Δελτίο Τύπου Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 4




ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά του Απεραθίτικου Συλλόγου, του Συλλόγου Φιλωτιτών και του χωριού μας.
Γιώργος Πρωτονοτάριος και Μανόλης Τουμπακάρης

Το χορευτικό της Απειράνθου συμμετείχε με τους μουσικούς Γιώργο Πρωτονοτάριο στο βιολί και το Μανώλη Τουμπακάρη στο λαούτο-τραγούδι. 
"...Το χορευτικό του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, υφίσταται από το 1980, που επανιδρύθηκε ο ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ. 

Το 2005 απέκτησε τις δικές του παραδοσιακές στολές και έκτοτε χρησιμοποιεί αυτές κατά την παρουσίαση τους στις παραστάσεις που λαμβάνει μέρος. 
 





 "Το χορευτικό του ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"
Το 2010 μετονομάστηκε σε "Χορευτικό Διαλεχτής Μπελιώτη-Διάκου", σε εκδήλωση που έγινε προς τιμή της καθώς ήταν από τις σημαντικότερες δασκάλες του χορευτικού.
Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος και άλλοι πολιτιστικοί φορείς. Στο Άλσος Βεϊκου-Γαλάτσι, Στο Κατράκειο της Νίκαιας, στη Λεόντειο Σχολή. Έχει πείσης παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως Η ζωή είναι παιχνίδι, Έχει γούστο και Ελέυθερος σκοπευτής...".
 

Κώστας Κατσιούλης και Πασχάλης Κλουβάτος
Στο χορευτικό του Φιλωτίου έπαιξαν οι συγχωριανοί μας μουσικοί, Κώστας Λ. Κατσιούλης-βιολί-τραγούδι και Πασχάλης Γ. Κλουβάτος-λαούτο.


Το χορευτικό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΤΙΤΩΝ

















Στο χορευτικό του χωριού μας έπαιξαν οι συγχωριανοί μας Στέλιος-βιολί και Βασίλης-λαούτο Κλουβάτος, Βασίλης Κουτελιέρης (Μπιλάκος)-τραγούδι.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η είσοδος του χορευτικού μας που εισήλθε στον Πολυχώρο από την είσοδο έως την πίστα με την συνοδία τζαμπούνας και τουμπακιού από τον Νίκο Λιαρμακόπουλο και την κόρη του στο ντουμπάκι. 

Ο Νίκος Λιαρμακόπουλος με την κόρη του
Από τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού προσφέρθηκαν στους υπεύθυνους των χορευτικών Μανώλη Τουμπακάρη και Μαρία Δεσποτίδη αναμνηστικές πλακέτες. 
Γιώργος και Ιάκωβος Κονιτόπουλος

Νίκος Λιαρμοκόπουλος και Βαγγέλης Κονιτόπουλος
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιάκωβος Τσελέντης ανάφερε τα εξής: "Η μουσικοχορευτική παράδοση είναι βίωμα για όλους εμάς τους Ναξιώτες. Η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, βρίσκονται στα κύτταρά μας. Κάθε τόπος του νησιού μας, κάθε χωριό έχει την δική του παράδοση και πολιτισμό.
Ο τοπικός πολιτισμός είναι μοχλός ανάπτυξης των χωριών μας και θέλουμε να προβάλλουμε και να στηρίξουμε σήμερα ένα μικρό μέρος αυτού του πολιτισμού. 
Ευχαριστούμε τον ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΤΙΤΩΝ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όλους όσους βοήθησαν στην σημερινή εκδήλωση, τους μουσικούς που συμμετείχαν δωρεάν και τον Νίκο Ιακώβου Κονιτόπουλο για την προσφορά του στα μηχανήματα ήχου...".  
Στέλιος Κλουβάτος - Στέλλα Κονιτοπούλου - Νίκος Κονιτόπουλος





Ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση χόρεψε και διασκέδασε με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών που βρέθηκαν εκεί όπως η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Ιάκωβος, Γιώργος και Νίκος Κονιτόπουλος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις