Δελτίο Τύπου

"Ο Κυνήδαρος Τιμά Τον Γιώργο Κονιτόπουλο". 

Χορευτές και μουσικοί ΜΙΑ παρέα
Το Σάββατο 5/7/2014 ο σύλλογος μας συμμετείχε στο "Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου", τιμώντας το "Βάρδο του Αιγαίου", Γιώργο Κονιτόπουλο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ιάκωβος Κ. Τσελέντης στην ομιλία του και έναρξη της εκδήλωσης ανάφερε τα εξής: 
"Κυρίες και κύριοι,
Είναι τιμή για το σύλλογό μας, για το χωριό μας Κυνήδαρο και για τη Νάξο μας, να συμμετέχουμε στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου. Οι Κυνηδαριώτες λοιπόν σήμερα τιμούν με την παρουσία τους τη "ψυχή" της Κυκλαδίτικης, νησιώτικης και παραδοσιακής μουσικής. 
Κυνηδαριώτες χορευτές

Κυρίες, κύριοι,
Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος», είναι πολιτιστικός και ένας από τους σκοπούς του, είναι να διατηρήσει και να διαδώσει την πλούσια μουσική και χορευτική μας παράδοση. 
Ένας κοινός στόχος με το "βάρδο του Αιγαίου" Γιώργο Κονιτόπουλο, που έχει γράψει τη δική του, μεγάλη ιστορία στο λαϊκό πολιτισμό μας. 
Η κληρονομιά που έχει αφήσει, είναι μεγάλη και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε σε κάθε προσπάθεια μας, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. 
Σ’ αυτή λοιπόν την προσπάθεια θέλουμε αρωγούς την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση της αυθεντικής μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Με τη Λέτα και Πολυχρόνη Κορρέ
Δόθηκαν ευκαιρίες μέχρι σήμερα, κατατέθηκαν προτάσεις από απλούς ανθρώπους αλλά και ειδικούς επιστήμονες, έγιναν τα πρώτα βήματα, ψηφίστηκε Φ.Ε.Κ. για τη σύσταση Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ–ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ» στον Κυνήδαρο Νάξου, δυστυχώς όμως εδώ και μια δεκαετία –που ψηφίστηκε το ΦΕΚ- δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ο χώρος που είναι δωρεά της οικογένειας του Γιώργου Κονιτόπουλου και θα γινόταν το ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, σήμερα έχει μετατραπεί με απόφαση του Δήμου σε Δημοτικό πάρκινγκ. Είμαστε σίγουροι ότι οι τοπικοί άρχοντες και αρχές, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα λειτουργίας αυτού του κέντρου. 

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους στην όμορφη Πάρο. Ο πολιτισμός μας δεν τελειώνει ποτέ και το έργο του Κυνηδαριώτη, μουσικού, τραγουδιστή και συνθέτη Γιώργου Κονιτόπουλου, θα μείνει αθάνατο. Κυνηδαριώτες χορευτές, θα στήσουν ένα μικρό παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου και θα
ξεκινήσουμε με το πολίτικο συρτό και συνεχόμενο μπάλο που ήταν από τα πρώτα τραγούδια που έμαθε ο Γιώργος Κονιτόπουλος σε πολύ μικρή ηλικία όπως ο ίδιος μας αφηγείται..."
Μετά το ηχητικό που ακούστηκε με τη φωνή του Γιώργου Κονιτόπουλου, άρχισε ο χορός, έπαιξαν και τραγούδησαν οι συγχωριανοί μας μουσικοί, Νίκος Κονιτόπουλος (λαούτο), Κώστας Κατσιούλης (βιολί) και Δημήτρης Κουνάδης (βιολί) και Κυνηδαριώτες χορευτές, έστισαν γλέντι με κρασί, ρακί και χόρεψαν με τραγούδια του Γιώργου Κονιτόπουλου, συρτό-μπάλο, καλαμαθιανό και βλάχα. 

Όλοι μαζί τραγούδησαν στο σκοπό της πατινάδας κοτσάκια αφιερωμένα στο Γιώργο Κονιτόπουλο:
Πολυχρόνης Κορρές - Βαγγέλης Κονιτόπουλος
Είν' η βραδιά τιμητική,
χιλιοτραγουδισμένη,
στο Γιώργο Κονιτόπουλο
Είν' αφιερωμένη...

Τιμή στον Κονιτόπουλο,
στην Αλυκή της Πάρου,
έχει γεμίσει η βραδιά
χρώματα Κυνηδάρου...

Ποτέ δε θα 'σαι παρελθόν
πάντα παρών θα μείνεις,
τα ίχνη στην παράδοση
παντοτινά θα 'φήνεις...


Ένα ποτήρι όλοι μαζί,
θα πιούμε στ' όνομά του,
να τον ευχαριστήσουμε 
για την κληρονομιά του...

Δε σε ξεχνούμενε ποτέ...
Ω Γιώργη Κονιτόπουλε!!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ,
έχουμε να σας πούμε,
και τώρα ήρθε η στιγμή
όλοι να κεαρστούμε....

Στη συνέχεια οι χορευτές πρόσφεραν "ξεροτήγανα", ρακί και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ από τους Βαγγέλη Κονιτόπουλο, Μαρία Σκουλά, Λέτα και Πολυχρόνη Κορρέ. 
Ευχαριστούμε :
Με Μαρία Σκουλά και Νίκο Ευβοιώτη
1) Τους διοργανωτές για την πρόσκληση στο σύλλογο μας, να συμμετέχουμε σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου, στη ΨΥΧΗ της Κυκλαδίτικης, Νησιώτικης και Παραδοσιακής μουσικής.
2) Τον Μιχάλη Κονιτόπουλο [Villa KONITOPOULOS] για τη φιλοξενία, την περιποίηση και τη διάθεσή του. 


 
Πολυχρόνης Κορρές - Νίκος Κονιτόπουλος
3) Τους συγχωριανούς μας μουσικούς Νίκο Κονιτόπουλο, Κώστα Κατσιούλη και Δημήτρη Κουνάδη που μας συνόδεψαν στο χορό και την παρουσίαση του γλεντιού μας.
4) Τις κες Μαρία Απ. Κλουβάτου, Ειρήνη Λιαδάκη, Ευαγγελία Καρποντίνη-Λιαδάκη για τη βοήθεια τους στα ξεροτήγανα που μοιράστηκαν στην εκδήλωση.
5) Τους μουσικούς Βαγγέλη Κονιτόπουλο, Μαρία Σκουλά, Νίκο Ευβοιώτη, Λέτα-Νικηφόρο-Πολυχρόνη Κορρέ, που όλοι γίναμε μια καλή παρέα και μας διασκέδασαν με τα τραγούδια τους αλλά και με τις ιστορίες τους. 



Προετοιμασία πριν την εκδήλωση στο Villa Konitopoulos




















Κώστας Κατσιούλης-Δημήτρης Κουνάδης-Νίκος Κονιτόπουλος















Καλό καλοκαίρι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις