Αποφάσεις Δ.Σ. Ιούνιος 2015

Συνεδρίαση 1276
2-6-2015 
1) Τιμή Ζώνης για την Τοπική Κοινότητα Κυνηδάρου
Έχοντας υπόψη την επανεξέταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Χώρας μας και γνωρίζοντας ότι επηρεάζουν την τιμή ζώνης που είναι αυξημένη στο χωριό μας (1.100€), αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να σταλεί έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών με κοινοποίηση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Τοπική Κοινότητα κλπ φορείς. 

2) Ανάτυπο με θέμα «Το ανέβασμα των γαϊδουριών στα δώματα»
Ο ιστοριοδίφης συγχωριανός μας Μανώλης Κατσούρης, πρότεινε να εκδοθεί ανάτυπο με το παραπάνω θέμα όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γραφεί άλλη φορά κάτι σχετικό με αυτό το έθιμο των γαϊδάρων την Πρωτομαγιά πλην της καταγραφής του από το συγχωριανό μας δάσκαλο Κώστα Γ. Κλουβάτο και είναι επίκαιρο μετά τα τελευταία γεγονότα (1/5/2015) που είχαμε στο χωριό. 
Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η έκδοση του ανάτυπου με τίτλο «Το ανέβασμα των γαϊδουριών στα δώματα».

3) Μονοήμερη εκδρομή συλλόγου
Μετά από προσφορά και συνεργασία του Τουριστικού Γραφείου «Μαυρογιάννης Travel», αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η εκδρομή να γίνει στις 28/6/2015, ημέρα Κυριακή.

4) Καλοκαιρινές εκδηλώσεις, συζήτηση και προγραμματισμός
Έχοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε δύο μήνες πριν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό και σύμφωνα με προηγούμενες συζητήσεις μας, θα πρέπει να αρχίσουμε σιγά-σιγά τον προγραμματισμό τους και ορισμό ημερομηνιών.
Εκδήλωση για παιδιά. Θα γίνει σε συνεργασία με την δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου και τον σχολικό σύμβουλο Κώστα Γ. Κλουβάτο. 
Παραδοσιακά παιχνίδια. Θα επιλέξουμε παραδοσιακά παιχνίδια όπως έχουν καταγραφεί στο βιβλίο του Κώστα Γ. Κλουβάτου. 
Ημέρες Υγείας. Περιλαμβάνουν το διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας που θα γίνει στις 18 και 19 Αυγούστου 2015 για ενίσχυση της τράπεζας αίματος σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ιατρική ημερίδα στις 20/8/2015 σε συνεργασία με το συγχωριανό μας ιατρό Μιχάλη Νικ. Τσακωνιάτη, Γαστρεντερολόγο. 
Παρουσίαση βιβλίου. Από τον Γιάννη Νικ. Καρποντίνη, προτάθηκε να γίνει προβολή–παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Η Μαρμαρογλυπτική στη Νάξο» με συγγραφέα το συντοπίτη μας από τις Εγγαρές Αλέκο Φλωράκη. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά εκτός της Παναγίας της Φιλωτίτισσας και Απεραθίστισσας και στα λατομεία του Κυνηδάρου. Θα σταλεί και ενημερωτική επιστολή από το Γιάννη Ν. Καρποντίνη και θα πάρουμε απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση. 
Εκδρομή. Έχει γίνει πρόταση για μονοήμερη εκδρομή εκτός νησιού και εντός του νησιού με σκοπό εκτός της ψυχαγωγίας να έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Σε επόμενη συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση. 
Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα. Μετά από διάλογο και τοποθετήσεις μελών ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια για επιλογή δύο ή τριών μουσικών-συγκροτημάτων. Το θέμα θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.
Παραδοσιακή βραδιά. Έχοντας υπόψη ότι η παραδοσιακή Βραδιά, γίνεται τα τελευταία χρόνια με στόχο να συνεχιστεί, αποφασίστηκε α) Να συντάξουμε έγγραφο για επιχορήγηση από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με σκοπό να φέρουμε κάποιο χορευτικό συγκρότημα από άλλη περιοχή στο χωριό, β) Να γίνουν προσπάθειες για εξεύρεση χορηγών της εκδήλωσης με σκοπό να διατηρήσουμε αυτή τη βραδιά και αν δεν έχουμε επιχορήγηση ας γίνει όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα με χορευτικά συγκροτήματα από το νησί, γ) Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε εκδήλωση στο Άλσος Βέϊκου. Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Προμήθεια ενός απινιδωτή
ΟΜΟΦΩΝΑ έγινε αποδεκτή η πρόταση προμήθειας απινιδωτή για το αγροτικό ιατρείο του χωριού από έσοδα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και θα συζητηθεί αναλυτικότερα σε επόμενη συνεδρίαση. 


Συνεδρίαση 1277
5-6-2015 
1) Συνάντηση στο Δήμο Γαλατσίου
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση από το Δήμο Γαλατσίου των πολιτιστικών συλλόγων παρουσία του αντιδημάρχου κ. Βερούλη και λόγω υγείας απουσίαζε ο αντιδήμαρχος Μάνος Ελευθερίου. Στη συνάντηση από το σύλλογό μας, παρευρέθηκαν και ο Γιάννης Τσελέντης, Νίκος Ξενάκης. Από τους άλλους Ναξιακούς συλλόγους ήταν ο Νίκος Φυρογένης (Κεραμωτή), ο πρόεδρος του συλλόγου Απεραθιτών, ο Αντώνης Χωριανόπουλος από τον σύλλογο του Απόλλωνα και ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Νίκος Βερνίκος. 
Ο αντιδήμαρχος ήθελε να ακούσει απόψεις, σκέψεις και προτάσεις των συλλόγων για τριήμερο εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Γαλατσίου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015. Υπήρχαν διάφορες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων και τέθηκαν διάφορα ζητήματα όπως ζωντανή μουσική, μουσική με cd, κάλυψη εξόδων συλλόγων, χρόνος συμμετοχής ανά σύλλογο κλπ. Η θέση του συλλόγου μας ήταν «να συμμετέχει ο σύλλογος στις εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου όποια ημέρα επιθυμεί ο Δήμος στο προγραμματισμένο τριήμερο για διάρκεια περίπου 20 λεπτών, με ζωντανή μουσική, παρουσιάζοντας χορούς του χωριού μας και όχι γενικά της Νάξου. Επίσης με δεδομένο ότι κάποιοι σύλλογοι θα χρηματοδοτηθούν με ποσό για ενοικίαση παραδοσιακών ενδυμασιών, να χρηματοδοτηθεί και ο σύλλογός μας με αντίστοιχο τίμημα για τη ζωντανή μουσική». Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμμετέχουμε με ζωντανή μουσική, παρουσιάζοντας χορούς του χωριού μας και να χρηματοδοτηθεί ο σύλλογος για κάλυψη με ζωντανή μουσική. Το ποσό θα καθοριστεί κατόπιν συζήτησης με τους αρμόδιους του Δήμου. 

2) Μονοήμερη εκδρομή συλλόγου
Σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης που αποφασίστηκε η ημέρα της εκδρομής (Κυριακή 28/6/2015), αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μονοήμερη εκδρομή να γίνει στον Πόρο και να ενημερώσουμε τα μέλη και φίλους που επιθυμούν να συμμετέχουν, με κάθε τρόπο αφού δεν αποστέλλονται επιστολές στα μέλη μας

3) Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Σε συνέχεια της συζήτησης στην προηγούμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να γίνει έρευνα με συγχωριανούς μουσικούς προκειμένου να συμμετέχουν όσα το δυνατόν γίνεται περισσότερα ονόματα μουσικών και τραγουδιστών. 


Συνεδρίαση 1278
12-6-2015 
1) Χορευτικά Τμήματα συλλόγου
Την Κυριακή 7/6/2015 ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και στο τμήμα ενηλίκων. Επίσης την Κυριακή 14/6/2015 συμμετέχει ο σύλλογος μας με χορευτικό τμήμα όπως έχουμε αποφασίσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας και Κορυδαλλού στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας. Σχετικά με τη ζωντανή μουσική, θα συμμετέχει ο Χρήστος Τσελέντης (βιολί – τραγούδι) και ο Απόστολος Κ. Καρποντίνης (λαούτο). 

2) Μονοήμερη εκδρομή συλλόγου
Συμπληρώθηκε το πούλμαν 50 ατόμων όπως αρχικά είχαμε κανονίσει. Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκε ενδιαφέρον για δήλωση συμμετοχής και άλλων εκδρομέων και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να ενημερώνονται ότι το ένα πούλμαν έχει συμπληρωθεί και καταγράφονται σε νέα λίστα προτεραιότητας, προκειμένου να συζητήσουμε με το τουριστικό γραφείο για δεύτερο πούλμαν. 

3) Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Οι συμμετέχοντες μουσικοί που δέχονται να συμμετέχουν στο σχήμα που είχαμε αποφασίσει, είναι η Νάσια Κονιτοπούλου (τραγούδι), Μαρία Σκουλά (τραγούδι), Νίκος Ευβοιώτης (βιολί), Αντώνης Κονιτόπουλος (λαούτο), Χρήστος Τσελέντης (τραγούδι), Βαγγέλης Κακλαμάνος (λαούτο), Κώστας Χουζούρης (βιολί) και ένας μουσικός για τύμπανα που έχει αναλάβει ο Αντώνης Κονιτόπουλος. 
Έχοντας υπόψη ότι το σχήμα είναι πολύ καλό για την καλοκαιρινή μας εκδήλωση, οι μουσικοί είναι συγχωριανοί μας, η προσφορά τους είναι καλή, όλοι τους είναι επαγγελματίες και σήμερα το μεροκάματο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για όλους μας, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στο σχήμα των παραπάνω μουσικών ευελπιστώντας στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις