Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Β.Α.Αντωνάκη

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ 1932 - 1992
Δελτίο Τύπου
 
Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στην αίθουσα του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ στον αείμνηστο Βασίλειο Απ. Αντωνάκη. Μια σεμνή τελετή, με συγχωριανούς και φίλους του συλλόγου που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τις δωρήτριες Σοφία και Ειρήνη Αντωνάκη που ως γνωστό προσέφεραν το σύνολο της πατρικής και μητρικής τους περιουσίας στον Κυνήδαρο, στους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού. Η δωρεά αυτή εκπληρώνει το όνειρο του αείμνηστου αδελφού και συζύγου αντίστοιχα, γι’ αυτό και ο Πολυχώρος που θα δημιουργηθεί θα πάρει το όνομά του, ως ελάχιστη έκφραση τιμής.






Ιάκωβος Κ. Τσελέντης

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ιάκωβος Κ. Τσελέντης, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους τη διαδικασία έγκρισης της μελέτης του Πολυχώρου και τονίζοντας τη σημασία αυτού του έργου και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. να αναρτηθεί η μορφή του Β.Α. Αντωνάκη στην αίθουσα του συλλόγου ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης. 




(Διαβάστε το χαιρετισμό του προέδρου στον παρακάτω σύνδεσμο)
 

Ιωάννης Κ. Τουμπακάρης
Ο συγχωριανός μας Γιάννης Κ. Τουμπακάρης, για το έργο δημιουργίας του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Α. Αντωνάκης» στον Κυνήδαρο, ανάφερε ότι είναι μοναδικό έργο για το χωριό και για τη Νάξο γενικότερα. 
Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσφορά των δωρητών και στη συνέχεια στη ζωή και τη δράση του συγχωριανούμας Β. Α. Αντωνάκη με μια ομιλία γνωριμίας για τους νεότερους Κυνηδαριώτες, τονίζοντας την ανάγκη για ανάλογες χειρονομίες. 

(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Γιάννη Κ. Τουμπακάρη)

Η ανάρτηση του πορτρέτου έγινε από το πρόεδρο του συλλόγου και ο καλλιτέχνης Λουκάς Καλλιαντάσης, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην κατασκευή του έργου, αφού τόνισε κατασκευάστηκε βάσει μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Κέρασμα - Ρακί  - Κρασί
Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα, ρακί και κρασί.

 












Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί :
α) το συγχωριανό μας Γιάννη Κ. Τουμπακάρη, που μέσα από την αξιόλογη και εμπεριστατωμένη ομιλία του, μάθαμε τη ζωή και τη δράση και γενικά ποιος ήταν ο αείμνηστος Βασίλειος Αντωνάκης, 
β) Τον πρόεδρο τησ Ο.ΝΑ.Σ, κ. Νίκο Βερνίκο και πρόεδρο του συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου κ. Νίκο Φυρογένη για την παρουσία τους και 
γ) όλους τους συγχωριανούς και φίλους του συλλόγου, που επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας.

Ο θεσμός της χορηγίας και του εθελοντισμού είναι σημαντικά στοιχεία στη λειτουργία του συλλόγου μας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό σκοπό, να ενημερώσει και να έχει τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων των κατοίκων του χωριού, της Τοπικής Αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού - Βασίλειος Αποστόλου Αντωνάκης» στον Κυνήδαρο.





Στέλιος Λιαδάκης - Σοφία Αντωνάκη - Ιάκωβος Τσελέντης

Λουκάς Καλλιαντάσης - Ιάκωβος Τσελέντης

Συζήτηση μετά την εκδήλωση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις