Αναζήτηση στο Blogs μας

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Εκλογές 2013

Εκλογές 2013
Συμπληρώθηκαν δύο (2) χρόνια από τις τελευταίες εκλογές ανάδειξης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής 24 Μαρτίου 2013 αναδείχτηκε η εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια των εκλογών και ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής στις 21 Απριλίου 2013.
Σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης οι υποψήφιοι για: α) Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, β) Την εξελεγκτική επιτροπή και γ) Την εκπροσώπηση του συλλόγου μας στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την υποψηφιότητα τους προς την εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τους Καρποντίνη Αντιγόνη του Δημητρίου, Τσελέντη Καλλιόπη του Νικολάου, Τουμπακάρη Μανώλη του Ιωάννου και Μονδέλου Ζαμπέτα του Δημητρίου. Από την Τετάρτη 27/3/2013, στην αίθουσα του συλλόγου υπάρχουν έντυπες αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Σκοποί του συλλόγου
  • Η δημιουργία, η διατήρηση επαφής και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του. 
  • Η ηθική συνδρομή και υποστήριξη των μελών του δια παντός νομίμου μέσου.
  • Η ίδρυση και λειτουργία μουσικοχορευτικού συγκροτήματος, η δωρεάν διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών με σκοπό τη προβολή και διάδοση της παραδοσιακής χορευτικής κληρονομιάς, η ίδρυση και λειτουργία λαογραφικής συλλογής με την συγκέντρωση αντικειμένων λαογραφικού ενδιαφέροντος και άλλων στοιχείων του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού, η έκδοση βιβλίων και περιοδικών, η οργάνωση χορών, εκδρομών, μορφωτικών διαλέξεων και λοιπών εκδηλώσεων με σκοπό την ψυχαγωγία την προώθηση της πολιτιστικής στάθμης των κατοίκων του χωριού και των μελών και την εν γένει διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Η ηθική και αν είναι δυνατόν οικονομική ενίσχυση των παιδιών των τακτικών μελών του συλλόγου που κατοικούν στον Κυνίδαρο Νάξου, τα οποία αριστεύουν στο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα παιδιά των μελών του συλλόγου που κατοικούν εκτός Νάξου θα τυχαίνουν ηθικής ενίσχυσης. Η ενίσχυση θα γίνεται με επίσημα στοιχεία αριστείας των μαθητών και το ποσό θα καθορίζεται από την Γενική συνέλευση.
  • Ο εξωραϊσμός της γενέτειρας, η βελτίωση γενικά των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του χωριού και η κάθε δυνατή βοήθεια προς τα συμφέροντα του χωριού.
  • Η ίδρυση αθλητικών ομάδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου κλπ) και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση και ψυχαγωγία των μελών του συλλόγου και κατοίκων του χωριού. 
Από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο χωριό μας και με κάθε δυνατό τρόπο βοηθούμε και συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.  
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέλος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έως σήμερα, με σκοπό την σωστή λειτουργία του συλλόγου, εργάζονται εθελοντικά με κέφι και όρεξη. Η αξία του εθελοντισμού είναι μεγάλη και σήμερα η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης της από εθελοντές. 
Καλούνται τα μέλη του συλλόγου που μπορούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι να δηλώσουν υποψηφιότητα και να συμβάλλουν σ' αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου, με ιδέες, προτάσεις και καθετί που σκοπό έχει την διεύρυνση των προσπαθειών του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου