Ανακοίνωση - Πρόσκληση


Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου ότι στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, πολιτιστικών και μη, έχουμε συζητήσει και προγραμματίζουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την επαφή των νέων Κυνηδαριωτών και τη γνωριμία τους με την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας. Καλούμε τους συγχωριανούς μας (πτυχιούχους, φοιτήτριες/φοιτητές, επιστήμονες κλπ.) και λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους για τον Κυνήδαρο, τους προτρέπουμε να τις εμπλουτίσουν, αλλά και να τις μεταδώσουν, αναλαμβάνοντας την εισήγηση εκδηλώσεων, ομιλιών κλπ. ή να προτείνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κάποια εκδήλωση.

Η κάθε εκδήλωση μπορεί να απαρτίζεται από διάφορα θέματα, σχετικά με το κυρίως θέμα και η επιλογή των θεμάτων ανήκει στην δική σας κρίση. Οι εισηγήσεις μπορούν να έχουν διάρκεια έως 20 λεπτά. 
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε ως εισηγητές, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για αναλυτική ενημέρωση, την επιλογή του θέματος και την διαδικασία αποστολής έως τις 5/7/2016. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω e-mail: sykinid@otenet.gr ή info.syki@gmail.com. Προβλέπεται μετά την εκδήλωση, η δημοσίευση των εισηγήσεων σε ανάτυπο υπό την έκδοση του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προταθεί έως σήμερα είναι : 
Α) «Τιμή στην Κυνηδαριώτισσα Μάνα». Στόχος είναι να τιμήσουμε την Κυνηδαριώτισσα μάνα, μα και γυναίκα, που έζησε και ανέθρεψε τα παιδιά της σε μια δύσκολη εποχή. Οι εισηγήσεις μπορούν να έχουν χαρακτήρα ιστορικό και λαογραφικό, με αναφορές στην καθημερινότητα της μάνας, η οποία περιλαμβάνει εργασίες εκτός και εντός σπιτιού, μεθόδους διαπαιδαγώγησης των παιδιών της, συμμετοχή στα δρώμενα της κοινότητας.

Β)  «Τα παιδία παίζει και δημιουργεί ...Κυνηδαριώτικα».

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων, με διάρκεια από 2 έως 4 μέρες, που έχουν σκοπό την γνωριμία των παιδιών, που δεν κατοικούν μόνιμα στο χωριό, με τον Κυνηδαριώτικο πολιτισμό και τρόπο ζωής, μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με τα ντόπια παιδιά. Οι δράσεις είναι ομαδικές και αναφέρονται, κυρίως σε μαθητές παιδικής ηλικίας (6-12 ετών). Οι δραστηριότητες που πρόκειται να προταθούν θα πρέπει να αντανακλούν στον μέγιστο βαθμό τον Κυνηδαριώτικο βίο.




Γ)  «Οι κίνδυνοι του διαδικτύου για μικρούς και μεγάλους».
Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν χαρακτηρίζεται ως πολιτισμική, αλλά θίγει ένα σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί, σήμερα, μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιεί η εκδήλωση και να πληροφορηθεί το χωριό μας για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.


Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις συμμετοχές και προτάσεις σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις