Συνεδριάσεις - Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ανοικτές για όλα τα μέλη μας και γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου μας (Δερβενακίων 20, Γαλάτσι) κάθε Παρασκευή και ώρα 8:30 το βράδυ
Από 20/11/2015 έως 12/12/2015 έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις (4) συνεδριάσεις και τα θέματα που έχουν συζητηθεί είναι τα εξής:

1) Θέματα που αφορούν το χωριό μας.
Ο συγχωριανός μας Κλουβάτος Δημήτριος του Κίμωνα, κατάθεσε επιστολή που αφορά τα θέματα: α) Λατομείο στα "Δύραχα", β) Γεώτρηση Κοινότητας στο "Φυλαδάκι". Στην επιστολή του ο κ. Κλουβάτος αναφέρει ότι τα θέματα αυτά είναι σημαντικά για το χωριό μας, καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις και θα πρέπει αναφέρει να απασχολήσουν εκτός την Τοπική Κοινότητα του χωριού και τους πολιτιστικούς συλλόγους. 
Πλήρες αρχείο των θεμάτων αυτών βρίσκεται στο αρχείο του συλλόγου.

2) Τράπεζα αίματος συλλόγου - Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"
  • Η τράπεζα αίματος του συλλόγου, ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1997 και το έργο της συνεχίζεται επάξια από το σημερινό Δ.Σ.. Η προσφορά αίματος μελών και φίλων του συλλόγου είναι σημαντική, έχει δημιουργηθεί ικανοποιητικό απόθεμα αίματος και συνεχίζουμε ενισχύοντας την τράπεζα αίματος, πραγματοποιώντας εθελοντικές αιμοδοσίες στο Γαλάτσι αλλά και στον Κυνήδαρο. Συμβάλλουμε – Στηρίζουμε – Διαδίδουμε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Δώσε Αίμα  –Χάρισε ζωή–Χρειάζονται 10 λεπτά απ' το χρόνο σου. Αυτό είναι το σύνθημα του συλλόγου μας και για άλλη μια φορά σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20 – Γαλάτσι). 
  • Δόθηκαν τον τελευταίο μήνα συνολικά 3 μονάδες αίμα από την τράπεζα αίματος σε μέλη και φίλους του συλλόγου.
3) Κοινωνική Προσφορά
Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου μας υλοποιήθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
  • Εγκρίθηκε χρηματικό ποσό για προμήθεια τροφίμων που προσφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου. Συνολικά παραδόθηκαν 24 κιλά γάλα, 10 κιλά φακή, 5 κιλά ρεβίθια, 10 κιλά ρύζι, 12 κιλά κοφτό μακαρόνι, 12 κιλά μακαρόνι Νο 6 και 12 κιλά μακαρόνι Νο 10. Ενημερωθήκαμε ότι από τα τρόφιμα που συλλέγονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενισχύονται τριακόσιες οικογένειες του Δήμου και οι υπεύθυνες παραλαβής, μας ευχαρίστησαν για την προσφορά του συλλόγου μας. 
Ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
  • Εγκρίθηκε χρηματικό ποσό και εκδόθηκε κάρτα από σούπερ μάρκετ η οποία θα δοθεί σε άπορη συγχωριανή μας.
4) Συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου 
  • Συμμετέχουμε σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που προτάθηκαν από το Δήμο Γαλατσίου για τις οποίες θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες πληρέστερη ενημέρωση των μελών μας. 
  • Κατατέθηκε επιστολή (Τεχνικές Υπηρεσίες και κοινοποίηση στο γραφείο Δημάρχου), με αίτημα μας την ονοματοθεσία της πλατείας πλησίον της αίθουσας του συλλόγου. 
Η επιστολή στον Δήμο Γαλατσίου: 
  • Μετά από συνάντηση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Δήμου και ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο κ. Μελισσουργό Γερμάνο για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε κατάληψη του Παλαί Γαλατσίου την Κυριακή 13/12/2015, αποφασίσαμε να γίνει δεκτή η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμμετέχουμε όποιοι μπορούμε και να εκδώσουμε ανακοίνωση ότι συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια του Δήμου Γαλατσίου. Στόχος είναι να δοθεί το Παλαί στο Δήμο Γαλατσίου και στη συνέχεια να παραχωρηθούν εγκαταστάσεις για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στους φορείς του Δήμου Γαλατσίου.
Η ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου έχει ως εξής: 

5) Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συλλόγου 
  • Εκδήλωση για παιδιά: Εκδήλωση για παιδιά θα γίνει την Κυριακή 20/12/2015 ώρα 4:00 το απόγευμα με υπεύθυνες την Μαρία Ν. Κλουβάτου και Κατερίνα Ιακ. Τσελέντη. Θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες κατασκευές, κάλαντα και τραγούδια.  
  • Χριστουγεννιάτικο Γλέντι : Χριστουγεννιάτικο γλέντι θα γίνει την Κυριακή 27/12/2015 και ώρα 14:00 μμ., στην αίθουσα του συλλόγου μας (Δερβενακίων 20–Γαλάτσι). Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα της συγχωριανής μας Λέττας Κορρέ. Το μενού θα περιλαμβάνει παραδοσιακά φαγητά από συγχωριανούς «μάγειρες», ντόπιο κρασί και αναψυκτικά. 
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας: Στην αίθουσα του συλλόγου την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ώρα 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Θα είναι μεγάλη η χαρά μας να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, να ανανεώσουμε τις εγγραφές μας και να βραβεύσουμε τα παιδιά των χωριανών μας που έχουν εισαχθεί σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
6) Συμμετοχή στο τηλεοπτικό κανάλι Ε 
  • Στις 11/12/2015 παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Ε και στην εκπομπή "Όλοι οι καλοί χωράνε..." με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα, η συμμετοχή του συλλόγου μας. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον απόδημο ελληνισμό και συμμετείχαμε με 12 χορευτές.
Φωτογραφία: Ιάκωβος Τσελέντης
  • Στις 27/12/2015 επίσης από στο κανάλι Ε και στην εορταστική τηλεοπτική εκπομπή «Τώρα κάτι συμβαίνει…» με τη Φαίη Μαυραγάννη, συμμετέχει η συγχωριανή μας Νάσια Κονιτοπούλου με χορευτές από τον σύλλογο μας. 
7) Αναβάθμιση ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
  • Εγκρίθηκε η δαπάνη για την αναβάθμιση, αντικατάσταση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και προμήθεια νέου πολυμηχανήματος για τις ανάγκες της γραμματείας του συλλόγου. 

8) Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων 
  • Την Κυριακή 13/12/2015 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. η οποία αποφάσισε να πραγματοποιηθούν εκλογές στις 20/12/2015 στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ, και την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους έως την Πέμπτη 17/12/2015 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Φωτογραφία: Ιάκωβος Κ. Τσελέντης Προεδρείο Γ.Σ.
 Η ανακοίνωση της ΟΝΑΣ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φωτογραφία: Ιάκωβος Κ. Τσελέντης
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση των μελών με ανακοινώσεις για κάθε θέμα ξεχωριστά. 
Επιστολή προς τα μέλη μας:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις