Σύσκεψη Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Σύσκεψη της Ομοσπονδίας ΝΑξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 στη αίθουσα του συλλόγου μας με την συμμετοχή καλλιτεχνών (μουσικών και τραγουδιστών). 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν πρώην πρόεδροι υης Ομοσπονδίας, πρόεδροι Ναξιακών συλλόγων με θέμα τον προγραμματισμό μουσικοχορευτικής βραδιάς στην Αθήνα. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας άκουσε τις απόψεις των καλλιτεχνών, των προέδρων Ναξιακών συλλόγων και σε επόμενη συνεδρίαση του θα αποφασίσει για την διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ναξιώτες καλλιτέχνες είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση αλλά να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές να προβληθούν ως άξιοι συνεχιστές της νησιώτικης και Ναξιώτικης παράδοσης. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν η Αγγελική Κονιτοπούλου, ο Νικηφόρος και Χρόνης Κορρές, η Λέτα Κορρέ, η Ελένη Λεγάκη, η Μαρία Σκουλά, ο Χρήστος Τσελέντης, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Βασίλης Κλουβάτος, ο Βαγγέλης Κουκουλάρης, ο Θεόφιλος Γρύλλης και ο Κώστας Ανδρής. 

Αξίζει να σημειώσουμε το σχόλιο του κ. Γιάννη Λογαρά που για τους Νάξιους καλλιτέχνες αναφέρει τα εξής :  μεγάλος αριθμός των Ναξίων καλλιτεχνών που ασχολούνται με αυτές τις σπουδαίες μορφές της πολιτιστικής παράδοσης (μουσικής-χορού), δείχνει την δυναμική του ναξιακού στοιχείου στον πολιτιστικό τομέα αλλά και η διάθεση συνεργασίας τους με τα στελέχη των πολλών ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αθήνας, είναι ελπιδοφόρες προϋποθέσεις για την περαιτέρω πολιτιστική πρόοδο του νησιού και με κατάλληλους χειρισμούς και προγραμματισμό η συνεργασία αυτή όλων των παραγόντων αυτών μπορεί να συμβάλει (ως ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό) και στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού".

Ο σύλλογος μας στηρίζει τις προσπάθειες της Ο.ΝΑ.Σ. και είναι κοντά στην Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία οφείλει να κάνει σωστό προγραμματισμό και χειρισμούς για την διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις προβάλλονται η μουσική, ο χορός και ο πολιτισμός μας που είναι στοιχεία της ταυτότητας των πολιτιστικών μας συλλόγων. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!!!!!!. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις