Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου




ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Επιστολή κοινοποίησε στο σύλλογο, η συγχωριανή μας Ιωάννα Κακριδώνη που αφορά την τιμή ζώνης στον Κυνήδαρο και αποστέλλετε στο υπουργείο Οικονομικών. Η επιστολή έλαβε αρ. πρωτ. 925/1-9-2013, το Δ.Σ. στηρίζει την επιστολή και σύντομα θα ληφθεί και σχετική απόφαση γενικής συνέλευσης για το θέμα αυτό.  
  • Με την υπ’ αριθμόν 259/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στις 26/8/2013, έγινε η κατανομή της ΣΑΤΑ. Στο χωριό μας με πληθυσμό 388 κάτοικοι αντιστοιχεί στο ποσό των 6.720,00 € (17,32 €/κάτοικο). Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για επενδυτικές δραστηριότητες. Πηγή: www.naxos-news.gr
  • Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2014 και αφορούν το χωριό μας είναι η αναμόρφωση πλατείας «Πλάτσας» και Πλακοστρώσεις χώρων Κοινοτικού Ιατρείου.  Πηγή: www.naxos-news.gr
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


  • Η αίθουσα του συλλόγου, εκτός από τις ημέρες που λειτουργεί για μαθήματα παραδοσιακών χορών, κάθε Τετάρτη από τις 16 Οκτωβρίου 2013, είναι ανοιχτή με παραδοσιακούς μεζέδες, φαγητά και κρασί, χάρη στην προσφορά πολλών συγχωριανών μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Σας περιμένουμε στην αίθουσα του συλλόγου, που βασικός σκοπός μας είναι να γίνει στέκι συνάντησης όλων των συγχωριανών μας. Θέλουμε να συναντιόμαστε, να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να διασκεδάζουμε όπως ο Κυνήδαρος ξέρει να διασκεδάζει.
  • Από την 1η Οκτωβρίου 2013 θα λειτουργεί επίσης το συνδρομητικό κανάλι της NOVA. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για συνεννόηση και να παρακολουθούμε αγώνες ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα, OUEFA και Champions League.  

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ



Συνεχίζονται και φέτος στην αίθουσα του συλλόγου, τα μαθήματα παραδοσιακών χορών με έναρξη το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.
Αναλυτικότερα:
α) Για παιδιά έως 15 ετών, θα λειτουργεί τμήμα κάθε Σάββατο απόγευμα από 17:00 έως 18:30 μ.μ.
β) Από 15 ετών και άνω, θα λειτουργεί τμήμα κάθε Σάββατο απόγευμα από 18:30 έως 20:00 μ.μ.
γ) Για το τμήμα ενηλίκων, θα λειτουργεί κάθε Κυριακή απόγευμα από 18:00 έως 19:30 μ.μ.
Παρακαλούμε όσοι ενήλικες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως 13/10/2013 και να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σκοπός είναι τα παιδιά μας να είναι κοντά στο σύλλογο, με εκμάθηση παραδοσιακών χορών του τόπου και της χώρας μας γενικότερα, για προβολή και διάσωση της παραδοσιακής και χορευτικής μας κληρονομιάς.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα παρευρίσκονται στην αίθουσα του συλλόγου, προκειμένου να καταθέτετε απόψεις ή προτάσεις σας για θέματα και δραστηριότητες που αφορούν το σύλλογο.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μετά την αίτηση παραίτησης του μέλους Απόστολου Νικολάου Καρποντίνη και προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του ο σύλλογος, εφαρμόζουμε το άρθρο 9 παράγραφος 5 του καταστατικού ίδρυσης που αναφέρει τα εξής:
«Σε περίπτωση θανάτου, ασθενείας ή οποιασδήποτε αποχώρησης των μελών του Δ.Σ. αυτά αντικαθίστανται από τους αμέσως ερχόμενους αναπληρωματικούς και αν υπάρχει έλλειψη εκλέγονται νέοι από την Γενική Συνέλευση που συγκαλείται γι’ αυτό».
 Καλούμε τα μέλη μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου στις 20 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή νέων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου».

Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 την ίδια ώρα. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
Ο σύλλογός μας συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Πάτμου και του Χορευτικού Όμιλου Φίλων και Νέων Πάτμου (Χ.Ο.Φ.Ν.Π.) με χορευτικό 16 ατόμων. Το κόστος ανήλθε σε 52,50 ευρώ ανά άτομο και αφορούσε μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα οποία δόθηκε από την Blue Star Ferries έκπτωση 30%.
Η αναχώρηση έγινε από Πειραιά στις 6/9/13, 19:00 μμ με άφιξη στην Πάτμο στις 3:00 το πρωί. Υπεύθυνος των διοργανωτών, υπήρχε στο λιμάνι της Πάτμου και μας μετέφερε στο ξενοδοχείο «Ρωμαίος» όπου μας έγινε γνωστό και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα την επόμενη ημέρα (Σάββατο), περιλάμβανε πρόβα στο χώρο της εκδήλωσης, γεύμα στους υπευθύνους των χορευτικών στο Μοναστήρι της Αποκάλυψης του Ιωάννη του Θεολόγου και η παράσταση των χορευτικών στις 8:00 το βράδυ.
Οι οργανοπαίχτες που συνόδευαν τον όμιλό μας, ήταν ο Μανώλης Μπαρμπεράκης (βιολί), ο συγχωριανός μας Χρήστος Τσελέντης (τραγούδι) και λαούτο ντόπιος κάτοικος της Πάτμου. Χορέψαμε καλαμαθιανό, συρτό, βλάχα και συρτό-μπάλο.
Ακολούθησε βράβευση από τους διοργανωτές στο Μανώλη Μπαρμπεράκη για την προσφορά του στη μουσική παράδοση του τόπου μας. Εκ μέρους του συλλόγου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιάκωβος Τσελέντης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωσή τους και ανάφερε ότι η βράβευση του Μανώλη Μπαρμπεράκη, χαρακτηρίζοντάς τον βιολάτορα και τραγουδιστή της αγάπης και της Ναξιώτικής παράδοσης, αποτελεί τιμή και για το νησί μας την Νάξο.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η βράβευση επίσης των χορευτικών όπου και μας αποδόθηκε αναμνηστική πλακέτα για την συμμετοχή μας στην εκδήλωση από τοπικό παράγοντα του Δήμου Πάτμου.
Η βραδιά του Σαββάτου έκλεισε με γλέντι από τους διοργανωτές με την συμμετοχή όλων των ομίλων, μουσικών και χορευτικών, σε τοπική ταβέρνα όπου δόθηκαν δωρεά σουβλάκια, σαλάτες και κρασί. Η επομένη ημέρα (Κυριακή) ήταν ελεύθερη και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ομορφιές της Πάτμου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την συμμετοχή και άλλων χορευτικών, την βράβευση της Σοφίας Κολλητήρη και με χορό που συμμετείχαν δύο ζευγάρια από κάθε χορευτικό όμιλο. Η επιστροφή ολοκληρώθηκε την Δευτέρα πρωί με άφιξη στον Πειραιά στις 8:00 το πρωί.
Καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου, υπήρχε πιστή εφαρμογή του προγράμματος των εκδηλώσεων σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ μας, ομαδικότητα και συνεννόηση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπήλαιο της Αποκάλυψης, στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, να κάνουμε μπάνιο, να γνωρίσουμε ανθρώπους από άλλους συλλόγους και χορευτικούς ομίλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις