Γενική Συνέλευση

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, ότι λόγω των διακοπών του Πάσχα δεν έγινε μέχρι σήμερα ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/4/2016 στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20 – Γαλάτσι) με Πρόεδρο Γ.Σ. τον Ιωάννη Κ. Τουμπακάρη και Γραμματέα τον Κων/νο Γ. Καρποντίνη.

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης
Θέματα συζήτησης – Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝΤΕΣ 2015
Από τον Μανώλη Αρτ. Κατσούρη διαβάστηκαν οι συγχωριανοί μας (σύμφωνα με το αρχείο του), που απεβίωσαν το έτος 2015 ως μνημόσυνο και ενημέρωση των μελών – συγχωριανών μας, αναλύοντας και τη σχέση ορισμένων από αυτών με τον Κυνήδαρο.
Αναλυτικότερα οι αποβιώσαντες είναι : Μαγκανάρης Πέτρος, Νικόλαος Εμ. Τσελέντης, Ευάγγελος Σαλτερής, Δασκάλα-Ισμήνη Καμπανέλη, Τσακωνιάτη Σοφία (Μαρωνίτη), Φωτεινή Καρρά, Στέλιος Κ. Γκιόκας, Γιάννης Γ. Κουνάδης, Ειρήνη Μανωλά (Χατζιδοστάθη), Αντώνιος Ε. Λεγάκης, Αντώνιος Κ. Καρποντίνης, Παντελής Αν. Μαρούλης, Δημήτριος Ν. Καπετανάκης, Μαν. Λάζ. Γεροντάκης (2014), παπά Βασίλης Κ. Φλεριανός.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ.
Έγινε ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής από τον κ. Χρήστο Τσελέντη και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιάκωβο Κ. Τσελέντη και τον Ταμία Στέλιο Ν. Λιαδάκη, διαβάστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ αντίστοιχα, για το διάστημα από 15/3/2015 έως 15/3/2016. Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες μελών του συλλόγου και ο απολογισμός του Δ.Σ. έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτός.

ΈΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις από μέλη του συλλόγου, σχετικά με τα έθιμα της Πρωτομαγιάς στο χωριό μας. ΟΜΟΦΩΝΑ η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να συνεχιστούν τα έθιμα των πατροπαράδοτων εθίμων της Πρωτομαγιάς όπως γίνονται κάθε χρόνο στο χωριό και τα έθιμα επίσης, γίνονται από τους κατοίκους και όχι από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

ΗΡΏΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΧΩΡΊΟΥ
Κατόπιν σχετικής έρευνας για τα ονόματα που αναγράφονται στο ηρώο του χωριού, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν γραφεί 14 ονόματα συγχωριανών μας. Αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση από το σύλλογο και σε συνεργασία με τον κ. Κατσούρη τα ονόματα να αναγραφούν. 

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΧΩΡΙΟΥ
Διάφορα θέματα συζητήθηκαν που αφορούν το σύλλογο και το χωριό μας. Τα θέματα που αφορούν το σύλλογο, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν στον προγραμματισμό του επόμενου έτους που έγινε από τον πρόεδρο και τον ταμία του Δ.Σ. και έχει ως εξής:
α) Κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση του καταστατικού ίδρυσης, γιατί πολλά άρθρα πρέπει να τροποποιηθούν και να προσαρμοστούν στις σημερινές απαιτήσεις του συλλόγου. Λοιπές δραστηριότητες, ακίνητη περιουσία του συλλόγου και άλλα βασικά στοιχεία πρέπει να αναγράφονται στο καταστατικό ίδρυσης.
β) Το παλαιό ελαιοτριβείο στο χωριό που είναι περιουσία του συλλόγου, πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο και να γίνουν προσπάθειες να αναβαθμιστεί. Απαιτούνται εργασίες συντήρησης και συζήτηση για πιθανή διαμόρφωση του χώρου του Τροιού.
γ) Στην αίθουσα του συλλόγου απαιτούνται εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης. 
δ) Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, να προχωρήσουμε στην επανέκδοση της εφημερίδας ή περιοδικού με τίτλο ΕΝ ΚΥΝΙΔΑΡΩ.
ε) Να προχωρήσουμε στην έκδοση άδειας της μελέτης του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Θέματα που αφορούν το χωριό και προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους απαιτείται η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού με την Τοπική Κοινότητα, όπως :
α) Ανάδειξη περιπατητικών μονοπατιών.
β) Προστασία των δέντρων στην περιοχή Ντρυάδες και ενίσχυση όπου απαιτείται με χώμα στις ρίζες των δέντρων.
γ) Καθαρισμός των παραλιών στο Ακρωτήρι.

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης (Μάιος 2016)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις