Γενική Συνέλευση 24/3/2013




Την Κυριακή 24/3/2013, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στην αίθουσα του συλλόγου μας. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο κ. Ιωάννης Κων/νου Τουμπακάρης και γραμματέας ο κ. Κώστας Γεωργίου Καρποντίνης.
Κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης, το μέλος του συλλόγου μας Κατσούρης Μανόλης, διάβασε τους συγχωριανούς μας που έφυγαν από την ζωή πρόσφατα και ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης ως μικρό μνημόσυνο, ζήτησε από τους παρευρισκομένους να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. 
Στην συνέχεια ζήτησε από την Ευαγγελία Κλουβάτου (μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής) να διαβάσει τη σχετική έκθεση που έχει ως εξής:
ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 24ης Μαρτίου 2013
Στο Γαλάτσι σήμερα 15/3/2013 ημέρα Παρασκευή, στην αίθουσα του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου, συνήλθαν τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής Τουμπακάρη Νίνα του Κων/νου, Κλουβάτου Ευαγγελία του Αποστόλου και Ναννά-Σκουλαξίνου Καλλιόπη του Ιωάννου, σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού ίδρυσης για έλεγχο των βιβλίων πρακτικών και ταμείου για το χρονικό διάστημα από 1/3/2013 έως 15/3/2013.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν:

  1. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. να είναι ενημερωμένα με 1η συνεδρίαση την 1178η και τελευταία την 1196η (συνολικά 22 συνεδριάσεις). 
  2. Το βιβλίο του ταμείου ενημερωμένο με απόλυτη συμφωνία στον συγκριτικό έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής και αποδείξεων είσπραξης.
ΕΣΟΔΑ: 15.511,71 €                      ΕΞΟΔΑ: 14.217,95 €                     ΥΠΟΛΟΙΠΟ : 1.293,76 €

Γαλάτσι 15/3/2013
Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τουμπακάρη Νίνα     Κλουβάτου Ευαγγελία     Ναννά-Σκουλαξίνου Καλλιόπη

Στους παρευρισκομένους, παράλληλα δόθηκε πίνακας δαπανών με αναλυτική αναφορά στα έσοδα και έξοδα του συλλόγου για το διάστημα από 1/3/2012 έως 15/3/2013.
Ο πρόεδρος της Γ.Σ. ζήτησε από τον κ. Λιαδάκη Στέλιο να αναγνώσει τον Διοικητικό Απολογισμό που έχει ως εξής:

Διοικητικός Απολογισμός 24/03/2013


Αγαπητοί συγχωριανοί, η σημερινή γενική συνέλευση είναι εκλογοαπολογιστική και όλες οι δραστηριότητες και ενέργειες που αναφέρουμε αφορούν του χρονικό διάστημα από 1/3/2012 έως 15/3/2013. Στον πίνακα που έχει διανεμηθεί, φαίνονται αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου και ο ταμίας θα δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις σε τυχόν απορίες σας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  • Έγιναν συνολικά 22 συνεδριάσεις και λήφθηκαν αποφάσεις με στόχο το καλύτερο δυνατό για το σύλλογο μας, να υπάρχει σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου και γενικά να εκπληρώσουμε τους σκοπούς του συλλόγου βάσει του καταστατικού ίδρυσης. 

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ.
  • Εκδόθηκαν για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες του συλλόγου, δελτία τύπου σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο.
  • Εστάλησαν 13 ευχαριστήριες επιστολές σε μέλη, πολιτιστικούς συλλόγους και φίλους του συλλόγου που προσέφεραν οικονομική ενίσχυση, υπηρεσίες ή προϊόντα σε εκδηλώσεις του συλλόγου μας αφιλοκερδώς.
  • Έχουν σταλεί σε τοπικούς φορείς (Τοπική Κοινότητα, Δήμος Νάξου) έγγραφα που αφορούν διάφορα ζητήματα του συλλόγου μας όπως: έγγραφα προς το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το θέμα του Δημοτικού σχολείου στο χωριό, γνωστοποίηση αποφάσεων γενικής συνέλευσης κλπ.  
  • Εστάλησαν συνολικά 6 συλλυπητήριες επιστολές προς μέλη του συλλόγου για θανάτους συγγενικών προσώπων τους.
  • Συνολικά εστάλησαν 36 εξερχόμενα έγγραφα και λήφθηκαν 35 επιστολές. Στα εισερχόμενα επίσης περιλαμβάνονται και τα συμφωνητικά ενοικίασης των κτημάτων στο χωριό.
  • Νέα μέλη το συλλόγου είναι: Τσαμπουνάρης Στάθης του Νικολάου, Λιαδάκη Σοφία του Στέλιου, Τυπάλδος Θεμιστοκλής του Στέλιου, Τσαμπουνάρη Στέλλα του Βασιλείου, Χερουβείμ Μιχάλης του Νικολάου, Κλουβάτου Κονδυλία του Σταύρου, Αντωνάκη Σοφία, Κονιτοπούλου Μαρία του Δημητρίου, Κονιτόπουλος Γεώργιος του Νικολάου, Ξενάκη Ειρήνη του Αντρέα, Γκουντούμη Κυριακή του Δημητρίου και Γκουντούμη Βασιλική του Δημητρίου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2012


  • 27/7 – Χοροθέατρο από ομάδα χορού της Νάξου και από την ομάδα χορού της Αθήνας.
  • 28/7 – Βραδιά αφιερωμένη σε Βαλκανικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Έβρο ως τον Δούναβη από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.) και το μουσικό σχήμα «Ιστορίες για κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου.
  • 2/8 – Ημερίδα Υγείας με θέματα Ψυχικής Υγείας με ομιλητές τον ψυχίατρο Σκαρβέλη Ιωάννη και τον Σχολικό Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων και συγχωριανό μας Κώστα Γ. Κλουβάτο.
  • 8/8 – Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Παράδοση – Λαούτο» αφιερωμένη στο «Βάρδο του Αιγαίου» Γιώργο Κονιτόπουλο (Μωρό) από τους μαθητές του «Αριάδνειου Ωδείου Νάξου» υπό την επιμέλεια του Βαγγέλη Κακλαμάνου.
  • 11/8 – Κυνηδαριώτικο γλέντι με νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα της συγχωριανής μας Μαρίας Σκουλά.
  • 17/8 και 18/8 – Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» που συγκεντρώθηκαν 35 φιάλες αίματος.
  • Τρίτη 21/8 – Παραδοσιακό πατητήρι και παραγωγή κρασιού με όλα τα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παραγωγή του κρασιού.
  • Τετάρτη 22/8 – Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Η τέχνη του καμινιού με τα ξυλοκάρβουνα και οι καμινατόροι του Κυνιδάρου Νάξου», του συγχωριανού μας Μανόλη Αρτεμίου Κατσούρη.
  • 24/8 – Αρχική παρουσίαση της μελέτης για την δημιουργία του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης» από τους μελετητές μηχανικούς Ιωάννη και Κώστα Τουμπακάρη.
 Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας "Ο Απίκραντος". 

ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  • Πραγματοποιήθηκαν δύο αιμοδοσίες και συγκεντρώθηκαν 61 φιάλες αίμα.
  • Έχουμε καταθέσει δικαιολογητικά για συμμετοχή του συλλόγου μας σε ένα πρόγραμμα που αφορά την προβολή του παιχνιδιού «μπάλλες» που παίζαμε παλιότερα στο χωριό μετά από πρόταση της συγχωριανής μας Φένιας Καρκαλέτση.  
  • Έχουν υπογραφεί συμβόλαια ενοικίασης με συγχωριανούς μας των κτημάτων που δωρίθηκαν από την Σοφία Αντωνάκη.
  • Συμμετείχαμε στην αγορά δύο γαϊδουριών μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας.
  • Στις 8/6/2012 το χορευτικό συμμετείχε σε εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών που έπαιξε το συγκρότημα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου. 
  • Τα μαθήματα χορού στην αίθουσα του συλλόγου ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2012 και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Απρίλιο.
  • Δόθηκε οικονομική ενίσχυση για τις εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.  
  • Εκδώσαμε ημερολόγιο του 2013 σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και διανέμεται δωρεά με θέμα την πρόταση διαμόρφωσης του Πολυχώρου αθλητισμού και πολιτισμού «Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης».
  • Έχουμε λάβει «κλητήριο θέσπισμα» σχετικά με το κτίσμα που βρίσκεται στο «Μοναστηριακό».
  • Πραγματοποιήσαμε χριστουγεννιάτικο γλέντι στις 30/12/2012 στην αίθουσα του συλλόγου.
  • Στην αίθουσα επίσης του συλλόγου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 20/1/2013.
  • Εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης του μηχανικού Κώστα Τουμπακάρη για την δημιουργία του πολυχώρου αθλητισμού και πολιτισμού και απονομή πλακέτας στην κα Αντωνάκη Σοφία.
  • Πραγματοποιήσαμε αποκριάτικο γλέντι την Τσικνοπέμπτη 7/3/2013 στην αίθουσα του συλλόγου.   
  • Έγινε η αποκριάτικη χοροεσπερίδα στις 10/3/2012, στο κέντρο ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ. Η συμμετοχή των μελών ήταν ικανοποιητική αφού συγκεντρώθηκαν περίπου 200 μέλη και φίλοι του συλλόγου.  
  • Είναι πια καθιερωμένο το «φαγοπότι» στην αίθουσα του συλλόγου. Κάθε Τετάρτη συναντιόμαστε οι συγχωριανοί και συζητάμε, ανταλλάσουμε απόψεις μαθαίνουμε τα νέα του χωριού και το φαγοπότι καλά κρατεί με άφθονο κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες από συγχωριανούς μας «μάγειρες». Ευχαριστούμε τους Δημήτρη και Σοφία Λεγάκη, τον Αποστόλη Κονιτόπουλο μέλος Δ.Σ, τον Καρποντίνη Δημήτρη μέλος Δ.Σ., τον Καρποντίνη Αποστόλη μέλος Δ.Σ., την Κονιτοπούλου Σταυρούλα και όλους που βοηθούν κατά καιρούς προσφέρουν διάφορα προϊόντα αλλά και όσους συμμετέχουν τις Τετάρτες στο σύλλογο.
  • Όπως ενημερωθήκαμε πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση σε καφενείο του χωριού με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και συζητήθηκαν θέματα όπως το Δημοτικό σχολείο, η τιμή ζώνης κλπ. Γι’ αυτό κυκλοφορεί σήμερα μία κατάσταση που μπορείτε να υπογράψετε προκειμένου να σταλεί έγγραφη διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο από την Τοπική Κοινότητα.
Στην συνέχεια της γενικής συνέλευσης έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και ορίστηκε η ημερομηνία εκλογών για την Κυριακή 21 Απριλίου 2013. 
Η εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές αποτελείται από τους: Καρποντίνη Αντιγόνη του Δημητρίου, Τσελέντη Καλλιόπη του Νικολάου, Τουμπακάρη Μανόλη του Ιωάννου και Μονδέλου Ζαμπέτα του Δημητρίου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις