Αναζήτηση στο Blogs μας

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις
Ο Κυνήδαρος από το Λαγκάδι
Φωτ. Ιάκ. Κ. Τσελέντης 5ος/2014

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις τομείς δράσεων και αναλυτικότερα: 
1) ΓΛΕΝΤΙ-ΧΟΡΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ με το "Κυνηδαριώτικο Γλέντι" και την "Παραδοσιακή Ναξιώτικη Βραδιά".
  • Κυνηδαριώτες μουσικοί το Σάββατο 8/8/2015, θα μας διασκεδάσουν σε ένα αξέχαστο Αυγουστιάτικο γλέντι και ξεφάντωμα με νησιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Νάσια Κονιτοπούλου, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Τσελέντης, Αντώνης Κονιτόπουλος (λαούτο), Νίκος Ευβοιώτης (βιολί), Βαγγέλη Κακλαμάνο (λαούτο) και ο Κώστας Χουζούρης (βιολί) από το Φιλώτι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».
  • Με κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας, την
    Κυνήδαρος 8ος/2014
    Κυριακή 16/8/2015 διοργανώνουμε την εκδήλωση «Παραδοσιακή Ναξιώτικη Βραδιά» που έχει καθαρά πολιτιστικό – παραδοσιακό χαρακτήρα, με Ναξιώτικα τραγούδια και χορούς. Ο χορός και η μουσική είναι συνυφασμένα με τη ζωή των Ναξιωτών και θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της διασυλλογικής συνεργασίας συμβάλλοντας με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού μας.


2) ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ με πενθήμερο εκδηλώσεων για παιδιά και
Φωτ. Μαρία Καρποντίνη 7ος/2015

έφηβους. 
  • Σε συνεργασία με τον συγχωριανό μας σχολικό σύμβουλο Κων/νο Γ. Κλουβάτο, τη σύζυγό του εκπαιδευτικό Εμμανουέλα Λυκουροπούλου και συγχωριανούς μας φοιτητές και εκπαιδευτικούς, διοργανώνουμε πενθήμερο εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές δράσεις από 9/8/2015 έως 13/8/2015 για παιδιά (θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων). 
  • Τη Δευτέρα 10/8/2015 ο Δημήτρης Κίμωνα Κλουβάτος θα κάνει παρουσίαση με τίτλο "Το Μουσικό-Τραγουδιστικό-Χορευτικό ένστικτο των Κυνηδαριωτών". Γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και ανάλυσης κάποιων εξωγενών αλλά και ενδογενών παραγόντων με στιχουργηματική επένδυση του κειμένου, πλαισιωμένη από παρεμφερές φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.
3) ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. 
Συνεχίζοντας με συνέπεια και επιμονή την κοινωνική προσφορά στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας διοργανώνουμε:
  • Τρίτη και Τετάρτη 18 και 19/8/2015. «Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας», από 5:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου στην πλατεία. 
  • Πέμπτη 20/8/201. «Ιατρική ημερίδα–συζήτηση». Στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί ιατρική ημερίδα-συζήτηση, με επίκαιρο γαστρεντερολογικό θέμα από τον συγχωριανό μας Ιατρό, Μιχάλη Νικ. Τσακωνιάτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Για τις εκδηλώσεις με τίτλο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, καλούμε τους συγχωριανούς μας εκπαιδευτικούς και φοιτητές, να συμβάλλουν και να βοηθήσουν αναλαμβάνοντας συγκεκριμένο ρόλο και καθήκοντα σε όποια δράση επιθυμούν. 
Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977319555 (Ιάκωβος Τσελέντης) ή να ενημερώσουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην παρούσα ιστοσελίδα ή στο e-mail: sykinid@otenet.gr.


Στους παρακάτω συνδέσμους διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δείτε το διαφημιστικό σποτ της εκδήλωσης ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου