Ειδήσεις και νέα του συλλόγου

  • Την Κυριακή 17/3/2013 δεν πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου λόγω μη απαρτίας. Η γενική συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 24/3/2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του συλλόγου. Είναι απολογιστική και καλούνται τα μέλη του συλλόγου να παρευρεθούν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: α) Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. β) Θέματα που αφορούν το χωριό και τον σύλλογό μας, γ) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια εκλογών.
  • Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου "Επισκευή δημοτικού σχολείου Κυνιδάρου", προϋπολογισμού 120.000€ με αριθμό απόφασης 49/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου (ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός) και η δαπάνη θα επιβαρύνει τις πιστώσεις 2013 του Δήμου.
  • Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του συλλόγου θα συνεχιστούν μέχρι και τον μήνα Απρίλιο 2013. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Καλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν στην γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το 1931 υπήρχε ο «Σύνδεσμος Κυνιδαριωτών εν Αθήναις» ο οποίος και λειτούργησε έως την περίοδο της Κατοχής.Ο σύλλογος επανιδρύθηκε το 1961 με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΙΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και έδρα την Αθήνα. Από το 1990 στεγάζεται στην ιδιόκτητη αίθουσά του στην οδό Δερβενακίων 20, Γαλάτσι. Οι σκοποί του συλλόγου αναγράφονται στο παραπάνω link του blog (http://syllogos-kinidarou.blogspot.gr/p/blog-page.html)
Από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο χωριό μας και με κάθε δυνατό τρόπο βοηθούμε και συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού. 
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέλος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).  
Προσπαθούμε, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας με πολλές δραστηριότητες όπως
α) Χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική μας παράδοση, 
β) Πραγματοποιούμε και συμμετέχουμε σε μορφωτικές διαλέξεις, εκδρομές και λοιπές εκδηλώσεις, 
γ) Εκδίδουμε βιβλία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 
δ) Διατηρούμε τράπεζα αίματος σε συνεργασία με νοσοκομείο της Αθήνας, 
ε) Διοργανώνουμε χοροεσπερίδες, συναντήσεις και βραδιές κεφιού στην αίθουσα του συλλόγου μας.
Καλούμε τα μέλη του συλλόγου να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του, με ιδέες, προτάσεις και καθετί που σκοπό έχει την διεύρυνση των προσπαθειών του συλλόγου μας.
Καλή Σαρακοστή!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις