Δράσεις του συλλόγου ...πριν τις διακοπές.

Δράσεις του συλλόγου ...πριν τις διακοπές.

Συμμετοχή του συλλόγου σε εκδήλωση στην Κηφισιά.
Στις 16/6/2016 παρουσιάστηκε από το σύλλογο μας το Δρώμενο του Γάμου με τη συμμετοχή 25 μελών μας και χορευτών, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και τον σύλλογο «Τροβαδούροι Κηφισιάς», με τίτλο «Μεσοπέλαγα αρμενίζω…..». 
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του κ. Σταύρου Ζαπάντη που είναι πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς. 
Η αφήγηση του δρώμενου, περιλάμβανε τα κείμενα που αναγράφονται στο ημερολόγιο 2016 του συλλόγου μας και σύμφωνα με αυτά υλοποιήθηκε το δρώμενο. Με συνοδεία των "βιολιών" και του κουμπάρου, πήραν γαμπρό και νύφη, χόρεψαν το "γυράκι" και ακολούθησε το γλέντι στο καφενείο. Στους παρευρισκόμενους κεράστηκαν ξεροτήγανα και ρακί. Το σύλλογο μας στην παρουσίαση του δρώμενου, συνόδεψαν οι συγχωριανοί μας μουσικοί Βασίλης Κλουβάτος - βιολί, Αγγελική και Στέλλα Κονιτοπούλου - τραγούδι με το συγκρότημα τους. 
Στο σύλλογο προσφέρθηκε από τους διοργανωτές βιβλίο με τίτλο «Κηφισιά, Μνήμες με χρώματα».

Φωτογραφία: Ειρήνη Ξενάκη

Φωτογραφία: Γιάννης Δ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Γιάννης Δ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Γιάννης Δ. Τσελέντης
Συμμετοχή του συλλόγου σε εκδήλωση στο Σούλι Πατρών.
Στις 22/7/2016 παρουσιάστηκε από το σύλλογο μας δρώμενο με τίτλο "Χορεύω στα βιολιά και κάνω πατινάδα.....", με τη συμμετοχή 35 μελών μας, στο 21ο Φεστιβάλ Χορού που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών με τίτλο "Του αλωνιού πατήματα... Στο παραθυρ' λαλήματα". 
Από το σύλλογο παρουσιάστηκε το δρώμενο ενός Κυνηδαριώτικου γλεντιού το οποίο περιλάμβανε και αφήγηση από το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ευαγγελία Κλουβάτου. 
Δύο παρέες κάθονται στο καφενείο, συζητάνε, πίνουν το κρασί τους, λένε ανέκδοτα και παροτρύνουν τους μουσικούς να φέρουν τα "βιολιά". Το γλέντι ξεκινά χορεύοντας η μία παρέα από τις δύο, συνεχίζει με καλαμαθιανό η άλλη παρέα και στη διάρκεια του καλαμαθιανού οι παρέες στο καφενείο γίνονται τέσσερις. Κάθε παρέα παραγγέλνει τα τραγούδι που θέλει, χορεύεται συρτός και μπάλος, Κυνηδαριώτικη Βλάχα και αποχώρηση με μια πατινάδα για να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες. Στην παρουσίαση του δρώμενου συμμετείχαν οι μουσικοί, Χρήστος Τσελέντης - βιολί, τραγούδι και Νικηφόρος Κορρές - λαούτο. 
Στο σύλλογο προσφέρθηκε αναμνηστική πλακέτα και με τη σειρά μας προσφέραμε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του χωριού μας και έμβλημα του συλλόγου. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την φιλοξενία τους. 



Φωτογραφία: Σταυρούλα Κονιτοπούλου


Μουσειακή μελέτη για Τριό.
Μετά από συνεργασία με τον συγχωριανό μας Βαγγέλη Κακλαμάνο και στα πλαίσια μουσειακής μελέτης - Πανεπιστημιακής εργασίας που έχει αναλάβει, έγινε αποδεκτή η πρόταση του από το Διοικητικό Συμβούλιο. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στο φωτισμό του χώρου (επισκευή και προσθήκη φώτων), κατασκευή προθηκών για τοποθέτηση αντικειμένων (εμφάνιση–προβολή των υλικών), συντήρηση υπαρχόντων εκθεμάτων, προσθήκη επίσης διαφόρων υλικών όπως τζάμια, πλατό ανακοινώσεων κλπ. Επίσης θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης και με άλλα αντικείμενα μουσειακού χαρακτήρα του χώρου του Τριού. Η συγκεκριμένη μελέτη - εργασία θα αποτελέσει την αρχή για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες επιχορήγησης των εργασιών που απαιτούνται.

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης
Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, ότι συνεχίζουμε τις δράσεις μας με τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Κυνήδαρο που σύντομα θα γίνουν γνωστές. 

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές !!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις