Δελτίο τύπου κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016

Με μεγάλη επιτυχία, σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για το 2016 (κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας) στην αίθουσα του συλλόγου μας, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Ευαγγελία Κλουβάτου καλωσορίζοντας τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. 


Ο πρόεδρος Ιάκωβος Τσελέντης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στο καλωσόρισμα του 2016, δίνοντας ευχές για ελπίδα και αισιοδοξία να μη συμβεί ότι κακό συνέβη τον προηγούμενο χρόνο, για τη νέα χρονιά υγεία σε όλους, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία, για τους διοικούντες των Δήμων και Κοινοτήτων μας να έχουν καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και για τους πολιτιστικούς μας συλλόγους που δεν μένουν ανεπηρέαστοι από τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας και έχουν επίσης δύσκολο έργο μπροστά τους, να έχουν μια καλή πολιτιστική και δημιουργική χρονιά.

Για τη βράβευση των φοιτητών ανάφερε ότι είναι ένα μικρό δείγμα τιμής από το σύλλογο προς τους νέους μας, δείγμα τιμής προς την «ελπίδα του τόπου» μας και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στα δρώμενα και στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Στους νέους φοιτητές δόθηκε για βραβείο εκτός από τον έπαινο ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο, ένα βιβλίο του Γιάννη Γ. Διακονικολάου με τίτλο: «Συλλογή λαογραφικού υλικού από τον Κυνίδαρον της Νάξου», και ένα σημειωματάριο με τίτλο Κυνήδαρος …Εκεί που πετάει η ψυχή… προσφορά του επίτιμου μέλους του συλλόγου μας και Διδάκτορα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Σταύρου Σπηλιάκου και του Αντώνη Αναγνώστου και ενημερωτική επιστολή για την ιστορία και δράση του συλλόγου μας. Βραβεύτηκαν συνολικά 22 φοιτητές. 


Το ημερολόγιο 2015 τόνισε ότι εκδίδεται από κοινού με τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας και είναι αφιερωμένο στα ήθη και τα έθιμα του Κυνηδάρου σε μια προσπάθεια να προβάλλουμε ήθη και έθιμα που κάποια σε πολλούς από εμάς είναι άγνωστα αλλά και να γνωρίσουμε τις ρίζες του πολιτιστικού μας θησαυρού, το παρελθόν και την ιστορία του χωριού μας κλπ. Ευχαρίστησε όσους διαφημίστηκαν στο φετινό ημερολόγιο καθώς και τις Κατερίνα Ιακ. Τσελέντη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κατερίνα Αλ. Κλουβάτου, φοιτήτρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος, την Αγγελική Ιωάννου Παρτσινέβελου, φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσειακών σπουδών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την κα Αθηνά Τουμπακάρη που βοήθησαν στη συλλογή και σύνταξη των κειμένων του ημερολογίου. 

Η μελέτη του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Β. Α. Αντωνάκης» ανάφερε ότι προχωρεί και σύμφωνα με τους μηχανικούς, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και το έργο θα ξεκινήσει επίσης σύντομα όπως έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση του έργου σε τέσσερις φάσεις. Δήλωσε αισιοδοξία και ζήτησε όλοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της κας Σοφίας Αντωνάκη. 

Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου μας έχει προγραμματιστεί Αιμοδοσία – Συλλογή Φαρμάκων και υγειονομικού υλικού την Κυριακή 31/1/2016 σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και το «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Γαλατσίου. 

Τέλος Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στις βραδιές της Τετάρτης με παραδοσιακούς μεζέδες και φαγητά, τους χοροδιδασκάλους στα μαθήματα παραδοσιακών χορών και τους μουσικούς που συμμετέχουν με ζωντανή μουσική στα μαθήματα, τη Μαρία Κλουβάτου (Σιφινιού) και τις κόρες της Ειρήνη και Ευαγγελία που έφτιαξαν τα ξεροτήγανα και την κα Ευαγγελία Καρποντίνη - Λιαδάκη που ανέλαβε το στολισμό της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τη μεγάλη ευεργέτιδα των πολιτιστικών συλλόγων και του χωριού κα Σοφία Αντωνάκη και ζήτησε τη συμμετοχή από τα μέλη να είναι αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να διατηρήσει και να διασώσει τον πολιτισμό του χωριού. 

Ο συγχωριανός μας Δημήτρης Κίμ. Κλουβάτος ανάγνωσε ποίημα αφιερωμένο στους νέους φοιτητές. 

Την πίτα ευλόγησε ο Πατήρ Χρήστος Λογαράς. 
Κομμάτια πίτας κόπηκαν α) Για τον Άγιο Γεώργιο, β) την αίθουσα, γ) τα μέλη του Δ.Σ., δ) την κα Σοφία Αντωνάκη, ε) τα επίτιμα μέλη του συλλόγου μας, στ) τις υπεύθυνες των μαθημάτων χορού κες Μαρία Καμολίκη και Μαρία Ν. Κλουβάτου, ζ) τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού "Ο Απίκραντος" η) στα μέλη μας Ειρήνη Λιαδάκη, Δημήτρη Λεγάκη, Χρήστο Καρποντίνη, Αποστόλη Κονιτόπουλο και Σταυρούλα Κονιτοπούλου που εθελοντικά προσφέρουν υπηρεσίες στο σύλλογο και θ) στους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Νάξου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Κορωνίδας ο Μανώλης Μουστάκας–πρόεδρος, Φιλωτιτών ο κος Βασιλάκης – Αντιπρόεδρος, Σαγκριωτών κ. Βερνίκος Κων/νος – Πρόεδρος, Κορωνιδιατών αντιπρόεδρος κα Μουτσοπούλου Μαρίνα, Σκαδιωτών-Μεσωτών ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Παπαϊωάννου, Κεραμιωτών ο πρόεδρος Νίκος Φυρογένης, αντιπρόεδρος κ Κουφόπουλος Βασίλης και γραμματέας Αθηνά Φυρογένη. Οι Δήμαρχοι Γαλατσίου και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Γαλατσίου κ. Μάνος Ελευθερίου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Γαλατσίου κος Δερεδίνης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου κ. Νίκος Μαγκανάρης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκος Μαϊτός, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΚΥΤ κύριοι Αντώνης Χωριανόπουλος και Αντώνης Παπακωνσταντής, ο γιατρός Γιάννης Βλασερός, το μέλος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Γιάννης Λογαράς. Μηνύματα για την εκδήλωση μας και ευχές έστειλαν ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος και η Λέτα και Νικηφόρος Κορρές. 

Η βραδιά έκλεισε φυσικά με Κυνηδαριώτικο γλέντι με Χρήστο Τσελέντη, Ελένη Λεγάκη, Στέλλα Κονιτοπούλου, Μαρία Σκουλά στο τραγούδι, Νίκο Ευβοιώτη και Στέλιο Κουνάδη στο βιολί και τον Παρασκευά Ρούσσο στο λαούτο που διασκέδασαν τους παρευρισκομένους.





Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί, τα μέλη μας, τους προσκεκλημένους και φίλους του συλλόγου, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στο καλωσόρισμα του 2016.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις