διάθεση και σήμερα, και λαμβάνοντας υπόψη και τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στο νησί στον τομέα της υγείας αλλά και: 
  • Ότι η περιβόητη ανάπτυξη που περιμένει η χώρα, πρωτίστως θα προέλθει από την περιφέρεια και τους κατοίκους της, για τους οποίους όμως κυρίαρχο θέμα αποτελεί η δημόσια παροχή του υψίστου αγαθού της υγείας. 
  • Ότι η περίπτωση των νησιών δεν μπορεί, ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας, να αντιμετωπίζεται με τους όρους της ηπειρωτικής χώρας, γεγονός που και συνταγματικά πλέον είναι κατοχυρωμένο με τη σχετική πρόβλεψη περί νησιωτικότητας. 
  • Ότι η Νάξος αλλά και τα γύρω νησιά αποτελούν πλέον κύριο τουριστικό πυλώνα της χώρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στο συνολικό τουριστικό προϊόν της, και ότι οι ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες είναι σημαντικό μέρος των παροχών ενός τόπου προς τους επισκέπτες του 
  • Ότι η ΥΓΕΙΑ είναι ύψιστο, αδιαπραγμάτευτο και κυρίαρχο αγαθό για το λαό αλλά και πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, έστω και υπό δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες 
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε 
  • Την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Νάξου με την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών που υπάρχουν καθώς και την πλήρη ανάπτυξη της λειτουργίας όλων των κλινικών όπως αυτές θα προβλέπονται από ένα σύγχρονο και λειτουργικό οργανισμό που επιτέλους πρέπει να υπάρξει. 
  • Τον άμεσο εξοπλισμό του νοσοκομείου με το απαραίτητο μηχανολογικό ιατρικό υλικό για τη λειτουργία των μονάδων του. 
Εάν στα παραπάνω ανασταλτικός παράγοντας και αιτία οπισθοδρόμησης αποτελεί η προβλεπόμενη συγχώνευση του Νοσοκομείου μας με αυτό της Σύρου και η κατάργηση της αυτοτέλειας του, να ανασταλεί ΑΜΕΣΑ η υπ΄ αριθμ. πρωτ.Υ4α/οι.123898/31-12-2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στο Υπουργείο Υγείας κατά την κοινή συνάντηση φορέων της Νάξου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στην οποία και θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία με τον Πρόεδρο της και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της. 
Επίσης εντός των προσεχών ημερών η Ομοσπονδία θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διοργάνωση ημερίδας στην Αθήνα ή τη Νάξο με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση της υγείας στο νησί μας και την αναζήτηση της κοινής συνισταμένης και των κοινών επιδιώξεων ούτως ώστε αυτές να αποτελούν και στο μέλλον το κοινό σημείο αναφοράς ΟΛΩΝ των φορέων αλλά και των φυσικών προσώπων του τόπου μας. 

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
                                  ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ                              ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου