Δελτίο Τύπου - Μαθήματα Χορού

Συνεχίστηκαν κανονικά τα μαθήματα παραδοσιακών χορών σε όλα τα τμήματα χορού, στην αίθουσα του συλλόγου Σάββατο και Κυριακή 23 και 24 Ιανουαρίου 2016. 
  • Σάββατο 23/1/2016 - 2ο Τμήμα χορού με υπεύθυνη τη Μαρία Καμολίκη.
Την 1η ώρα του μαθήματος το μάθημα περιλάμβανε χορούς κυρίως από Τζια και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Στη συνέχεια ακολούθησε Κυνηδαριώτικο γλέντι με συρτό, μπάλο, βλάχα και καλαμαθιανό, με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τους συγχωριανούς μας Στέλιο Ι. Κουνάδη στο βιολί και Μανώλη Ι. Τουμπακάρη στο λαούτο και τραγούδι.
Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας μουσικούς Στέλιο και Μανώλη για την προσφορά τους που πάντα είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που τους καλεί ο σύλλογος μας.  
  • Κυριακή 24/1/2016 - 3ο Τμήμα χορού με υπεύθυνη τη Μαρία Ν. Κλουβάτου.
Μετά το μάθημα χορού του 1ου τμήματος με τα Κυνηδαριωτάκια, η συνέχεια για το 3ο τμήμα περιλάμβανε χορούς από την Κρήτη με χοροδιδάσκαλο, το φίλο του συλλόγου μας Μιχάλη Σηφακάκη. Συμμετείχαν μέλη και φίλοι από το 2ο και 3ο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και διδάχθηκαν οι χοροί: α) Σιγανός, β) Συρτός Χανιώτικος, γ) Μαλεβιζώτης, δ) Λαζώτης. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαρίστησε τον φίλο του συλλόγου Μιχάλη Σηφακάκη για την προσφορά προς το σύλλογό μας, προσφέροντας το βιβλίο του Διδάκτορα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Σταύρου Σπηλιάκου με τίτλο "Παιχνίδια και Παιχνιδιατόροι του χορού στη Νάξο - 'Όργανα, Οργανοπαίχτες και χορευτικό τραγούδι - Η περίπτωση του Κυνιδάρου" και το ημερολόγιο 2016 του συλλόγου μας. 

Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016.

2ο Τμήμα Χορού - Χορός με ζωντανή μουσική

Μανώλης Τουμπακάρης και Στέλιος Κουνάδης

2ο Τμήμα Χορού 

Μάθημα κρητικών χορών

Μάθημα κρητικών χορών από το Μ. Σηφακάκη



Ιάκωβος Τσελέντης-Μαρία Κλουβάτου-Μιχάλης Σηφακάκης_Γιάννης Τσελέντης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις