Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Οι συνεχείς δραστηριότητες και δράσεις, μας υποχρεώνουν να γίνονται συνεδριάσεις κάθε Παρασκευή στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20-Γαλάτσι). Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για όλα τα μέλη του συλλόγου και από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 8 συνεδριάσεις. Έχουν συζητηθεί διάφορα θέματα, έχουν καταγραφεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας και έχουν ληφθεί αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία του συλλόγου, το χωριό μας, την Ο.ΝΑ.Σ., κλπ.
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Εστάλη μετά από ομόφωνη απόφαση μας, ευχαριστήρια επιστολή στην κυρία Ελένη χήρα Εμμανουήλ Καρποντίνη (Μανώλαρου) για την οικονομική της προσφορά στο σοβάτισμα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Τράπεζα αίματος
Δόθηκαν συνολικά μετά από αιτήματα συγχωριανών μας 6 μονάδες αίμα από την τράπεζα αίματος του συλλόγου μας που διατηρούμε στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία". 

Ημερολόγιο 2016 
Βρισκόμαστε στην διαδικασία συλλογής του υλικού για το ημερολόγιο 2016 και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι:
α) Το ημερολόγιο 2016 να εκδοθεί από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας "Ο Απίκραντος" και να αναφέρεται στα έθιμα του χωριού μας
β) Το κόστος διαφήμισης ανά σελίδα να είναι 25,00 ευρώ και 10,00 € για την τελευταία σελίδα, 
γ) Το ημερολόγιο να διανεμηθεί δωρεάν στα μέλη μας, 
δ) Υπεύθυνος για τη συλλογή των διαφημίσεων να είναι ο ταμίας Στέλιος Λιαδάκης, 
ε) Ο κάθε σύλλογος να πληρώσει για την έκδοση του ημερολογίου, το κόστος που του αναλογεί σύμφωνα με τον αριθμό ημερολογίων που θα πάρει, 
στ) Να γίνει σωστή διαλογή του ημερολογίου και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους χορηγούς, 
ζ) Οι εισπράξεις για τον κάθε σύλλογο θα είναι ανάλογες των διαφημίσεων που θα βάλει ο κάθε σύλλογος κι έτσι καθένας θα έχει κέρδος ανάλογα τις διαφημίσεις που θα έχει και θα μπορεί ο κάθε σύλλογος να αποφασίσει αν το δίνει δωρεάν ή όχι, 
η) Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση των κειμένων ορίστηκαν οι Ιάκωβος και Ιωάννης Τσελέντης και οι Ευάγγελος και Αντρέας Σκουλάξινος. Τα κείμενα θα συγκεντρωθούν καθώς και το απαραίτητο υλικό σύνταξης του ημερολογίου και θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για έγκριση από τα Δ.Σ. των συλλόγων. 


Λειτουργία συνδρομητικού καναλιού NOVA
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να λειτουργήσει το συνδρομητικό κανάλι NOVA από τον Νοέμβριο 2015 και εξουσιοδοτείται ο ταμίας Στέλιος Λιαδάκης για τη σχετική διαδικασία.
  
Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)
α) Στην αίθουσα του συλλόγου, Δερβενακίων 20 - Γαλάτσι, θα γίνει η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας όπως έχει αποφασιστεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα γίνει την επόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, την ίδια ώρα και σε περίπτωση μη απαρτίας και την 2η φορά, η Γ.Σ. θα γίνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 την ίδια ώρα (11:00 π.μ.) και είναι σε απαρτία με όσους αντιπροσώπους και Συλλόγους παρευρίσκονται.
β) Στη γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας συμμετέχει ο σύλλογος με εννέα αντιπροσώπους. Μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Σκουλάξινου από αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων και σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, επόμενο μέλος είναι ο Αντρέας Δημητρίου Σκουλάξινος ο οποίος αποδέχεται να αντικαταστήσει το παραιτηθέν μέλος. 

Διάφορα θέματα
Μαθήματα χορού: Τα μαθήματα χορού ξεκίνησαν όπως είχαν προγραμματιστεί στις 4/10/2015 με το 3ο τμήμα χορού και στις 10 & 11/10/2015 για τα υπόλοιπα δύο τμήματα με πολύ κέφι και όρεξη για χορό. Μέχρι  σήμερα στα μαθήματα παραδοσιακών χορών έχουν συμπεριληφθεί:

α) Στις 11/10/2015, είχαμε τη χαρά να βρίσκεται στην αίθουσα του συλλόγου, ο φίλος του χωριού μας και επίτιμο μέλος του συλλόγου κ. Σταύρος Σπηλιάκος (Δρ Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και η υπεύθυνη του τμήματος Μαρία Κλουβάτου του ζήτησε να κάνει αναφορά στον μπάλλο.  
β) Το Σάββατο 24/10/2015 έγινε ειδικό μάθημα σε χορούς του Κάβο Ντόρο με χοροδιδάσκαλο τον κ.Γιάννη Μαμμά και συμμετείχαν με ζωντανή μουσική ο Νίκος Ευβοιώτης στο βιολί, ο Απόστολος Καρποντίνης στο λαούτο, η Μαρία Σκουλά τραγούδι και ο Κώστας Κατσιούλης στο βιολί και τραγούδι. Επίσης τζαμπούνα έπαιξε ο Γιάννης Μαμμάς και ντουπάκι ο Γιάννης Ρεφενές.

γ) Το Σάββατο 7/11/2015 στο μάθημα χορού με υπεύθυνη την Μαρία Καμολίκη την ώρα των νησιώτικων, έγινε Κυνηδαριώτικό γλεντάκι με ζωντανή μουσική, στο βιολί ο Γιάννης Αποστ. Τουμπακάρης (Μπολυμπάς) και στο λαούτο ο Βαγγέλης Βλαστάρης από την Κύθνο.

δ) Τέλος για το Σάββατο 28/11/2015 έχει προγραμματιστεί ειδικό μάθημα με ποντιακούς χορούς με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Παιδικό Παραμύθι
Ομόφωνα αποφασίστηκε να συμμετέχουμε σε εκδήλωση που αφορά παιδιά και συγκεκριμένα αφήγηση παιδικού παραμυθιού στο Χώρο Δημιουργικής Έκφρασης Και Ψυχικής Υγείας «Το Θαλερό» με αφηγήτρια τη συγχωριανή μας Ιφιγένεια Κακριδώνη. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 6/12/2015. Επίσης θα προγραμματίσουμε σε συνεννόηση με την κα Ιφιγένεια Κακριδώνη να διοργανώσουμε γιορτή στην αίθουσα του συλλόγου τις ημέρες των Χριστουγέννων. 


Διάφορα θέματα για το χωριό που "ψαρεύουμε" στο διαδίκτυο
α) Εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 5.636 ευρώ για ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΙΧΙΩΝ Φ.Σ. ΚΑΙ 2 ΝΕΩΝ ΣΤ. Χ.Τ. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ
Περισσότερα διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/0B6EIaKkZqJ1qY19DeUxmMkpmeXc/view?usp=sharing

β) Γνωμοδότηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων :
Δεν συμφωνεί με τη λειτουργία λατομείου μαρμάρου συνολικής έκτασης 34.296,51 μ² στη θέση Τζιριώτη-Δύραχα Τ.Κ. Κινιδάρου Νάξου για τους εξής λόγους:
1) Ο λατομικός χώρος όπως χωροθετείται έχει άμεση οπτική επαφή με τον οικισμό του Κινιδάρου, 2) Είναι σε απόσταση 250 μ από τον οικισμό και ειδικότερα από το Δημοτικό Σχολείο, 3) Υπάρχουν ασάφειες και ασυμφωνίες μεταξύ τεχνικής περιγραφής και σχεδίων όσον αφορά στα όρια της υφιστάμενης αδειοδότησης, τη λειτουργία του συγκροτήματος της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας των στείρων κλπ......
https://drive.google.com/file/d/0B6EIaKkZqJ1qSnRNcVpNN2NSUk0/view?usp=sharing

γ) Έγκριση της μελέτης οδοποιίας υφιστάμενου λατομικού δρόμου εξωτερικής προσπέλασης λατομείου μαρμάρων στη θέση "Μπολυμπάς" Τ.Κ. Κινιδάρου, Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Π.Ε. Νάξου.
https://drive.google.com/file/d/0B6EIaKkZqJ1qSERvaDBPMF8wd0E/view?usp=sharing

δ) Προϊσταμένη του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου στο χωριό είναι η Γκουζάνη Μαρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις