Δελτίο Τύπου Συλλόγου Κυνηδαριωτών

Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας,
Η χειμερινή περίοδο δράσης του συλλόγου μας ολοκληρώθηκε 1/6/2014.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εθελοντισμός και η συλλογικότητα είναι αναγκαία στοιχεία για τη λειτουργία του πολιτιστικού μας συλλόγου. 
Η επικοινωνία μεταξύ των μελών και φίλων του συλλόγου, δίνουν δύναμη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για περισσότερη προσπάθεια και συνεχίζουμε με κέφι προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Λειτούργησαν από τον Οκτώβριο τρία τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. 
Οι δασκάλες των τμημάτων Ευαγγελία Αποστόλου Κλουβάτου, Μαρία Καμολίκη και Μαρία Νικολάου Κλουβάτου, δίδαξαν παραδοσιακούς χορούς και πέτυχαν κάθε Σάββατο και Κυριακή να «στήνεται» γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην αίθουσα του συλλόγου μας.




















ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Οι συναντήσεις των μελών και φίλων, κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του συλλόγου, βοήθησαν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, έγιναν νέες γνωριμίες και φιλίες και συνέβαλαν στην οικονομική ανάκαμψη του συλλόγου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη μας που με την προσφορά εργασίας τους, συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δραστηριότητας και συγκεκριμένα το Δημήτρη Βασιλείου Λεγάκη, το Χρήστο Ιωάννου Καρποντίνη, τον Αποστόλη Γεωργίου Κονιτόπουλο, τη Σταυρούλα Αποστόλου Κονιτοπούλου, τη Μαρία Αποστόλου Κλουβάτου, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστα Γ. Καρποντίνη (αναπλ. Γραμματέα), Δημήτρη Βασιλ. Καρποντίνη (αντιπρόεδρο), Σοφία Μιχ. Λεγάκη, το μέλος του συλλόγου μας Νίκο Δημ. Γκούφα και το Ραδιο Ταξί Αθήνα 1 και όλους τους φίλους και μέλη που συμμετείχαν στις συναντήσεις της Τετάρτης.


























ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Διά βίου Μάθηση-Εκπαιδευτικές Συμπράξεις»

Συμμετέχουμε με άλλες δύο χώρες στο παραπάνω πρόγραμμα, Γαλλία και Λιθουανία, σε δράση που σκοπό έχει να φέρει κοντά πολιτιστικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς και εθελοντικούς οργανισμούς και τοπικές κοινωνίες.
Υλοποιήθηκε η α’ φάση αυτής της δράσης με το ταξίδι μας στη Γαλλία και προγραμματίζεται η επόμενη που θα γίνει τον Αύγουστο στον Κυνήδαρο με τη συμμετοχή Γάλλων και Λιθουανών.
Επισκεφθήκαμε την πόλη Dinan δέκα τέσσερα άτομα από 20-05-2014 έως τις 21-05-2014. Η Λιθουανική αποστολή ήταν 5 άτομα.
Η θεματολογία των εργαστηρίων επικεντρώθηκε στην ηθική και στις αξίες που απορρέουν από τα παιχνίδια (παραδοσιακά και μη) αλλά και στον διαπολιτισμικό διάλογο, τα στερεότυπα, την προκατάληψη και διακρίσεις.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τοπικά φεστιβάλ με κεντρικό θέμα τα παιχνίδια αλλά και κρατικές δομές της Γαλλίας που χρησιμοποιούν το παιχνίδι σαν θεραπευτικό μέσο. Αξίζει να αναφερθεί ότι δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας σε παραδοσιακό παιχνίδι της Λιθουανίας (Ripka) όπου η ομάδα μας σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις. 





























ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδώσαμε βιβλίο του συγχωριανού μας ιστοριοδίφη Μανόλη Κατσούρη με τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΙΔΑΡΟ ΝΑΞΟΥ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ.  Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το καλοκαίρι στο χωριό μας. Ενισχύσαμε την τράπεζα αίματος του συλλόγου με τριάντα μονάδες.
Βραβεύσαμε 20 Κυνηδαριώτες νέους φοιτητές.
Διοργανώσαμε εκδρομή στον Κυνήδαρο τις Απόκριες.
Συμμετείχαμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ναξιακών Πολιτιστικών συλλόγων και της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων.
Διοργανώσαμε Κυνηδαριώτικες βραδιές με μουσική και χορό στην αίθουσα του συλλόγου.
Ευχαριστούμε τα ΜΕΛΗ και τους ΦΙΛΟΥΣ του συλλόγου, που μας βοήθησαν στην προσπάθειά μας, που μας στήριξαν οικονομικά και μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο του συλλόγου μας.




























Καλό Καλοκαίρι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις