Μονοήμερη Εκδρομή 10/7/2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που παρ' όλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συμμετείχαν στην προγραμματισμένη εκδρομή του συλλόγου μας την Κυριακή 10/7/2016, στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε μια παρέα και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα λίγο πριν ...το καλοκαίρι στο χωριό. 
Πρέπει να τονίσουμε ότι η μονοήμερη εκδρομή από την επανίδρυση του συλλόγου μας το 1961, αποτελούσε μία από τις βασικές δραστηριότητες του. Μια δραστηριότητα που είχε σταματήσει και τα τελευταία πέντε χρόνια τα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου, έχουν επαναφέρει με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας. 
Επίσης να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανό μας Χρήστο Κ. Κλουβάτο "Κρεοπωλείο - ο Απίκραντος", για την προσφορά του προς το σύλλογο, προσφέροντας 6 κιλά γίδα.

Η αναχώρηση έγινε στις 8:00 το πρωί από Γαλάτσι και μετά από μία σύντομη στάση για τον πρωινό καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου, φθάσαμε στο Μοναστήρι του Όσιου Πατάπιου που βρίσκεται καρφιτσωμένο στο βουνό των Γερανείων και είναι του 11ου αιώνα. 
Από τον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού, απολαύσαμε την υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Ηραίο (Αρχαίος Ναός αφιερωμένος στη Θεά Ήρα) και τον φάρο στην Άκρα Μελαγκάβι ή Φάρος Ηραίου, που βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου και τον χωρίζει από τον κόλπο των Αλκυονίδων βόρεια. 
Στη συνέχεια για μπάνιο, φαγητό, κρασάκι και ουζάκι, καταλήξαμε στη Λίμνη Βουλιαγμένης ή Εσχατιώτις ή Γοργωπίς ή Ηραίου, απ' όπου και αναχωρήσαμε στις 5:00 το απόγευμα. 
Επιστρέψαμε στο Γαλάτσι, με ενδιάμεση στάση το Λουτράκι όπου απολαύσαμε τον απογευματινό καφέ μας και παγωτό. 
Φωτο: Ι.Κ.Τσελέντης - Ισθμός Κορίνθου
Φωτο: Ι.Κ.Τσελέντης - Μοναστήρι Οσίου Πατάπιου
Φωτό: Ι.Κ.Τσελέντης - Ηραίο



Φωτό: Ι.Κ.Τσελέντης - Λίμνη Βουλιαγμένης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις