Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου


Φωτο: dimossithonias.gr
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από 1/9/2015 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις (4) συνεδριάσεις για προγραμματισμό των δράσεων και δραστηριοτήτων της νέας περιόδου. Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις προς συζήτηση. 
Αναλυτικότερα:
 Θέμα: Λειτουργία αίθουσας του συλλόγου 
Τοποθέτηση προέδρου: «Κάθε χρόνο αφιερώνουμε αρκετές ώρες συζήτησης και σχεδιασμού στις συνεδριάσεις μας έχοντας όλοι μας κοινό στόχο να παραμείνουν κοντά στο σύλλογο τα μέλη μας αλλά και να φέρουμε ακόμα πιο κοντά και άλλα μέλη και κυρίως τους νέους (σε ηλικία) Κυνηδαριώτες. Έτσι θα πετύχουμε και το σκοπό που αναφέρεται στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας. Είμαστε πολιτιστικός σύλλογος και όχι κερδοσκοπική εταιρεία, αλλά θα πρέπει στις εποχές που σήμερα διανύουμε με πολλά οικονομικά προβλήματα, σε κάθε δράση μας ή δραστηριότητα, να εξετάζουμε και τον οικονομικό παράγοντα δηλαδή το κόστος μιας δράσης ή δραστηριότητας. Να επιδιώξουμε να έρθει η νεολαία κοντά στο σύλλογο και να επικεντρωθούμε σ’ αυτό το σκοπό. Όλα όμως αυτά αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που οφείλουμε να ενδιαφερθούμε περισσότερο, να ενημερώσουμε τα μέλη μας, να δώσουμε κίνητρα στους νέους, να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που αφορούν όχι μόνο το χορό αλλά και το βιβλίο, τις τέχνες, τη μουσική κλπ. 
ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ αν πρόκειται για μαθήματα χορού, ή συμμετοχή τις Τετάρτες, ή στις χοροεσπερίδες κλπ και έτσι θα μπορεί να προσφέρει ο καθένας με τον τρόπο που επιθυμεί και σύμφωνα με τις γνώσεις του. Αξίζει να σας ενημερώσω ότι από μια μικρή έρευνα από το 1997 που εφαρμόστηκε η βράβευση των φοιτητών μέχρι σήμερα, έχουν βραβευτεί περισσότεροι από 200 φοιτητές που πολλοί από αυτούς σήμερα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αξιόλογοι επιστήμονες, εργάζονται κλπ. Είναι συγχωριανοί και μια κοινωνική τάξη που πρέπει να δούμε ξεχωριστά. Να τους καλέσουμε να πλαισιώσουν το σύλλογο, να υποβάλλουν προτάσεις και απόψεις και γενικά να συνεργαστούν με το Δ.Σ. που θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας. Μπορούμε και είναι στο χέρι μας να κάνουμε την αίθουσα του συλλόγου, πολιτιστικό μας στέκι. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγχωριανοί μας επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες να δημιουργηθεί ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΠΟΡΙΩΝ για μαθητές Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου, να ασχοληθούν με δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας κλπ. Βασική προϋπόθεση η συμμετοχή, πολλή δουλειά, καθημερινή παρακολούθηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκαν: α) Να γίνει έρευνα αγοράς και να ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα για OTE-TV και NOVA β) Να ξεκινήσει στις 14/10/2015 η λειτουργία της αίθουσας για το φαγοπότι της Τετάρτης γ) Ανατέθηκε ο καθαρισμός της αίθουσας. 
3ο Τμήμα με υπεύθυνη την Μαρία Νικ. Κλουβάτου
Θέμα: Λειτουργία χορευτικών τμημάτων
Το θέμα της λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις και κατόπιν προτάσεων, απόψεων και διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκαν τα εξής: α) Τα μαθήματα χορού του 3ου τμήματος (Ενηλίκων), να ξεκινήσουν την Κυριακή 4/10/2015 με υπεύθυνη την συγχωριανή μας Μαρία Νικ. Κλουβάτου. 
β) Η Μαρία Νικ. Κλουβάτου να είναι υπεύθυνη στα μαθήματα χορού του 1ου τμήματος (παιδικό) με έναρξη μαθημάτων την Κυριακή 11/10/2015, ώρα 5:00 – 6:00 το απόγευμα.  
γ) Η Μαρία Καμολίκη να είναι υπεύθυνη στα μαθήματα χορού του 2ο τμήματος με έναρξη μαθημάτων το Σάββατο 10/10/2015 και ώρα 5:30 – 7:00 το απόγευμα. 
δ) Να εκδοθεί το πρόγραμμα μαθημάτων χορού μηνός Οκτωβρίου 2015 που περιλαμβάνει: 1) Σάββατο 10/10/2015 Μαθήματα χορού, 2) Σάββατο 17/10/2015 Μαθήματα χορού, 3) Σάββατο 24/10/2015 Μαθήματα χορού από τον Κάβο Ντόρο με ζωντανή Μουσική, 4) 31/10/2015 Μαθήματα χορού.

Θέμα: Συμμετοχή χορευτικού τμήματος 
Χορευτικό τμήμα του συλλόγου συμμετείχε σε εκδήλωση του Εξωραϊστικού–Εκπολιτιστικού & Αθλητικού συλλόγου κατοίκων Άνω Γαλατσίου με 12 χορευτές παρουσιάζοντας συρτό, μπάλο, βλάχα και καλαμαθιανό. 
Φωτο: Ι.Κ. Τσελέντης - Πολυχώρος Κυνηδάρου 16/8/2015

Θέμα: Ενημέρωση μελών και φίλων για τις δραστηριότητες του συλλόγου
Το υψηλό κόστος αποστολής επιστολών προς τα μέλη μας για ενημέρωση των δράσεων και εκδηλώσεων του συλλόγου, αποτέλεσε θέμα συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε να διαδίδουμε τις εκδηλώσεις με συζητήσις μεταξύ μελών, φίλων, συγγενών, από στόμα σε στόμα, μέσω internet,  SMS μέσω κινητών, e-mail κλπ.

Θέμα: Ημερολόγιο 2016 - Έθιμα Κυνηδάρου
Κατόπιν πρότασης-επιστολής του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας "Ο Απίκραντος" αποφασίστηκε ομόφωνα "Έγινε δεκτή η πρόταση για έκδοση του ημερολογίου από κοινού με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας και συζητηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων, όλες οι λεπτομέρειες που απαιτούνται για την έκδοση του ημερολογίου με στόχο να παρθούν από κοινού αποφάσεις και να γίνει σωστή καταγραφή των εθίμων του χωριού μας αφού το ημερολόγιο 2016 θα αποτελέσει έντυπο μάθησης και έρευνας".

Θέμα: Ορισμός ημέρας συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου
Κατόπιν πρότασης του γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να γίνονται κάθε εβδομάδα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:30 μμ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και μπορεί να συμμετέχει όποιο ενεργό μέλος του συλλόγου επιθυμεί. 
Θέμα: Εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Βαγγέλης Σκουλάξινος τοποθετήθηκε επί του θέματος και αναφέρθηκε στα προβλήματα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου σχετικά με την υγρασία στις τοιχοποιίες αλλά και στην περσινή κλοπή που έγινε στην Ενορία του χωριού. Πρότεινε να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στην συγχωριανή μας Ελένη χήρα Εμμανουήλ Καρποντίνη (Μανώλαρου) για την οικονομική ενίσχυση του έργου σοβατίσματος της εκκλησίας και σε συνεργασία με τον σύλλογο του χωριού να τοποθετηθεί συναγερμός στα παράθυρα και στις πόρτες για προστασία της εκκλησίας από απόπειρα κλοπής. Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών για τα παραπάνω θέματα ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας της εκκλησίας, αν υπήρχαν μελέτες για τις εργασίες που έγιναν κλπ. 
Αποφασίστηκαν: α) Να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στην κυρία Ελένη χήρα Εμμανουήλ Καρποντίνη (Μανώλαρου) αλλά και σε όσους άλλους έχουν συμβάλλει με χρηματικό ποσό ή υπηρεσίες για το σοβάτισμα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, β) Δεν εγκρίνεται η πρόταση για τοποθέτηση συναγερμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις