Δελτίο Τύπου καλοκαιρινών εκδηλώσεων 3



«ΘΥΜΙΣΕΣ…»
Μανώλης και Βαγγέλης Κατσούρης
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 23/8/2013, ημέρα Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ. 'Εγινε  προβολή φωτογραφιών στην πλατεία του χωριού από τον συγχωριανό μας Βαγγέλη Εμμανουήλ Κατσούρη.
Ο χώρος του ηρώου της πλατείας, διαμορφώθηκε κατάλληλα, μεταφέρθηκαν καθίσματα, και η προβολή των φωτογραφιών έγινε με προτζέκτορα, ενώ για τα κείμενα χρησιμοποιήθηκε η μικροφωνική εγκατάσταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κυνηδάρου.
Συγχωριανοί παρακολουθούν την εκδήλωση "Θύμισες"
Προβλήθηκαν στην αρχή παλαιές φωτογραφίες συγχωριανών μας που έχουν φύγει από τη ζωή ως μνημόσυνο και φωτογραφίες που μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Πρόσωπα, τοποθεσίες, παιχνίδια, παραστάσεις, εκδρομές και άλλα παλαιά στοιχεία με αγαπημένα μας πρόσωπα.
Μία εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή συγχωριανών, αφού όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. 
Σημαντική ήταν η συμμετοχή και προσφορά του Μανώλη Κατσούρη, που έδωσε πολλές εξηγήσεις και διευκρινήσεις επί του φωτογραφικού υλικού που προβλήθηκε. Παρεμβάσεις έκαναν και άλλοι συγχωριανοί που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις των φωτογραφιών. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα με ρακί και λουκούμια.












ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Η έκθεση ζωγραφικής περιλάμβανε δύο μέρη. 
Κυνηδαριωτάκια συμμετέχουν στην ζωγραφική
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/8/2013 το α’ μέρος και Δευτέρα 26/8/2013 το β’ μέρος. Μεγάλη ήταν η συμβολή και προσφορά των δασκάλων που συνεργαστήκαμε του Μανώλη Ιωαν. Τουμπακάρη, της Φρόσως Μιχ. Τσακωνιάτη, της Κων/νας Χρ. Τσελέντη, της Κατερίνας Ιωάν. Τσελέντη και Κατερίνας Αλ. Κλουβάτου.
Το α’ μέρος περιλάμβανε ζωγραφική από παιδιά ηλικίας έως 12 ετών στην πλατεία του χωριού όπου υπήρχαν θρανία και καθίσματα υπό την εποπτεία και τις οδηγίες των δασκάλων. 
Η πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
Στα παιδιά δόθηκαν διάφορα θέματα ανάλογα με την ηλικία τους, τοπία, ο βυθός της θάλασσας, η γειτονιά του χωριού που παίζω κλπ. Υπήρχε συμμετοχή και ενθουσιασμός από τα παιδιά που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Το β’ μέρος περιλάμβανε έκθεση των ζωγραφιών στην «Πλάτσα» του χωριού. Οι ζωγραφιές κολλήθηκαν στους τοίχους της «Πλάτσας» έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών οι συγχωριανοί μας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Υπό την εποπτεία της δασκάλας Κων/νας Τσελέντη
Μανώλης Τουμπακάρης και Κατερίνα Κλουβάτου
 Είχε εγκατασταθεί μικροφωνική εγκατάσταση και οι δάσκαλοι Μανώλης Τουμπακάρης, Φρόσω Τσακωνιάτη και Κατερίνα Κλουβάτου, αναφέρθηκαν σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν σήμερα την εκπαίδευση και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου όπως, το internet και γενικά η χρήση του η/υ, η συμπεριφορά απέναντι σε γονείς και δασκάλους, το διάβασμα κλπ. 
Οι ομιλίες των δασκάλων θα αναρτηθούν στο blog του συλλόγου μας. 
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ο χώρος της «Πλάτσας» είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με καθίσματα και οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι, οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις με ερωτήσεις και απορίες προς τους εισηγητές–δασκάλους. 
















Υπό την εποπτεία της δασκάλας Κατερίνας Τσελέντη




















Έκθεση ζωγραφικής















 


















Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Δ.Σ. με τους εκπαιδευτικούς




















ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Συγχωριανοί μας αιμοδότες
Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στις 28 και 29 Αυγούστου 2013
Συγκεντρώθηκαν 44 φιάλες αίμα. Έγινε καλή προσπάθεια να έχει επιτυχία η αιμοδοσία και να υπάρχει συμμετοχή. Εκδόθηκαν αφίσες που κολλήθηκαν σε καταστήματα στη Χώρα και σε κοντινά χωριά, αναρτήθηκε πανό στη διασταύρωση του Κ.Υ.–Νοσοκομείο Νάξου και εκδόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στα καφενεία και σε κατοίκους του χωριού. 
Φλώρα Τσελέντη-Ναννά, Φλώρα Τσελέντη-Λεγάκη, Ιπποκράτης
Σημαντικό είναι ότι όλοι οι αιμοδότες περίπου ήταν Κυνηδαριώτες.
Οι ημερομηνίες του διημέρου διαφοροποιήθηκαν τελευταία στιγμή (από 20 και 21/8/13 στις 28 και 29/8/13), κατόπιν εντολής του Νοσοκομείου λόγω της νόσου «Το κουνούπι του Δ. Νείλου» και αξίζει να σημειωθεί ότι αν η αιμοδοσία γίνονταν νωρίτερα, που στο χωριό υπήρχαν και συγχωριανοί μας από την Αθήνα, η προσέλευση των αιμοδοτών θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Αναπλ. Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Απίκραντος" Γ. Καρποντίνης
Οφείλουμε ως διαχειριστές μιας τέτοιας κοινωνικής εκδήλωσης που παραλάβαμε από τα προηγούμενα Δ.Σ., να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, να τις εντείνουμε και να διατηρηθεί η τράπεζα αίματος του συλλόγου.












Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αντώνης Καρποντίνης














 
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυνηδάρου Κώστας Κλουβάτος


















Νέο μέλος της αιμοδοσίας Μηχάλης Τουμπακάρης


























ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:  
Συνεχίζουμε με μεράκι την επιτυχημένη πορεία του συλλόγου μας με την συμβολή και προσφορά των μελών και φίλων μας να είναι τεράστια.  Ευχαριστούμε τον Μανώλη και Βαγγέλη Κατσούρη για την προβολή του φωτογραφικού υλικού, τον Μανώλη Ιωαν. Τουμπακάρη, την Φρόσω Μιχ. Τσακωνιάτη, την Κων/να Χρ. Τσελέντη, την Κατερίνα Αλεξ. Κλουβάτου και την Κατερίνα Ιωάν. Τσελέντη (Εκπαιδευτικούς), την πρόεδρο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κυνηδάρου Φλώρα Τσελέντη-Ναννά, για την προσφορά τους στην έκθεση ζωγραφικής και το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" για την άριστη συνεργασία μας το διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας. 
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του συλλόγου με προσφορές αλλά και την παρουσία τους γιατί μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε το έργο του συλλόγου μας, να στηρίζουμε τον εθελοντισμό, να διατηρούμε και να αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις