Τιμή Ζώνης Τοπικής Κοινότητας Κυνηδάρου

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ – ΕΝΦΙΑ

Τον Αύγουστο 2014 με πρωτοβουλία του συλλόγου μας, ενεργήσαμε σταθμίζοντας και υλοποιώντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας μας, για ενημέρωση της και λήψης αποφάσεων. Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην πλατεία του χωριού και υπό την καθοδήγηση των συγχωριανών μας, συζητήσαμε και ιεραρχήσαμε τα επείγοντα θέματα του χωριού. 

Ένα από τα θέματα αυτά ήταν και η τιμή ζώνης που ισχύει στον Κυνήδαρο. Στην Τοπική Κοινότητα Κυνηδάρου Νάξου, αναίτια υπάρχει τεράστια απόκλιση (υπερδιπλάσια) στην τιμή ζώνης σε σχέση με άλλα χωριά και περιοχές του νησιού μας. Το υπουργείο Οικονομικών το έχει παραδεχτεί αλλά ζητά Υπουργική Απόφαση για να αλλάξει το λάθος του.

Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε το ψήφισμα της Γ.Σ.
https://drive.google.com/file/d/0B6EIaKkZqJ1qYnZmc19jdEhlbHM/view?usp=sharing

Με επιστολή μας και κοινοποιώντας το ανωτέρω ψήφισμα, ενημερώθηκε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για περαιτέρω ενέργειες. 

Επιστολή προς Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή με ερώτημα του Βουλευτή κ. Ρήγα και από το διαδίκτυο πήραμε το παρακάτω έγγραφο - απάντηση:

Όπως ενημερωθήκαμε, σύντομα θα αρχίσει η συζήτηση για επανεξέταση των αντικειμενικών αξιών σε διάφορες περιοχές της Χώρας. 
Είναι επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή της τιμής ζώνης στην Τοπική Κοινότητα Κυνηδάρου.
Να σταματήσει η άδικη επιβάρυνση των κατοίκων του χωριού μας.  

Για το λόγο αυτό εστάλη σχετική επιστολή στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητάμε να επανεξεταστούν οι αντικειμενικές αξίες και να εναρμονιστούν με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων.

Στους παρακάτω συνδέσμους διαβάστε την επιστολή μας και τη σχετική αλληλογραφία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις