Χριστός Ανέστη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος", εύχεται στα μέλη, τους φίλους του και σε όλο τον κόσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Η Ανάσταση του Κυρίου μας, να φέρει Ανάσταση Ελπίδας και Αισιοδοξίας για ένα καλλίτερο αύριο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι καλλίτερο για όλους.
Να χαρίζει υγεία, χαρά και ευτυχία και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!
 
"Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό"
Μια παροιμία, μια φράση που συχνά λέμε όλοι μας όταν έρθουν αυτές οι Άγιες ημέρες. Τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά στην πόλη, πολλά στολίδια, μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις στους δρόμους των δήμων κλπ.  
ΠΑΣΧΑ όμως; Για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, Πάσχα σημαίνει Άνοιξη, σημαίνει χωριό και παράδοση γι' αυτό γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο στο χωριό.
Πέντε λόγοι για να κάνεις Πάσχα στο χωριό - νησί.
1. Κλίμα των ημερών. Από την στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο χωριό, αμέσως μπαίνεις στο κλίμα των ημερών του Πάσχα. Εκκλησία, Εσπερινός, ασπρίσματα στα σοκάκια του χωριού, κόκκινα αυγά, πασχαλινά τσουρέκια και κουλούρια, προετοιμασία του πασχαλινού τραπεζιού, όλα είναι όμορφα, διαφορετικά και δίνουν ξεχωριστή αίσθηση. 
2. Πάσχα και Άνοιξη. Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με την Άνοιξη, χρώματα και τα αρώματα της φύσης προσθέτουν άλλη μια ομορφιά. Η φύση σε ξελογιάζει, όλα είναι όμορφα, απολαμβάνεις την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου και η οποία μεταφέρεται και στην ψυχή σου.
3. Κοντά σε συγγενείς και φίλους. Τις ημέρες του Πάσχα το χωριό γεμίζει, αποκτά ακόμα περισσότερη ζωή και κίνηση. Είσαι κοντά σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς με καλή παρέα απολαμβάνεις την φύση, πίνεις καλό παραδοσιακό κρασί και ρακί στις εξόδους σου. 
Η Αγία Ειρήνη
4. Επιστροφή στις ρίζες. Επιστέφουμε στις ρίζες μας, στην παράδοσή μας, στον πολιτισμό και τον τόπο που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε. Στον τόπο που κυκλοφορείς το πρωί και σε καλημερίζουν όλοι όσοι συναντήσεις στο δρόμο.
5. Στήριξη οικονομίας. Το καφεδάκι, το ουζάκι, η ρακί, η κρασιά, τα ψώνια κλπ στα καφενεία του χωριού είναι απόλαυση, είναι κάτι το διαφορετικό. Έτσι στηρίζουμε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και την οικονομία των χωριών μας και του νησιού μας γενικότερα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις