Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή του συλλόγου μας στο 3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου με τίτλο: "Χοροί και δρώμενα από τους τόπους καταγωγής μας". 



























Με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό του χωριού μας, παρουσιάσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο της Κεραμωτής το έθιμο των Φουστανελάδων την Τρίτη 8/9/2015 στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεϊκου. Ένα χορευτικό δρώμενο με έντονα στοιχεία θεατρικότητας όπου Κυνηδαριώτες φουστανελάδες επισκέφθηκαν την Κεραμωτή. 
Ο χρόνος προετοιμασίας του δρώμενου για την παρουσίαση του, δυστυχώς λόγω των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο χωριό ήταν περιορισμένος αλλά και λόγω που είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί όλος ο θίασος που θα συμμετείχε. 
Παρόλο λοιπόν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, συντάχθηκαν τα κείμενα της εκδήλωσης από τη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Κατερίνα Ιακ. Τσελέντη με πηγή από το internet και το site: https://xoroballomata.wordpress.com/2010/02/16/xo%CF%81eytika-%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%BF/ 
Τα κείμενα εκφωνήθηκαν από το μέλος του Δ.Σ. Ευαγγελία Κλουβάτου και συμμετείχαν οι μουσικοί Βασίλης Κλουβάτος (βιολί) και Στέλιος Μανωλάς (λαούτο). Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και τραγούδησε η Αγγελική Κονιτοπούλου.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στο δρώμενο – έθιμο, τους Κεραμιώτες για τη «φιλοξενία στο χωριό τους», τον αντιδήμαρχο Δήμου Γαλατσίου κ. Μάνο Ελευθερίου για τη συνεργασία και το φωτογραφικό υλικό, και τη κα Γιώτα Αυγερινοπούλου για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Σημειώνεται δε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τους πολιτιστικούς συλλόγους, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για υλοποίηση των σκοπών του συλλόγου μας και επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου. Μια συνεργασία που θα μας βοηθήσει και θα συμβάλλει στην παραγωγή πολιτιστικού έργου και στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.













Όλο το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε ανήκει στον κ. Μάνο Ελευθερίου, τον οποίο και ευχαριστούμε.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις