Δελτίο Τύπου

Αρ.Πρωτ. : 971, Γαλάτσι 12-3-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2013-1GR1-GRU06-15329 1 σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος» (Δερβενακίων 20-Γαλάτσι) και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41-Αθήνα), ο σύλλογος μας θα συντονίσει την εκπαιδευτική σύμπραξη GRUNDTVIG Learning Partnership «Re- discovering gAmes and Culture, RE-ACT».
Στην συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχουν η Γαλλία, η Λιθουανία και αποτελεί μια διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ΔΡΑΣΗΣ, είναι να φέρει κοντά ενηλίκους, πολιτιστικούς-εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τοπικές κοινωνίες και εθελοντικούς οργανισμούς. Κάθε φορέας θα εργαστεί από τη δική του μεριά με διαφορετική προσέγγιση σε τομείς όπως η παράδοση, ο πολιτισμός, η αναψυχή και ενεργός συμμετοχή του πολίτη.
Η συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ άλλων, στοχεύει στην προώθηση της μη-τυπικής εκπαίδευσης σαν ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτικών ικανοτήτων, της προώθησης του διαλόγου μεταξύ των γενεών, της δημιουργικότητας. Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση και στη μελέτη και ανακάλυψη της παράδοσης και του πολιτισμού σαν μέσα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή. Σαν κοινή αφετηρία οι εταίροι θα χρησιμοποιήσουν τα τοπικά παραδοσιακά φεστιβάλ και παιχνίδια.
Ανάμεσα στα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η εγκαθίδρυση μελλοντικά μιας μεθοδολογίας και η δημιουργία μιας καλής πρακτικής που θα αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορεί η παρούσα πολιτιστική κληρονομιά, να χρησιμοποιηθεί από όλα τα μέλη της κοινότητας ώστε, να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για την δια βίου εκπαίδευση ενηλίκων.

Στο καλεντάρι της σύμπραξης συμπεριλαμβάνονται:
Μάιος 2014:                Διοργάνωση Φεστιβάλ στην Γαλλία.
Αύγουστος 2014:        Διοργάνωση Φεστιβάλ στον Κυνίδαρο Νάξου.
Οκτώβριος 2014:        Διοργάνωση Φεστιβάλ στην Λιθουανία.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. γραμματέας
Ιάκωβος Τσελέντης              Ευάγγελος Σκουλάξινος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις