Λειτουργία χορευτικών τμημάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πιστοί στην παράδοση και στον πολιτισμό του τόπου μας, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα τμήματα. 
Μικροί - μεγάλοι με όρεξη και κέφι για χορό, διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξοι και σας περιμένουμε κάθε Σαββατοκύριακο στην αίθουσα του συλλόγου μας που στόχος είναι να γίνει "Το πολιτιστικό μας στέκι"

1ο Τμήμα: Υπεύθυνη τμήματος η συγχωριανή μας Μαρία Ν. Κλουβάτου
Τα μαθήματα χορού γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα 5:00-6:00, αφορούν παιδιά έως δεκατριών ετών, με ιδιαίτερη προσοχή και διδασκαλία στους Ναξιώτικους χορούς. 

Παιδιά στο μάθημα του συρτού
Τα παιδιά είχαν όρεξη για χορό, έγιναν ένα με την υπεύθυνη Μαρία Κλουβάτου και έδειξαν διάθεση να συνεχίσουν. Περιμένουμε κι άλλα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου μας και να γνωρίσουν από μικρή ηλικία τους χορούς και τον πολιτισμό του τόπου μας.

2ο Τμήμα: Υπεύθυνη τμήματος η Μαρία Καμολίκη.
Τα μαθήματα χορού γίνονται κάθε Σάββατο απόγευμα 5:30-7:00, αφορούν παιδιά από δεκατριών ετών και πάνω. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί απ' όλη την Ελλάδα και στο τελευταίο μισάωρο κάθε μαθήματος θα ακολουθεί Κυνηδαριώτικο γλέντι. Μία φορά επίσης το μήνα το μάθημα θα γίνεται με ζωντανή μουσική με τη συμμετοχή και των άλλων τμημάτων.


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ιάκωβος και Γιάννης Τσελέντης που παρευρέθηκαν στην έναρξη των μαθημάτων, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που καταβάλλει το Δ.Σ. του συλλόγου και ζήτησαν από τη νεολαία να πλαισιώσει το σύλλογο μας και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Έγινε επίσης ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Οκτωβρίου 2015 και ο προγραμματισμός για τον επόμενο μήνα σχετικά με τα ειδικά μαθήματα χορού και το πρόγραμμα της ζωντανής μουσικής για την οποία θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση.

3ο Τμήμα: Υπεύθυνη τμήματος η συγχωριανή μας Μαρία Ν. Κλουβάτου
Διδάσκονται χοροί απ' όλη τη Ελλάδα κάθε Κυριακή 6:00-7:30, συμμετέχουν κυρίως ενήλικες αλλά και όσοι άλλοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο 2ο Τμήμα. Για τις εγγραφές σ' αυτό το τμήμα χορού και λοιπές πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του τμήματος (Μαρία Κλουβάτου) καθώς και στο μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Δ. Τσελέντη (Τηλέφωνο: 6977233880) ή τον Ιάκωβο Κ. Τσελέντη (Τηλέφωνο: 6977319555).



Στο μάθημα της Κυριακής 11/10/2015, είχαμε τη χαρά να βρίσκεται στην αίθουσα του συλλόγου, ο φίλος του χωριού μας και επίτιμο μέλος του συλλόγου μας κ. Σταύρος Σπηλιάκος (Δρ Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών). Η υπεύθυνη του τμήματος Μαρία Κλουβάτου αφού ευχαρίστησε το κ. Σπηλιάκο, του ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος το μάθημα του μπάλλου κάνοντας αναφορά και στο βιβλίο του με τίτλο "Ο Αγαιοπελαγίτικος Μπάλλος".
Ο κ. Σπηλιάκος ανέλαβε το "θεωρητικό" μάθημα του Κυνηδαριώτικου μπάλλου μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική εξάσκηση από τους παρευρισκομένους. Να υπογραμμίσουμε ότι για αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση με επιστημονική ανάλυση για τον μπάλλο, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο "Ο Αιγαιοπελαγίτικος Μπάλλος". Πληροφορίες και λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο που αναφέρεται στην 2η παρουσίαση του βιβλίου από το σύλλογό μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το βιβλίο πωλείται και στα γραφεία του συλλόγου μας.
https://xoroballomata.wordpress.com/2010/01/21/%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις